papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Naaraiden munimiskäytös ilman pönttöä
« : 18.03.08 - klo:16:00:04 »
Hei te kaikki joilla on lintunaaraita jotka ovat pyöräytelleet munan ilman minkäänlaista pesän korvikettakaan... Eli nyt suljetaan pois myös häkin pohjalla pesivät yms. Eli etsinnässä ne jotka ovat ihan orrelta muina miehinä pyöräytelleet munia.

Onko käytöksessä ollut jotain ihmeellistä ennen sitä? Onko joku mistä aavistatte?

Pelle on nyt pari päivää ollut kovin outo. Ihan oma aktiivinen riiviömäinen itsensä mutta menee usein ns. transsitilaan ja pötköttää esim kädenpäällä ihan pitkin pituuttaan ja sulat hautomaasennossa leveällään.

Nyt ei ole mistään lepäilystä kyse vaan vetää ihan täysin littanaksi makaamaan ja ei lähde paikaltaan helposti pois... joskin paikka kyllä välillä aina vaihtuu ja toki käden päältäkin on lähdettävä kun se liikkuu.

Taas näitä tipusten outoja käytöksen muutoksia joista ei sitten ota selvää millään.
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Naaraiden munimiskäytös ilman pönttöä
« Vastaus #1 : 18.03.08 - klo:18:23:34 »
Meilläpä juuri tämmöinen munija.. Neitokakadu Iines on meillä ollessaan (joskus syksylläköhän nuo saapuivat...) muninut yhteensä 18 munaa, joista laskelmieni mukaan 14 mennyt lattialle (orrelta siis eli rikki) ja ne loput neljä ruokakuppiin (ruokakupit on meillä aika matalia ja sijaitsevat semmoisella tasanteella). Joskus ennen munimista Iines on huutanut kuin syötävä, vaikkei mitään hätää ole ollut eikä ruoka, vesi tms. ole ollut lopussa. Yleensä tosi hiljainen tirppa. Joskus huutanut tyyliin monta tuntia levottomana ennen munimista ja joskus sen puolisen tuntia. Pyrstö on ollut normaalista poikkeavassa kulmassa ennen munimista, ja joskus lintu on ollut pelottavasti ihan muissa maailmoissa: villihkö lintu on päästänyt epätavallisen lähelle ja antanut koskea itseensä...

loriboy

Re: Naaraiden munimiskäytös ilman pönttöä
« Vastaus #2 : 18.03.08 - klo:20:04:00 »
Täällä tuo Bart (luri) pyöräyttelee munia suoraan orrelta häkin pohjalle,
jonka jälkeen tekee "pesän" häkin pohjalle, lopettaa kylläkin syömisen
pari päivää ennen, eli siitä täällä huomataan että taas muna-lähetys tulossa. ;)

Re: Naaraiden munimiskäytös ilman pönttöä
« Vastaus #3 : 18.03.08 - klo:20:40:54 »
Meillä Hillalla (kultatöyhtökakadu) oli tällaista käytöstä, mutta yhtäkään munaa se ei pyöräyttänyt. Eli kävi hautomaan kättä, esim. käsi on hiiren päällä ja Hilla sitten pitkin pituuttaan käden päälle makaamaan ja lämmittämään. Sylissä teki samaa, jos kädet piti tuossa jalkojen päällä. Hautomiseksi kyllä käsitimme tämän touhun, millään ei olisi tahtonut siitä lähteä, vaan palasi aina takaisin. Munia ei tosiaan tullut yhtäkään, vaikka niitä vähän odotimmekin, mutta päätin nyt kommentoida tuota käytöstä, kun vähän samalta kuulostaa.

Re: Naaraiden munimiskäytös ilman pönttöä
« Vastaus #4 : 19.03.08 - klo:08:40:34 »
Joo koneella tätä hautomista lähinnä meilläkin tapahtuu kun kädet on näppiksellä ja kirjoittelee niin istuu peukalolla ja makaa kuin lahna. Ei häiritse vaikka romaanin kirjoittaisin kun se vaan makaa tyytyväisenä silmät puolitangossa autuaan tyytyväisenä. Jos sen siitä häätää se on oma aktiivinen tänttähäärä ja palaa taas vaivihkaa hiipien kädelle ja ennen kuin huomaakaan se taas röhnöttää siinä tyynen rauhallisesti tärkeää tehtävää suorittaen.

Vielä ei ole ainakaan munaa tullut ja eilen ei taas hautonut niin paljoa.
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!