papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Loistokaija
« : 14.09.16 - klo:22:55:09 »
Sain lintuni rengastiedot. Loistokaijani 93 P-S on sittenkin 23 vuotias. Soitettiin vielä kasvattajalle Ruotsiin. Ärsyttäävää että sanottiin olevan noin 3 vuotias.
Suomessa eläinkauppa ei edes katsonut rengasta kun osti linnun ja möi sen eteenpäin ja tämä möi taasen minulle kahden viikon päästä.

Vs: Loistokaija
« Vastaus #1 : 14.09.16 - klo:23:14:39 »
Puhelun jälkeen laitoimme kasvattajalle kuvan linnusta ja oho, rengasnumero on hänen mutta lintu ei. Hän ei ole koskaan kasvattanut loistokaijoja vaan ihan muita lintuja. Hän käytti umpirenkaita ja tämä on avo. Rengas on siis katkaistu. Ottiko joku kuolleelta linnulta renkaan ja laittoi sen toiselle? Kyllä. Asiaa tutkitaan etiä päin.
« Viimeksi muokattu: 15.09.16 - klo:13:01:57 kirjoittanut suvisatu »

Vs: Loistokaija
« Vastaus #2 : 16.09.16 - klo:18:37:48 »
Onpa kyllä kummallinen juttu! Mahtavaa, että selvitätte asiaa ja tutkitte linnun alkuperää. Umpirengas on siitä hyvä, että siitä tietää, että se on laitettu linnulle sen ollessa poikanen. Avorengashan on voitu laittaa linnulle milloin vain...
Tuntuu uskomattomalta ajatella, että jossakin vaiheessa joku on käyttänyt kasvattajan rengasta hyväkseen ja laittanut sen toiselle linnulle. Melkein kääntyisin vielä teille linnun myyneen puoleen: mistä hän on tarkalleen linnun saanut (eläinkaupastako?), mistä eläinkauppa on linnun hankkinut (jos omistavat mitään dokumentteja... mitä valitettavasti epäilen...) jne. Pahimmassa tapauksessa ilman syntymä- tai alkuperäistodistusta / CITES todistusta olevat linnut, joilla on väärennetyt renkaat (tai ei rengasta ollenkaan), ovat suoraan luonnosta salakuljetettuja.
« Viimeksi muokattu: 16.09.16 - klo:18:49:05 kirjoittanut Naakka »