papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Jalan ihomuutos
« : 24.09.16 - klo:13:15:42 »
Hei, osaisiko joku sanoa mistä linnun jalan ihomuutos voisi johtua? Lintu jo vanha yli 30v. Nokka ongelmaa ollut eikä enää lyhennä esim.omia kynsiään tai putsaile jalkojaan niinkuin aiemmin tehnyt. Voiko ihon karstoittuminen johtua tästä vai onko jotain muuta?

Vs: Jalan ihomuutos
« Vastaus #1 : 24.09.16 - klo:13:36:30 »
Hankala kyllä sanoa varmasti, mistä voisi johtua... Lintuihin erikoistunt eläinlääkäri tietäisi parhaiten. Varmasti esimerkiksi Linnunmäestä (lintuihin erikoistunut eläinklinikka) voitaisiin antaa asiantuntevia arvioita. Jos et pääse itse paikan päälle linnun kanssa, voisit vaikka soittaa sinne ja pyytää heitä tutkimaan vaikka sähköpostiin lähetettyä kuvaa jalasta.
Omia arvauksia voisivat olla kalkkijalkapunkki, jotka voivat aiheiuttaa jalkoihin ja nokkaan muutoksia. Tähän olisi hoitokeinona parafiiniöljyn levittäminen punkin syömälle alueelle. Voi toki olla, että kyseessä on vain jonkinlainen vanhan linnun vaiva...

Vs: Jalan ihomuutos
« Vastaus #2 : 24.09.16 - klo:18:06:06 »
Onko tietoa voiko kyseinen kalkkijalkapunkki aiheuttaa ongelmia nokkaan? Meillä kun ollut ongelmia nokan aukeamisessa.

Vs: Jalan ihomuutos
« Vastaus #3 : 24.09.16 - klo:18:46:10 »
Kalkkijalkapunkki voi levitä myös nokan ja pään alueelle. Parhaiten se varmaankn näkyy eräänlaisena "karstan" kertymisenä nokan alueelle (voit googlettaa kalkkijalkapunkki... esimerkkikuvia löytyy ainakin undulaateistan ja neitokakaduista). Kalkkijalkapunkkihan syö reikiä lintujen nokan ja jalkojen kudoksiin. En tiedä, voiko punkki vaikuttaa niin, että nokan liikkuminen vaikeutuisi. Näkyykö nokassa minkäänlaisia muutoksia päälle päin?