papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Ohjeita lintupäiville - tapahtumasäännöt Uusi
« : 05.12.06 - klo:10:42:22 »
Kuka vastaa lintupäivistä?
Lintupäivistä ja muista tapahtumista vastaa ensisijaisesti tapahtuman järjestäjä.
 
Ole ajoissa!
Ilmoittautuminen  tapahtumaan - varsinkin suurtapahtumiin - tulee olla aina ao.tilaisuuden järjestäjän tiedossa pyydettynä ajankohtana.
 
Tilaisuuteen saavutaan sovittuun aikaan tai ilmoitetaan järjestäjälle esim. myöhästymisestä, myöskään liian aikaisin saapuminen on varsin epäkohteliasta tilaisuuden järjestäjää kohtaan.
 
Lintujen on oltava kytkettynä
Kaikki tuovat lintunsa tapahtumiin omalla vastuullaan. Lintujen on hyvä olla tapahtumissa kytkettynä, ihan niiden turvallisuuden vuoksi. Yhdistyksen tapahtumiin ei tuoda lintua jalkaketjussa, eikä pyöreässä häkissä!
 
Poikaset tapahtumissa
Poikasten tai hyvin nuorten lintujen tuonnista tapahtumiin on keskusteltava tapahtumakohtaisesti erikseen järjestäjän kanssa.
 
Ulkomailta tuodut linnut
Tuontilintujen tulee olla ollut Suomessa vähintään kuusi kuukautta (6 kk) ennen tapahtumiin tuomista. Tämä sääntö pätee myös niihin samassa taloudessa jo kauemmin asuneisiin lintuihin, jonne on tuontilintu saapunut. Kotimaasta ostettujen lintujen kotiutumisaika on 2 kk ostopäivästä.

Kyyhkyt, kanalinnut ja ulkolinnut
Kyyhkyjä, kanalintuja (esim viiriäiset) ja mitään ulkolintuja (tarkoittaen harrastelintuja, jotka viettävät ulkotiloissa 24/7) ei voi toistaiseksi tuoda lintupäiville.

Myöskään lintuja, joissa samassa taloudessa asuu kyyhkyjä, ulkolintuja tai kanalintuja, ei voi toistaiseksi tuoda lintupäiville.  Kyyhkyskielto on ollut voimassa vuodesta 2008, kanalintutalouskielto alkaen 7.6.2015.

Cites
Lajeilla, jotka kuuluvat Cites I/A-liitteeseen on oltava tarvittaessa esittää todistus linnun alkuperästä.

Aikarajoitus linnun parhaaksi
Mikäli tapahtumat ovat kokopäiväisiä, tulee linnun kanssa olla paikallaan maksimissaan 4-5 tuntia. Tämä takaa sen, ettei kenenkään lintu rasitu liikaa.
 
Sinun on oltava yhdistyksen jäsen
Linnun kanssa tapahtumiin osallistuvien pitää olla yhdistyksen jäseniä, tämä takaa myös vanhemmille kävijöille sen, että yhdistys on tietoinen lintujen karanteenien ja muiden näissä säännöissä olevien kohtien noudattamisesta.
 
Tilaisuuksissa ollaan yhdistyksemme nimen alla
eli kenenkään ei tule näissä tapahtumissa kommentoida negatiivisesti esim. muita osallistujia, muita lintulajeja, tilaisuuden järjestäjää, muita yhdistyksiä jne. Jokainen vaikuttaa itse myös omaan siisteyteensä edustaessaan yhdistystä, tilaisuuksiin ei luonnollisestikaan saavuta "eilisillan" tunnelmissa.
 
Mikäli kommentoitavaa on, on se mielellään tehtävä henkilökohtaisesti tapahtuman järjestäjälle joka tarvittaessa toimittaa viestin eteenpäin.
 
Asiantuntevuus
 -> kukaan meistä ei ole virallisesti täysoppinut asiantuntija lintuasioissa, jokainen tietää vain omasta linnustaan/linnuistaan + muuta tietoa. Jotenka ns. asiantuntijakommentteja olisi vältettävä ja kerrotaan vain mitkä ovat omat kokemukset/tieto ko. asiasta.
 
Tarvikkeet
Kyllähän me kaikki jo osaamme ottaa omat eväät mukaan sekä linnuille että itselle ja sen obligatorisen paperirullan kakkaa varten... Jokainen on myös vastuussa omien sekä lintunsa roskien siivoamisesta ennen poistumistaan.

Rintalappu ja nimikyltti
Jokainen (sekä linnun kanssa että ilman) voi laittaa itselleen rintalapun jossa on nimi/nic ja linnun/jen nimi/laji niin tunnistaminen tungoksessa helpottuu. Mikäli haluat yhdistyksen logolla  ja omalla nimelläsi varustetun rintalapun, ilmoita siitä tapahtumavastaavalle tai -avustajalle.
 
Lisäksi aina hymyä huuleen ja positiivinen asenne  :)

Lemmikkilinnut Kaijuli ry
Hallitus

Edit: Lisätty viestiin otsikoinnit.
« Viimeksi muokattu: 30.05.15 - klo:11:38:28 kirjoittanut Ida-Emilia »
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.