papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #15 : 21.05.16 - klo:14:47:25 »
HEI APUA! Löysin pöntöstä keskimmäisen poikasen äsken tämän näköisenä! Ihan kuivunut luuranko ja kupu on venynyt mielettömästi. Toinen ei näin pahassa kunnossa ollut, mutta silläkin oli aika hurjan näköinen kupu. En ole niin tarkkaan katsonut nyt muita poikasia, kun olen pienintä hoitanut. Pikaisesti vain kurkannut että ovat elossa ja näennäisesti kunnossa. Miten en ole huomannut tällaista ajoissa!?

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #16 : 21.05.16 - klo:15:48:28 »
Edellispäivänä molemmat näyttivät hyvältä ja virkeiltä, sulat ja töyhdöt kasvamassa. (Nythän tällä yhdellä ei töyhdön alkua enää ole.)  Katsoin vielä uudestaan vanhinta poikasta ja se näyttäisi olevan ihan hyvässä kunnossa ainakin nyt toistaiseksi...

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #17 : 21.05.16 - klo:18:55:54 »
Tämä toisteksi vanhin poikanen kuoli vähän kuvan ottamisen jälkeen. :/ nyt on enää nuorin ja vanhin jäljellä. Voiko vanhimmalle poikaselle käydä samoin jos sen jättää pönttöön?

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #18 : 23.05.16 - klo:10:16:20 »
Pienin poikanen tänään 16 päivän ikäisenä. :/


Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #19 : 23.05.16 - klo:10:46:22 »
Heippa!

Onpa todella kurja, että tilanne ei tunnu paranevan. :/ Vanhemman poikasen kohdalla näyttäisi, että jokin kuvussa oli joko turvonnut tai että sinne oli mennyt ilmaa.

Pienimmän poikasen kohdalla tilanne ei valitettavasti myöskään näytä kovin hyvältä. Se on vakavasti "stunted" ja kellastuneisuus huolestuttaa. On paha sanoa, mistä loppupeleissä on kyse, mutta voi olla, että poikueella on ollut esimerkiksi jokin yhteinen pöpö, joka on salvannut ruoansulatuselimistöä. Kuten meilissäkin kerroin, vauvat saavat ne hyödylliset bakteerit parin viikon aikana, ja ennen sitä mikä vaan pöpö yleensä on herkästi tuhoisa ja sitä vastaan kamppailu todella vaikeaa ihan kokeneellekin kasvattajalle.

Voi olla, että avustaminen vain pitkittää tilannetta. Mutta ymmärrän tosi hyvin tosiaan tarpeen auttaa ensipoikuetta.

Kuivuneisuuteen voi auttaa luomukookosvesi. Mutta selkeästi vaavi tarvitsisi nyt jonkinlaisen ihmebuustin. Sääli, ettei Suomessa myydä oikein Guardian angeliakaan. :/ Toinen mieleentuleva asia olisi punapalmuöljy.

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #20 : 23.05.16 - klo:12:56:35 »
Hei ja kiitos!
Jep, ei näytä kovin hyvältä pienenkään tilanne. Miten tuota kookosvettä kannattaa antaa? Ihan sellaisenaan vai sekoitettuna johonkin? Kuinka paljon?

Laitan vielä kuvan vanhimmasta poikasesta minkä otin äsken. Se on tänään 21 päivää vanha. Miltä vaikuttaa? :/

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #21 : 24.05.16 - klo:07:18:07 »
Todella ikävä tilanne. Pienin näyttää kyllä todella alikehittyneeltä verrattuna todelliseen ikäänsä. Vanhinkin poikanen näyttäisi enemmän 12-14 päiväiseltä omaan silmääni kuin 21 päivän ikäiseltä...
Jos Guardian Angel auttaisi, niin Espoon eläinkeskus sitä ainakin myy. Nettikauppa lähettää tuotteita maanantaisin ja torstaisin, mutta tällaisessa hätätilanteessa voisi kysyä onko mitenkään mahdollista aikaistaa. Itse tilasin tuolta tavaraa viime keskiviikkona ja paketti oli kotiovella perjantaina, eli jos torstaina lähtenyt niin matkasi yhdessä päivässä.

http://24pets.fi/index.php/vitamiinit-kalkit-hoitotuotteet/bird-care-company-guardian-angel-40g-detail

« Viimeksi muokattu: 24.05.16 - klo:07:22:03 kirjoittanut Naakka »

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #22 : 24.05.16 - klo:17:03:12 »
Kiitos! Laitan Guardian angelia tilaukseen. Toivottavasti pieni selviää siihen asti niin pääsisi ainakin kokeilemaan.. Mikä olisi hyvä annostus tätä? Jotain ohjeita siellä olikin, mutta mikä sopii parhaiten näin pienelle?

Entä isomman poikasen tilanne, kannattaako minun tehdä jotain vai jätänkö vaan emoille? Voisiko tota guardian angelia antaa sillekin?

Niin ja sitten piti vielä varmistaa, että mikä mahtaisi olla paras lämpötila pikkuiselle? Ihan iän perusteella sitä nyt ei tietenkään voi säätää.. olen pitänyt n. 35C, onko liian kuuma?

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #23 : 25.05.16 - klo:17:01:04 »
Olen antanut guardian angelia ihan pienen hyppysellisen poikaselle aina nesteytyksen yhteydessä. Voit siis sekoittaa sitä vaikka puhtaaseen kookosveteen ja antaa sellaisenaan. Lämpötila kuulostaa oikein hyvältä tilanteeseen nähden, eli kannattaa tosiaan mennä ennemmin sillä, minkä ikäiseltä poikanen näyttää kuin todellisten vuorokausien mukaan. Nyt pieni on kuitenkin kymmenisen päivää jäljessä kasvusta ja vakavasti kuivunut, eli myös ilmankosteuteen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta lämpö ei kuivata pientä lisää. Ja nesteytys tarpeeksi tiheästi.

Vanhin näyttää paljon paremmalta, vaikka sekin on selvästi joitain päiviä jäljessä kasvusta, eli sitäkin kannattaa seurailla ja nesteyttää vaikka kerran-pari päivässä ennaltaehkäisevästi, ettei tilanne ota huonompaa käännettä. Samalla voi tarkkailla kuvun toimintaa hieman.
« Viimeksi muokattu: 25.05.16 - klo:17:03:51 kirjoittanut annip »
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #24 : 28.05.16 - klo:19:43:26 »
Miten poikaset jaksavat? :)

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #25 : 29.05.16 - klo:13:12:44 »
Heippa!
Eipä ole suurta edistystä tapahtunut. Guardian angel tuli perjantaina postissa ja olen sitä nyt antanut jonkin verran. Pienin poikanen on saanut ehkä gramman verran lisää painoa tässä parin päivän aikana.

Olen koittanut myös nesteyttää ja antaa guardian angelia vanhimmalle poikaselle, mutta se ei oikein hyväksy ruiskua. Se sähisee ja kääntää päätään pois. Olen seurannut kuvun toimintaa ja siinä tuntuu olevan myös häikkää. Viime yönä se ei tyhjentynyt kunnolla, vaan aamulla siellä oli vielä aika paljon ruokaa jäljellä ja kupu tuntui sellaiselta pinkeältä pallolta ja siellä oli paljon siemeniä.

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #26 : 31.05.16 - klo:19:17:11 »
Voimia pikkusille!❤

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #27 : 07.06.16 - klo:13:09:29 »
Päivittelen vähän tilannetta. Sen jälkeen kun viimeksi kirjoitin tänne, vanhin poikanen meni aika huonoon kuntoon ja päätin ottaa sen pois pöntöstä. Sen kupu oli turvonnut ja tyhjeni huonosti, kuvussa näkyi paljon verisuonia ja poikanen näytti kuivuneelta. Se oli silloin vielä puoliksi kalju. Nyt se on 36 päivän ikäinen ja painaa 66g. Nyt sen kupu toimii hyvin ja muutenkin tuntuu ihan terveeltä, vaikka kasvu onkin jäljessä. Aluksi pidin sitä lämpimässä ja annoin guardian angelia. Kesti hetken aikaa ennen kuin se tottui ruokintaan. Nyt olen siirtänyt sen omaan häkkiin, koska se osaa lentää jo pienenpieniä pyrähdyksiä orrelta toiselle. Häkin alla toisella puolella on kuitenkin vielä lämpömatto, koska sulkia ei ole ihan joka puolella. Laitan siitä kuvan, joka on otettu muutama päivä sitten, sulat ovat hieman ehkä kasvaneet kuvan oton jälkeen.

Vanhimmasta poikasesta piti kysyä sitä, että uskaltaako sille laittaa jo häkkiin ruokaa tarjolle? Tai vettä? Ja jos kyllä, niin minkälaista ruokaa kannattaa antaa?

Pienin poikanen on nyt 31 päivän ikäinen ja painaa huimat 15g! Sille on kasvanut vähän töyhtöä ja siivissä näkyy pieniä sulkatupen alkuja. Aika hurjan näköinen tapaus. Laitan kuvan siitäkin. :D

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #28 : 08.06.16 - klo:10:21:57 »
Voi antaa ruokaa ja vettä tarjolle. :) Vesi vaan tosi matalasta astiasta tai juomapullosta. Ruoka voi olla melkein mitä vaan, mutta välttäisin isoja kuorellisia siemeniä vielä hetken, eli esimerkiksi peippo- tai unduseosta mieluummin. Liotettu tai muuten pehmeä, hieman lämmin ruoka on toki aina paras alkuun, mutta kyllä huoneenlämpöinenkin toimii jo tuon ikäisellä. :) Kannattaa kuitenkin seurata vähän, että se tosiaan räpeltää siemeniä edes pääpiirteittäin auki, eikä napsi sellaisenaan, koska sulavat muuten tosi huonosti noin pienellä.

Pienempi näyttää aika hurjalta kyllä. Uskomatonta, että se on selvinnyt näin kauan. En haluaisi lannistaa täysin, mutta selviytymismahdollisuudet ovat neitokakaduilla noin rajusti jälkeenjääneen kasvun kanssa melko heikot. Tsemppiä kuitenkin pienen kanssa. <3 Toivottavasti se saisi vielä puhtia ottaa kasvuspurttia nyt kunnolla.


Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Vs: Neuvoja poikasen pelastamiseen
« Vastaus #29 : 13.06.16 - klo:23:17:24 »
 Hei,
mitä poikasille kuuluu?

Onko tuo pienin poikanen punasilmäinen,
onko se lutino?