papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Pähkinöiden haitallisuudesta
« : 20.03.15 - klo:01:03:06 »
Miten tämä koko juttu nyt menee. Muutamilla englanninkielisillä sivuilla sanotaan, että pähkinät on haitallisia ja sisältää jotian myrkkyjä jotka tappaa linnun. Facebookissakin oli jonkulaista keskustelua tästä, mutta menin ja kadotin sen. Haluaisin siis tietää, mitä tällä myrkyllä tarkotetaan, oliko kyse jostain homeesta kuorissa vai onko niissä itsessään jotain?  Tuli huomattua myös jossain vaiheessa, että kannattaa ostaa pähkinät mielummin sieltä mistä niitä ostetaan ihmisillekkin käytettäväksi, ovat kuulemma parempaa laatua (en ihmettele kyllä)

Kuitenkin, jos joku tietää asiasta niin saa valaista. Kirjottelen myös blogiini tästä jos vaan saan tietoa irti mistään. Kirjotin tästä päivityksen myös kaijuleiden facebookkiin (linkkaan tämän sinne), toivottavasti tänne saadaan kuitenkin vastauksia tai jotain että saadaan tieto säilymäänkin.
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Vs: Pähkinöiden haitallisuudesta
« Vastaus #1 : 20.03.15 - klo:09:03:23 »
Tässä sivulla 23 Aspergilloosista:
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/29576/TutkielmaSirainen.pdf?sequence=1

Riski on olemassa, mutta oma käsitykseni on, että laadukkaat ja hyvin säilötyt kuorelliset maapähkinät eivät muodosta isoa riskiä kohtuumäärissä tarjottuna. Mutta olisi tosiaan itsekin mielenkiintoista saada tarkempaa käsitystä noista määristä.