Lemmikkilinnut Kaijuli ry. > Nuorisotiimi

Vanhat kuvapähkinät v.2014

(1/13) > >>

Lintunen:
Vuoden 2014 ensimmäinen kuvapähkinä! :D (Vaikka viikko 2 onkin menossa, tämä on silti vuoden eka.) Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista.

Pähkinä tulee tässä:


Nyt kaikki reippaina vastailemaan uuden vuoden kunniaksi!

Lintunen:
Tämän viikon pähkinän oikea vastaus on kultatöyhtökakadu! :) Kyseinen laji on ollut aiemmin jo pähkinän lajina viikolla 17 vuonna 2012. Vastausposti ja lajikuvaus siellä.


Oikein sen saivat:
- tomsku00
- tipsu
- Maryca

Lähes oikein:
- maxiini(n tytär) vastauksella celebesinkakadu
- charley vastauksella celebesinkakadu
- Helperi vastauksella keltatöyhtökakadu (celebesinkakadun entinen nimi)

Onnittelut oikein vastanneille, eikä lähes oikein vastanneillakaan kauas heittänyt! :D Kiitos runsaalle osallistujamäärälle!

Lintunen:
Viikon 3 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista.


Lintunen:
Ratkaisu viikon 3 kuvapähkinään on koruluri.


Koruluri (Trichoglossus ornatus)

Koruluri kuuluu sateenkaarilurien sukuun. Se on sateenkaariluria hieman pienempi papukaija, ollen noin 25 cm pitkä nokasta pitkän pyrstön kärkeen. Se on muiden sukulaistensa tavoin erittäin värikäs. Selkäpuolelta lintu on vihreä, jolloin se sulautuu helposti lehtevien puiden sekaan. Linnun pää on punaisen ja tummansinisen  kirjava, ja rajautuu vihreään keltaisen kaistaleen avulla päälaelta korvan kautta kaulalle. Punainen väri jatkuu nokanpielistä keskivatsaan saakka, muuttuen poskista lähtien sinisen suomukuvion kirjavoittamaksi. Siipien laidoissa mahassa on keltaista kuviointia, jonka laajuus riippuu yksilöstä. Jalat ovat harmaat, silmää ympäröivä ihoalue myös, ja silmät tumman oranssit, jopa tumman ruskeat.

Koruluri on lemmikkinä harvinainen ja Suomessa niitä tuskin on ainoatakaan. Se on muiden lurien tapaan aktiivinen laji, jonka ääni on metallinkaikuinen. Haastavan lajista tekee sen ruokailutavat, jotka ovat hyvin sotkuiset johtuen helposti sulavasta ruokavaliosta, joka sisältää paljon pehmeitä tuoreruokia, hedelmiä, nektaria ja jopa siitepölyä.

Lähde ja lisätietoa: Korulurin WPT-profiili (englanniksi)
Oikein sen saivat:
- maxiini(n tytär)
- Tindis
- tipsu

Melkein oikein:
- tomsku00 vastauksella sateenkaariluri

Onnitelut oikein vastanneille! :D Kommentit ovat tervetulleita niin tätä kuin edellisiä, ja tulevia pähkinöitä koskien! Ensi viikolla uuden pähkinän pariin. :)

Lintunen:
Viikon 4 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista.


Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta