papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Senegalinkaija Babia ja Kito
« : 09.05.15 - klo:18:26:33 »
Hei kaikille! Nyt on aika viimeinkin minunkin aika saada kirjoitettua tänne jotain omista linnuistani.  :) Päivittelen kuulumisia sitten aika ajoin, kun ehdin ja muistan.

Elikkäs ensin senegalinkaija Babiasta, josta olen jo vähän ennekin sinne tänne kirjoitellut.

Alunperin kiertolintu, ollut nuoresta iästään huolimatta ainakin neljässä eri kodissa. Lähes vuoden päivät sitä katselin kun se etsi taas kotia. En ollut varsinaisesti suunnitellut linnun ottamista, Poicephaluksia aina sillä silmällä kyllä katselleena ;).. Lopulta päätinkin että kyllä mie sen otan, niin loppuu tuo homma. Ja onneksi otin! Paperihommia ja järjestelyjähän se vähän vaati. Umpirengas löytyi (muuten en olisi edes alkanut), mutta mitään muuta ei. Nyt on linturekisterissä ja alkuperä tiedossa, ja kaikin puolin ok tilanne.  Ruotsista lähtöisin, eläinkaupan kautta Suomeen ja kodista toiseen.

Babia on nyt 5 vuotias ja ollut minulla nyt päälle puolitoista vuotta. Tuntuu kuin se olisi juuri vasta tullut ja toisaalta taas ihan niin kuin se olisi aina ollutkin! Aivan äärettömän ihana ja niin minun lintu.

Luonteeltaan se on herkkä, temperamenttinen, huomionhakuinen, hyvin kesy ja hellyyden kipeä. Alussa myös hyvin epäluottavainen. Siinä asuu ne kuuluisat kaksi puolta, Jekyll ja Hide. Rakastaessaan rakastaa täysin rinnoin ja suuttuessaan kiukkuinen kuin ampiainen ja puree jos jostain vain kiinni saa. Välillä osoittaa mieltään kuin pieni lapsi, milloin mistäkin ja osaa olla myös kovapäinen. Onneksi se on myös perso herkuille, joten etenkin pähkinöiden voimalla muuttaa mielensä lopulta!  ;)

Paljon on töitä tehty yhdessä. Ihan häkkiin menoista, siivouksesta, käsittelystä, siirtymisestä ym. kaikesta mahdollisesta alusta alkaen.
Vaikeinta ehkä on ollut se sen pureminen ja hyökkäily. Joskus hieman arvaamaton.. Esimerkki; Babia istuu normaalisti käsivarrellani ja raaputtelen sitä. Yhtäkkiä ilman mitään huomattavaa merkkiä, sille riittää ja se hyökkää käteni kimppuun. Huoh.. Onneksi nykyisin elekieli ja toistemme ymmärrys on saatu sille tasolle, että puremista sattuu ani harvoin. Ja silloinkin vain pieni huomautus, ilman että veri lentää ja kaikki säikähtää.

Vieläkään ei anna juurikaan muiden koskea itseensä. Hyvin harvoin puolisoni saa rapsuttaa ja vain Babian omilla ehdoilla. Kädelle tulee istumaan, jos saa herkkuja tai tekee temppuja, mutta heti jos tulee tylsää, ei huvita tai säikähtää jotain niin puree.
Vieraista ei pidä. Istuu orrella hiljaa eikä sano, eikä tee mitään. Kerran yksi kaverini kysyi että "Onko toi muka elävä?" Juu, sellainen se on. Pikkuhiljaa se on oppinut ottamaan kaltereiden välistä pähkinää joiltain ja joskus.  Ja jos joku uskaltaakin pelkän sormensa häkkiin työntämään niin taatusti hyökkää! Tosin sitä ei edes sallita, tarkoitus kuitenkin saada se tottumaan vieraisiin edes joskus. Se on vähän vaiheessa vielä, aika harvoin meillä ketään käy. Tai ainakaan sellaisia jotka jaksaa papukaijan takia olkkarissa istua nätisti ja käydä välillä antamassa pähkinää..  ::)

Hyökkää joskus myös vieraita koiria kohti, täysillä vasten häkin kaltereita. Niihin on nykyisin jo tottunut (käy usein -> koulutan ja hoidan koiria työni puolesta). Ja siihen että kenelläkään muulla eläimellä ei ole oikeus mennä häkin lähelle, tuijotella tai mitenkään muutenkaan ahdistella lintuja.

Minun kanssani taas ei sellaista ole, vaan päinvastoin. Se on kuin magneetti minussa kiinni jos saisi valita..  Raaputusta ja huomiota vaatii aina ja kokoajan. Tosin on saanut oppia, että voi tehdä itsekseenkin jotain ja kuten häkin siivouksen aikana en sitä huomaa lainkaan. Ja että luokseni ei saa lentää kuin vain kutsusta. Muuten sillä on niin kova pakkomielle, ettei tulisi mitään. Enkä halua kannustaa sitä siihen. Vaatii siis paljon aktiviteettejä, itsetuntoa ja kannustusta itsekseen toimimiseen. Sille meinaa melkein hätä iskeä jos huomaa että olen lähdössä ja jättämässä sitä. Surullista. En kuitenkaan voi aina olla sen kanssa (kuten nukkuakin..) ja se ei sitä tietenkään voi ymmärtää. 
Käsinkasvatuksen huonoja puolia.. Siksi olenkin halunnut etsiä sille kaverin ja sen olen löytänytkin! Siitä lisää myöhemmin..

Puolusti alussa kiihkeästi myös kuppejaan ja muita tärkeitä tavaroitaan. Treenailtu paljon ja hyvin menee.

Hyökkäys on paras puolustus menetelmällä, reagoiminen on muutenkin vähentynyt huomattavasti. Ja on oppinut näyttämään tunteitaan muillakin lailla ja aina on vaihtoehtona lähteä tilanteesta jos ei joku huvita. Eli mihinkään ei pakoteta. Ja toistemme rajoja kunnioitetaan. 

Nyppimistä ei onneksi ole koskaan oppinut, vaikka täysin siihen soipiva tapaus olisi ollutkin. Nokan vetoa keltereita pitkin esiintyi jossain vaiheessa, mutta jäi onneksi pois, kun en huomioinut mitenkään.

Nykyisin ei enää kummempia ongelmia, perus arki sujuu kaikin puolin :) 
Innokas oppilas on ja osaa myös monia temppuja! Niistä joskus toiste lisää. Pakko sanoa kuitenkin vielä, että paras juttu (etenkin puolisoni mielestä) minkä se on oppinut, on se että se on ”sisäsiisti”  ;D Eli tekee kakat vain häkillään.

Onneksi otin Babian. On siinä ollut hommaa, eikä se ollut mitään mitä kuvittelin, mutta silti. Rakasta sitä niin paljon! Ja päätin että oli se millainen hyvänsä, pidän sen silti, eikä sen tarvitse enää muuttaa. 
Edes menneiden neitojeni jälkeen, minulla oli parin vuoden tauko ilman yhtään lintua, ja kun Babia tuli tuntuu kuin puuttuva palanen sydämestäni olisi palautettu takaisin.

Laitan vielä parit kuvat. Maailman surkeinta laatua, mutta ei voi mitään.. Ja kysyä saa jos jotain on :) Vastaan mielelläni!
« Viimeksi muokattu: 26.09.15 - klo:18:31:53 kirjoittanut Moonout »
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #1 : 09.05.15 - klo:19:04:48 »
Kuvia..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #2 : 09.05.15 - klo:19:16:05 »
Kiva kun kirjoitit ja pitkästi! :D Jännä (ja harmi) että niin nuorella linnulla oli ollut niin monta kotia... :-\ Senegalinkaijat ovat pieniä mutta "pippurisia" ja ainakin jotkut yksilöt tuntuvat reagoivan voimakkaasti vääränlaiseen käsittelyyn, mikä voi selittää kodinvaihdosten nopeuden. Onneksi nyt vaikuttaa päässeen loppuelämän kotiin, jossa sitä ymmärretään ja sen kanssa osataan olla! :)

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #3 : 09.05.15 - klo:19:16:56 »
lisää..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #4 : 09.05.15 - klo:19:19:28 »
kuvia..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #5 : 09.05.15 - klo:19:21:16 »
..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia
« Vastaus #6 : 09.05.15 - klo:20:31:05 »
Niinpä. En silti yhtään ihmettele että on joutunut vaihtamaan usein kotia, juurikin tuon käyttäytymisensä puolesta.. Ja se huuto.. Mitä Babia tekee joskus jos ei saa huomiota ja on tylsistynyt...!! Niin en yhtään ihmettele jos ei ole pysynyt missään ns. ei lintu ihmisten luona, kovinkaan kauaa.. Ja varmasti ihan perus hoitokin on voinut olla raskasta.

Kiitti :) Yritän parhaani.
Ja se oli kohtalo että tuli mulle. Minun ja Babian onni!
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia ja "Kakara"
« Vastaus #7 : 09.05.15 - klo:21:55:04 »
Sitten uusi vauva :D Eli sunnuntaina meille tuli uusi tulokas 13.12-14 syntynyt poika senegali, ”Kakara”.

Tosin suloinen pikku kaveri <3 Ihan alku tutustumisissa ollaan siis vielä menossa. Asuu Babian häkin vieressä pienemmässä häkissä ja ihmettelee uutta kotiaan. Babia ei ole siitä juurikaan kiinnostunut, mutta se kyllä yrittää Babian luokse. Matkii ja seuraa tarkasti kaikkea mitä vanhempi tekee. Niin että Babiakin on ihan hiljaa siitä edestä kun Kakara rääkyy heti jos se sanoo ensin jotain.. :D
Kakara on emojen kasvatti, hyvästä paikasta, Suomessa syntynyt ja oikea aarre löytö!

Täysin villi rääpäle vielä, eli kesytys operaatiota edessä. Toivon mukaan katsoo mallia naapurin häkin rintaneulasta ;) Ottaa se herkkua jo pinnojen välistä.  Eikä enää pelkää kun tulen häkin vierelle, vaan oikein odottaa että mitä kivaa minulla on mukanani. Puolisoni taas ei alusta alkaen pelottanut sitä niin paljoa. Varmaan kuljetuksesta jäi minusta paha mieli. Pikkuhiljaa ja ajan kanssa.

Pää tarkoitus olisi kuitenkin että se tulisi toimeen Babian kanssa vielä joku päivä. Ja jos Babia ei minusta sitten enää perusta, niin ei voi mitään. Tärkeintä on että se olisi mahdollisimman onnellinen ja tasapainoinen.

Nyt vain Kakaralle nimeä keksimään..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia ja "Kakara"
« Vastaus #8 : 10.05.15 - klo:16:03:00 »
Onnea uutukaisesta! ja ihanaa kuulla miten hyvin teillä on Babian kanssa mennyt, hyvä että pieni pääsi pysyvään loppuelämän kotiin
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Sopeutumista..
« Vastaus #9 : 24.05.15 - klo:17:18:51 »
Kiitos kiitos. Nyt on kakaralle pojallekkin nimi keksitty -> Kito. Afrikkaa myöskin ja tarkoittaa jalokiveä ;D Kito ja Babia <3 On ne vain niin kivoja lintuja.

No mutta nyt siis väliaika kuulumisia.

Kito ollut meillä päälle 3 viikkoa. Nopeaa tahtia kesyyntyy. Ottaa herkkuja jo ihan reippaasti ja tutkailee käsiä. Välillä edelleen vähän turhankin kovaa ottaa nokalla. Silloin pieni kiljahdus ja leikki loppuu. Ei tajua vielä kunnolla yhtälöä, mutta eikähän se siitä. Olemme kehitellet yhteisiä leikkejäkin  :D
Oppinut siirtymään paikasta toiseen kepillä. Pystyn siis päästämään sitä lentelemään :) Ja melkein jo lentääkin järkevästi huoneessa.. Huom, melkein. Välillä päin seinää ja verhoja ja tippuu milloin mihinkin väliin.. Kuinkahan kauan tossakin menee että oppii? No mutta tassuttelee myös lattialla ja kaapeissa, kokeilee kaikkea nokalla ja kakkaa joka paikkaan.. Hieman raivostuttavaa, mutta ei voi mitään. Pikkuhiljaa. Oma kiipeily puu kuitenkin paras paikka kaikista ja siellä viihtyy suurimmaksi osaksi.

On se vain niin poikanen vielä! Kohelo, utelias, ei osaa pelätä oikein mitään ja tekee kaikkea hölmöä. Ja kauhee sotkenmaan! Tuoreruokiakin on joka paikassa seiniä, orsia ja joskus jopa kattoa myöten! Ja nokka täynnä kuivuneita rippeitä.. Yrittäähän se puhdistaa niitä orsiin, mutta silti..
"Käsikään" ei oikein vielä toimi. Ainakaan mikään isompi tai oudon muotoinen ei oikein meinaa pysyä jalassa :D Ja saattaa tippua vain yhtäkkiä kun ei muista pitää kiinni. Hassu kaveri. KIva päästä seuraamaan päivittäistä kehitystä erinäisissä asioissa. En silti olisi osannut kuvitella sen olevan noin kersa! Näyttää ulkoisesti kuitenkin lähes aikuiselta. Enpä ole päässyt ennen seuraamaan tuon ikäistä senegalia.

Vauva rääkäisyt muuttuvat kokoajan monipuolisemmaksi ääntelyksi. Ja ääntähän lähtee. Melkein perhekriisin paikka oli tuossa viime viikolla kun huusivat Babian kanssa kilpaa. Nyt on hiljeisempi ääni kellossa. Kiitos tämän foorumin yhden vinkin, eli radio soinut hyvin hiljaisella kun ollaan oltu poissa kotoa. 2 päivää ja äänen taso laskenut huomattavasti!

Matkii paljon Babiaa edelleen, oikeastaan kaikessa. Nukkuu, askartelee ja syö samaan aikaan, äänet ym.

Suurin murhe tässä nyt onkin tuo Babia.. Ei se tunnu oikein tykkäävän uudesta tulokkaasta. Murjottaa ja selvästi osoittaa mieltään(jos nyt noin voi sanoa ?). Yrittää entistä enemmän roikkua minussa ja saada huomiota. Käsittelyn yhteydessä, saattaa myös puraista minua jos Kito ääntelee juuri silloin..Mitä ei ole pitkään aikaan harrastanut.
Huomioin sitä aina ensin ja koitan keksiä sille paljon tekemistä(kuten aina..) ja anna ison pähkinän siksi aikaa kun huomaan Kitoa. Mutta silti. Se roikkuu kaltereissa ja kerjää minuun päin.
Lisäksi se jyrsii orsiansa tavallista enemmän. Aivan kuin sillä olisi stressiä.

Eikä se halua lähestyä Kitoa lainkaan ja mikä pahinta yrittää hyökkiä sen kimppuun. Enkä ole uskaltanut vielä pitää niitä irti yhdessä.

Jos Babia on vapaana, se on kuin Kitoa ei olisi. mutta jos Kito on irti ja Babia häkissä, Kito yrittää lähestyä sitä ja Babia hyökkää. Puolustaa varmasti osittain omaa aluettaan ja tavaroitaan myöskin. Kun sillä nyt muutenkin taipumusta siihen.

Kerran tapahtui myös niin, että siivosin häkkiä ja Babia teki jotain omiaan, enkä siis huomannut sitä. Kito olisi halunnut myös ulos ja heilui häkissään ja silloin Babialla meni hermot. Se lensi kuin nato ohjus hyökkäämään suoraan Kitoa päin! Kaltereihinhan se törmäsi ja siinä sitten hakkas nokalla kiukkuisena, Kito tippuneena pohjalle räpistelemään säikähdyksestä. Huh huh! Siinä kyllä miekin säikähdin.. Ja sitten siinä yritin rauhallisesti irroittaa purevan pienen pirulaisen kaltereista ja laittaa kylmän viileesti oman häkkinsä päälle rauhoittumaan..
 
Samoin jos Kito lentää sen häkin päälle tai yrittää kiivetä sitä pitkin ylös lattiallata, Babia on samantien ajamassa sitä muualle. Ja yrittää purra Kito reppanaa varpaista! Kun ei se muutenkaan vielä tajua mistään mitään.. Olen kötöstänyt vaikka millaisia virityksiä kepeistä, ettei sen tarvi mennä Babian häkille ja kyllä se niitä suosiikin. Jostain kumman syystä..

Olen nyt odottanut että ne jotenki alkaisi sopeututa, mutta en huomaa mitään positiivista edistystä tapahtuneen. Häkit ovat vierekkäin, mutta ei niin että yltävät toisiinsa.

Olisiko hyviä neuvoja että pitäisköhän mun nyt vain kokeilla niitä yhdessä irti vai odottaa/tehdä jotain muuta?

Pelkään että Babia vahingoittaa Kitoa.

Häkkien vaihto ja vieras alue toki neutraloisisi Babian reviiri tietoisuutta. Mutta toisaalta stressaisi taas lisää, etenkin Kitoa. Kun se on muutenkin vasta kotiutunut.  ???

Ja toinen juttu, että kun Babia on niin vakuuttunut siitä että mie olen sen puoliso, niin minun täytyy varmaan siinä tilanteessa pysyä takavasemmalla etten aiheuta lisää kireyttä ?

Tiedän että tässä voi kestää, enkä halua kiirehtiä. Kito ehtii sopivasti kesyyntyäkkin samalla ja tottua kaikkeen. Mutta kyllä täytyy myöntää, että harmittaa ja pelottaa että totuukohan ne koskaan toisiinsa..? Babialle kaveriksi tarkoitus olisi ollut kuitenkin.

Sääliksi käy myös Kitoa, kun se on tämmöiseen paikkaan joutunut. Haluaisi selvästi tutustua, eikä ymmärrä miksi sen kimppuun vain yritetään käydä. Ja Babia kun on nyt muutenkin tollanen epätasapainoinen mieleltään. Että saa nyt nähdä mitä tästäkin tulee..
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

?
« Vastaus #10 : 24.05.15 - klo:17:51:00 »
Ja kun aina sanotaan että pitäisi totuttaa toisiinsa vapaana. Tottakai, jotta voivat kommunikoida kunnolla ym. Mutta mitenköhän käy kun Babia on tommonen raivopää ? Sen ilmeestäkin oikein näkee kuinka sitä ärsyttää Kiton olemassa olo  :-\ Ainut lapsi perheessä.. Ei ole tottunut jakamaan mitään ja saanut aina kaiken huomion. Ja vielä käsinkasvatettu ihmisten ihme lapsi. 
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia ja Kito
« Vastaus #11 : 09.07.15 - klo:19:19:17 »
Laitetaanpas taas vähän lintujen väliaika kuulumisia :)

Meillä menee ihan hyvin. Babia ja Kito asuvat edelleen eri häkeissä, häkit kiinni toisissaan. Yltävät koskemaan toisiinsa halutessaan. Eilen juuri näin salaa kun Kito syötti Babialle kaltereiden välistä herneitä. Muutenkin hakevat koko ajana enemmän kontaktia toisiinsa :) Nokittelevat, kuin pusutellen, kunnes Babialla menee hermot ja alkaa kiukuttelemaan. Juttelevat myös toisilleen, ja seurustelevat muutenkin, etenkin silloin kun luulevat ettei kukaan huomaa.

On tämä vain silti yllättävän hidasta touhua! Mutta eipä tässä kiirettä mihkään, lintujen omaa tahtia mennään. Ja onneksi ei ole tullut mitään vahinkoja. Babialla on kieltämättä vaikeuksia sulattaa että onkin joku jonka kanssa pitäisi huomionsa jakaa. Ja luultavasti sosiaaliset taidotkin ovat puutteelliset toista lintua kohtaan. Eivät aina oikein vielä ymmärrä toisiaan.

Lentävät onneksi jo päivittäin yhdessä ilman riitoja. Eikä tarvitse enää sydän kurkussa vahtia. Babia ajaa vain Kiton muualle jos se tulee liian lähelle tai istuu hänen paikallaan ym. ärsyttää jotenkin. En ole puuttunut tähän mitenkään ja annan niiden olla vain keskenään paljon. Itse olen muutenkin jäänyt huolella taka-alalle, koska Babia on kiintynyt niin minuun ja se taas aiheuttaa herkästi eripuraa.

Häkit vaihdoin pari viikkoa sitten päikseen, eli Babian  Kiton häkkiin ja toisin päin. En tiedä onko se mitenkään päin oikea oppista, mutta en oikein tiennyt miten muutenkaan olisin edennyt. Babia kun puolusti häkkiään niin kiukkusesti ettei ikinä olisi muuten antanut Kiton sinne jalallaan astua. Saati sitten muuttaa! Onneksi Kitonkin häkki oli Babialle tuttu ulkoilu ja leikkipaikka, niin eipä se siitä niin paljoa pahastunut. Ja samalla Kito tottuu siihen häkkiin mihin ehkä joskus muuttaa Babian kanssa. Kömpelö kun vielä on uusissa paikoissa, kuten erilaisilla orsilla ja pinnoilla.. Suunnitelmanani siis on ne nyt sitten kun siltä näyttää siirtää kolmanteen isoon "ei kenenkään maata" olevaan häkkiin jossa saavat opetella asumaan yhdessä. Tai sitten siihen missä Kito nyt.

Tilanne kyllä keveni huomattavasti siirron jälkeen. Istuvat nyt ulkoilu orsillakin rennommin kuin aikasemmin. Ja käyvät vähän sekaisin syömässä milloin missäkin häkissä. Tosin ei samassa samaan aikaan, vielä.. ;) Aikasemmin kun Babia hyökkäsi Kiton niskaan heti jos se astu sen häkin päälle tai siellä oleville orsillekkin. Tälleen puoli vahingossa omaan tahtia tämä näkyy sujuvan parhaiten.

Kito on kyllä oikein suloinen, hömppä kiljukaula. Ja omaa muuten huomattavasti kovemman äänen kuin Babuna! Onneksi oppii joka päivä jotain uusia vähän kivempiä ääniä kuin sen ainaisen pelkän kiljumisen ja rääkymisen.. Ja muutenkin rohkastuu ja oppii kaikkea. Osaa mm. jo tehdä pyynnöstä pienen tiun, kakata useimmiten oikeaan paikkaan ja liikkua kepillä rennosti paikasta toiseen.
Leikkiä se jaksaisi aina vain ja kaikella! Sillä se onkin parhaiten kesyyntynyt. Itse vain kun ehtisi ja jaksaisi yhtälailla.. Pureminen on vain ikävää ja saattaa napata jos epähuomiossaan sormensa liian lähelle pistää.. Kokeilu ikä myös siinä että haluaisi koskea, mutta tahtoo purra liian kovaa. Hankala harjoitella, mutta eiköhän se tästä.
Niin ja lähenteleehän se Babiaa aina kuin vain voi; yrittää ehdotella raaputusta, leikkimistä ja muutenkin menee niin lähelle kuin uskaltaa istumaan jos ei muuta. Onneksi se jaksaa yrittää, vaikka toinen on kovin hitaasti lämpeävää sorttia.. On se muuten antanut meidänkin rapsutella pikkuisen pari kertaa!  ;D

Vieraitakin olen yrittänyt pyytää käymään aina kun mahdollista että tottuisi muihinkin. Ja yrittänyt keksiä mihin kaikkeen sitä tarvii totuttaa. Nyt kun se on vielä niin avoin kaikelle uudelle. En tiiä meneekö tämä vaihe ohi, vai onko se luonteeltaan huomattavasti avoimempi kaveri.

Tämmöstä meillä tällähetkellä. Seuraahan niistä on toisilleen ja ehkä toivon mukaan ne vielä joskus kökkii samassa häkissä. Saa nyt nähdä. Touhua riittää ja onpahan oma "lintu tv kanava" mitä katsoa aina kun ehtii :D
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Samaan häkkiin
« Vastaus #12 : 26.09.15 - klo:19:34:21 »
Lintujen kuulumisia pitkästä aikaan.

Babialla ja Kitolla menee hyvin :) Alkuvaikeuksien jälkeen yhteinen sävel on viimein löytynyt!

Suuri edistys askel tapahtui pari viikkoa sitten, kun parisko päätti viimeinkin muuttaa samaan häkkiin asumaan. Ihan uskomatonta! Olin jo luopunut toivosta ja miettinyt kaikkia ratkaisuja tilanteeseen.. Kuten luopua Kitosta, hommata sille toinen kaveri tai jotain kun eivät toisiaan sietäneet. Ja Kito kun lintuseuraa kuitenkin tarvitsee ja kaipaa. Toisin kuin kersantti karoliina Babia. Mutta eipä onneksi tarvinnut.
Yhdessä olivat päivittäisellään lennätyksellä. Ja kun takaisin häkkiin meno aika tuli, puolisoni ehdotti että pistä ne samaan häkkiin. Mie olin että ei se onnistu kuitenkaan, ei ole aiemminkaan onnistunut. No päätin nyt sitten kokeilla. Ja linnut menivätkin sinne ihan normaalisti. Mie olin ihan oho, mitäs nyt ?? No eihän siinä sitten mitään, luukku kiinni vain. Menivät syömään ja  ja yritin olla normaali ja seurailtiin tilannetta sivusta(huom.sydän kurkussa..). Aikaisempi ovi kiinni samassa häkissä olo kun päättyi parissa minuutissa Kiton röykyytykseen ja siivestä kaltereihin kiinni jäämiseen...! Onneksi silloin ei mitään pahempaa sattunut, eikä siipikään vahingoittunut. Mutta kuitenkin luotto onnistumiseen ei ollut siis kovin korkealla.
No ei siinä mitään, olivat kuin olisivat aina yhdessä olleetkin. Tekivät normaaleja juttujaan. Vain välillä Babia komensi Kiton kauemmas heilumasta, kuten ulkoillessaankin ilman sen isompaa dramaa. Ja siinä se.

Valvomatta, enkä yöksi uskaltanut niitä kuitenkaan vielä jättää. Joten iltatallille lähtiessäni siirsin Babian omaan häkkiinsä. Ja seuraavana päivänä jälleen lennätyksen jälkeen sama homma. Pari päivää tälleen ja sitten saivat olla jo yönkin yhdessä. Nyt sitten ovat asuneet samassa mestassa kokoaikaisesti! Varuilta toinen häkki vieressä silti edelleen, että jos jotain tulee niin helppo siirtää sinne. Mutta eipä ole tarvinnut. Arki jatkuu kuten ennenkin, paitsi että ovat samassa.

Ei ne edelleenkään mitään parhaita kavereita ole, mutta kuitenkin. Uskon että tyytyväisempiä silti näin :) Kitonkin huutaminen vähentynyt huomattavasti. Vaikka kyllä se tosi kova ääninen on edelleen. Johtuu tod.näk. persoonasta.
Välillä kinastelevat jostain ja Kito tippuu pohjalle jos ei muuten väistä, mutta eivät tappele. Ja tilanne loppuu siihen. Kiusaamista tai muuten mielestäni negatiivista käytöstä ei ole esiintynyt. Ja ovat löytäneet yhteisen kielen ja omat paikkansa, kuten nukkuma orret. Tupla vesi ja ruokakupit laitoin varuiksi het alkuunsa, jotta niistä ei ainakaan tarvi kinastella. Eikä ole tarvinnutkaan. Ihana rauhallista ja tyytyväistä porukkaa on. Ja  lähentyvät kokoajan enemmän. Monesti ovat jopa samalla orrella sukimassa tai nukkumassa ;) Ja jyrsivät samaa kantoa ym.

Nyt vain minä olen taas huolellisesti taka-alalla etten sekoita pakkaa suotta. Babia alkaa minusta mustasukkaisesti herkästi. Huomiota annan Babialle nykyään vain niin että Kitokin on lähellä ja kun ei mitään kiukuttelua sitä kohtaan esiinny. Ja irti. Niin on neiti yhdistänyt Kiton kivoihin juttuhin ja oppinut sietämään sitä paremmin.  Sen olen huomannut että mitä enemmän olen Babian kanssa sitä vähemmän se hyväksyy Kitoa lähelleen. Joten mie olen lähinnä siivooja, ruokkija, uusien kivojen aktiviiteettejen keksijä ja tuoja. Ja vain joskus annan huomiota ja molemmille.

Kito on ehkä maailman onnellisin lintu tällähetkellä ikinä! Se on niin kovasti yrittänyt Babiaa lämmitellä.. Ja huutanut ja kerjännyt Babiaan päin kaltereiden välistä. Nyt sillä on ihan muikula ilme kokoajan kun se katsookin Babiaan päin :D  Ja Babia tuntuu myös nauttivan siitä että joku on niin rakastunut siihen. Ja ettei tarvi yksin olla. Kokoajan vähemmän se minun peräänikin on.

Aivan mahtava juttu sanon minä. Henkilökohtainen tasovoitto  ;D
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Rakkautta ilmassa..
« Vastaus #13 : 30.09.15 - klo:20:52:55 »
Ja tänään lintuset raaputtelivat keskenään ensimmäisen kerran !!  ;D Jei! "Järjestetty avioliitto" näyttää toimivan ehkä sittenkin.. Todellakin järjestelyjä on vaadittu, plus aikaa, mutta pääasia että onnistuu. Ja vaikka tämä yksin keskustelua minulla täällä olisikin,niin voinpahan käydä joskus jälkikäteen lueskelemassa miten on milloinkin mennyt. Ja voihan joku lukea jos sattuu olevan samassa tilanteessa tai haaveilee näistä senengali äkäpusseista niin täältä vähän minun kokemuksia. Kuvia laitan taas joskus kun muistan ja ehdin.
Siivekkäät, tassulliset, varpaiset, kaviolliset ja sorkalliset kaverit..

Vs: Senegalinkaija Babia ja Kito
« Vastaus #14 : 09.03.16 - klo:05:50:01 »
Sullahan meni nopeati tuo yhdistäminen! Meillä 8 kk mennyt ja eilen ekaa kertaa hellää toisen koskettamista pinnojen välistä...
Tosin meillä on eri lajiset mutta tuo yhdistäminen vie aikaa tosiaan; eikä sen kanssa kannata heittää hanskoja tiskiin ihan heti - kuten huomasit! Hienosti menitte lintujen ehdoilla huomioitte pienetkin asiat.