papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


In Memoriam, Simo
« : 15.10.16 - klo:02:07:02 »
Sydän murtuneena joudun ilmoittamaan, että rakas pikku kauluskaijamme Simo lensi sateenkaaren toiseen päähän viime sunnuntaina.

Aamulla kun annettiin Simolle aamupalaa ja avattiin häkki sille, se vielä kiipeili energisesti häkin sisällä ja jopa söi. Sitten, noin tunti sen jälkeen raukka vain jotenkin nuupahti häkin nurkkaan. Tuskin jaksoi liikku ja nokasta tuli eritettä. Veimme sen kiireesti eläinlääkärille koska oli selvää että jokin on pahasti nyt vialla. Eläinlääkäri tutki Simon ja ilmoitti meille sydäntäraastavan uutisen. Antoivat raukalle kipulääkettä ja meille aikaa sanoa hyvästit. Simo yksinkertaisesti nukkui pois meidän silmiemme edessä, ennenkuin eläinlääkärit edes ehtivät sen lopettaa.

Tämä tapahtui noin kolmen tunnin sisällä. Hyvin pientä lohtua antaa se että Simo ei ehtinyt kärsiä kauaa - toisaalta meille oli aivan totaalinen järkys kuinka nopeasti kaikki tapahtui. Erityisesti koska oli vielä aamulla herätessään ollut terve ja normali.

Tätä ennen meillä meni Simon kanssa muuten todella upeasti. Simo oli oppinut astumaan sormelle ja siitä oli tullut hyvin läheinen - me annettiin sen lennellä vapaana aamusta iltaan. Laitettiin sille orsia ja paikkoja kämppään mutta eipä kelvannut, vaan se lensi aina sinne missä me oltiin ja pysytteli lähellä. Sillä oli tapana jopa hypätä näppikselle ja nosteli ja kosketteli mun sormia nokallaan, tosin hyvin hellästi. Koskaan ei purrut ja oli muutenkin aivan mahtava pieni kaveri.

Sydän on kerta kaikkiaan pirstaleina. Me päätettiin lahjoittaa Simon ruumis eläinlääketieteelle jotta linnuista opittaisiin enemmän. Eläinlääkäri soitti vielä jälkeenpäin kertoakseen että Simon verenkuva oli puhdas. Ei ollut loisia tai infektioita eikä mitään tarttuvaa. Mainitsi että saattoi mahdollisesti olla jokin synnynäinenvika johtuen huonoista jalostus metodeista. Sen enempiä yksityiskohtia ei kertonut.

Herää tosiaan pienoinen epäilys tässä siitä paikasta mistä me Simon hankimme - en ole kuullut kuin negatiivista palautetta siitä ja että linnut jotka sieltä hankitaan eivät välttämättä ole niitä terveimpiä myöskään. Järkytys oli aivan valtava mulle ja siipalle koska tämä tapahtui niin uskomattoman nopeasti. Vielä matkalla sinne ajattelin että Simolla on jokin pöpö josta se selviää. :(

Ehdottomasti ollaan päätetty hankkia uusi lintu - kunhan ollaan surtu tässä tarpeeksi. Ei korvaamaan Simoa, vaan uusi perheenjäsen.

Olisiko kellään mahdollista tietoa millaisesta synnynäisestä viasta oli kysymys? Miten tällaista tapahtuu? Tai muutakaan ideaa mitä tässä kävi? Simo oli todella terve muuten, tai ainakin vaikutti siltä. Koskaan ei annettu sille mitään linnuille epäterveellistä ja kaikki tefloni pannutkin heitettiin veks jo ennenkuin Simo saapui taloon.

Vaikka Simo oli meillä vuoden niin kyllä tämä suru on aivan mieletön. Kovasti itkettiin raukan puolesta.  :'(

Lepää rauhassa pieni vihreä enkeli <3
[img=http://www.blogcdn.com/www.pawnation.com/media/2013/09/download-4.gif[/img]

Vs: In Memoriam, Simo
« Vastaus #1 : 15.10.16 - klo:13:22:02 »
Suuret osanotot täältä. :(

Itse olen lähettänyt lintuja ruumiinavaukseen, josta on tähän mennessä kaikille selvinnyt kuolinsyy, joka on jokseenkin rauhoittanut itseä linnun menehtymisestä. Joskus kuitenkin syy voi olla esim. "kuihtuminen", eli käytännössä lintu kuolee nälkään ja/tai janoon, vaikka sillä olisi kaiken aikaa ruokaa ja vettä. Eihän tuolloin oikea heikkenemisen syy ole voinut olla nälkä, mutta joskus tuon parempaa selitystä ei tilanteelle saakaan. (En siis sano, että Simolla olisi käynyt näin, vaan siis esimerkkinä siitä, että aina kuolinsyytä ei vain ole mahdollista selvittää tarkasti.) Käytännössä se voi olla mitä tahansa, joka jää sen ulkopuolelle mitä tutkitaan: synnynnäinen sattumavarainen tai jalostunut vika tms. enkä yhtään epäile etteikö lintukin vain voisi saada jotain yhtäkkistä kohtausta esim. aivohalvausta ja menehtyä siihen. :(

Vs: In Memoriam, Simo
« Vastaus #2 : 16.10.16 - klo:21:29:03 »
Lämpöinen osanottoni.

Vs: In Memoriam, Simo
« Vastaus #3 : 01.11.16 - klo:20:28:52 »
otan osaa.