papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.Vs: Kokemuksia eri lajeista kaijasten kanssa samassa häkissä?
« Vastaus #1 : 23.06.16 - klo:18:48:00 »
Kokemuksia ei ole samassa häkissä olemisesta, mutta mulla on undulaatteja sekä ruusukaijasia samassa huoneessa eri häkeissä. Undulaatit vapaana ollessaan pomppivat kaijasten häkkien päällä, niin kaijaset vihaisina yrittävät kovasti purra varpaista. Kokeilin kerran pitää yhtä undulaattia yhden kaijasen kanssa vapaana samaan aikaan. Se meni todella hyvin: ne tulivat toimeen keskenään, koska kumpikaan ei ollut kummankaan reviirillä.
Kaijaset ja ruusukaijaset varsinkin ovat erittäin reviiritietoisia ja aggressiivisia omiaankin kohtaan, niin en missään nimessä suosittele samaan häkkiin muita lintuja. Poikkeuksen ehkä voi tehdä, jos kyseessä on ainoa kaijanen ja yksi samaa kokoluokkaa oleva muun lajin edustaja, ja jos häkin sisustus uusitaan, jolloin se ei ole enää kenenkään reviiriä. Muussa tapauksessa en minä ainakaan lähtisi kokeilemaan.

Vs: Kokemuksia eri lajeista kaijasten kanssa samassa häkissä?
« Vastaus #2 : 18.08.16 - klo:13:03:19 »
Oma kokemus rajoittuu naamiokaijasiin. Kyseinen laji on kaijaseksi kohtuu hiljainen ja sanoisin seesteinen. Mistä huolimatta, ottaen huomioon miten ehdottomasti ja päättäväisesti nämä pikkuiset tarvittaessa puolustavat reviiriään, en laittaisi niiden kanssa samaan mitään muita lintuja.
Senegalit Helga ja Harald, sekä naamiokaajaiset Viivi, Wesley, Roope ja Kerttu.