papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #30 : 02.11.11 - klo:15:42:28 »
Jonne, kunhan pääsevät karanteenista, voit keskustella neiti D:n kanssa nokatusten tuosta nimestä.

Luin, että "Jonne, kunhan pääset karanteenista" :D Nyt sitten kyykytetään Jonnea, ajattelin minä  ;D

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #31 : 02.11.11 - klo:15:51:36 »
Jos jonne uskaltaa uhmata hurjia helmiarateja niin omapahan on ... vikansa, jos siitä rangaistuksen saa.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #32 : 02.11.11 - klo:20:44:19 »
Komean näköisiltä näyttivät kuvassa nuo uudet aratit. Onnea. Ei tuo Fedor niin pelottavalta vaikuttanut livenä, antoi rapsuttaakin.  :) Korvakorusta ehkä oli liiankin kiinnostunut.  ;D
Sakun, Veeran, Pippurin ja Stellan häkin siivooja :)

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #33 : 02.11.11 - klo:20:56:29 »
onnea!! :)

tahtoo nähdä kiukkupäärinsessan (♥) reaktion...kamera valmiiksi :)

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #34 : 02.11.11 - klo:20:59:02 »
joo ja mieluummin viedeokamera  ;D ;D ;D.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #35 : 03.11.11 - klo:08:49:22 »
Hei,

uteliaisuudesta kyselen, olivatko nämä ne reippaat ja valloittavat otukset, joita Helsinkiläisessä eläinkaupassa myytiin noin vuoden verran "bahianaratteina". Väritys tms ei oikein osunut lajiin, joten ihmettelin kaupassakin, voivatko ne todella olla bahianaratteja. Ne kuitenkin hävisivät kaupasta aivan samaan aikaan aikaan kuin nämä helmiaratit ilmestyivät tänne ja kuvakin muistuttaa niitä kovasti.  Kävin niitä useasti ihastelemassa, mutta minulla ei ollut mahdollisuutta nyt tarjota niille kotia, jossa virikkeitä, aikaa ja lentomahdollisuuksia olisi riittävästi. Toivottavasti ne olivat nuo tirpat ;-) niin pääsivät omaan kotiin.
 

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #36 : 03.11.11 - klo:08:56:54 »
Kyllä nämä ovat se samat, Bahianaratit. :-D

Kiukkupääprinsessa pongas eilen uuden peilin kämpästä ja alkoi tanssahtelemaan siellä näkyvälle linnulle. Positiivistako? No F:n tapauksessa en lähde edes arvaamaan. PItää hommata ensitapaamista varten kuvaaja tänne hyvän kameran kanssa.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #37 : 03.11.11 - klo:09:12:58 »
Kyllä nämä ovat se samat, Bahianaratit. :-D
PItää hommata ensitapaamista varten kuvaaja tänne hyvän kameran kanssa.


koska voi tulla kuvaamaan? :D:D

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #38 : 04.11.11 - klo:11:47:20 »
Haluaisin tähän kirjoittaa pätkän syistä, miksi päädyin hankkimaan 2 arattia lisää kuuden jo olemassa olevan linnun lisäksi.

Tarinahan menee niin, että ennen kuin Fedor tuli, halusin Kallelle kaverin. Täällä Suomessa ei näitä aratingoja ole montaa, eli niiden käyttäytymisestä muita lintuja kohtaan ei ole paljonkaan tietoa. Jenkki-sivut taas pursuavat toisiinsa nojailevista pyrrhura-aratinga pareista. Ajattelin ottaa riskin. Ja sitten tuli tuo kiukkupää tänne Tappelemaan.
Olen n. vuoden miettinyt kaveria Feedolle, omaa lajia, samaa kokoa, jotta tuo mahdollinen tappeleminen on turvallisempaa... :-D

Yritin ostaa noista tuota koirasta jo maaliskuussa - eivät myyneet, koska linnut oli myynnissä vain pariskuntana. Luovuin siis ajatuksesta. Nyt kun F:llä alkoi tuo nyppimisongelma, ajattelin, josko lintuseura helpottaisi asiaa. Yritin tilata lintua useamman liikkeen kautta, mutta mitään ei ole löytynyt. Sitten sain tietää, että linnut ovat edelleen eläinkaupassa myynnissä. Kävin katsomassa, maksoin varausmaksun ja järjestelin karanteenipaikan.

En siis ostanut lintuja itselleni, itseasiassa menetän taas yhden neliön linnuille omasta tilastani. Tässä kohtaa kuitenkin Feedon hyvinvointi on pääasia. Se että nuo linnut ovat hyvin pieniä, teki päätöksen helposti. Neitokakadun kokoluokkaa oleva lintu ei tällä hetkellä mahtuisi, tai joutuisin luopumaan joko sohvasta tai ruokapöydästä. Olen kuitenkin itsekäs ja haluan pitää ne omassa käytössäni. Toivottavasti nuo sitten aikanaan tulevat toimeen keskenään ja mahtuvat samaan häkkiin.

Kallella ei ole edelleenkään kumppania - sen tila ei kuitenkaan ole akuutti, se jakaa häkin 4 neitokakadun kanssa, eli ei se ihan yksin ole.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #39 : 11.11.11 - klo:17:23:08 »
joko uudet kiukkupää aratit tulee kohta sun luo.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #40 : 12.11.11 - klo:07:23:54 »
MAanantaina tai tiistaina. Riippuu kyydin saamisesta. Huh. Jännittää jo. Mut ensin messuillaan.

S@ga

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #41 : 12.11.11 - klo:11:33:48 »
Awwwwws, onnea vielä toiseen otteeseen pikkusista!! :) Lisää kuvia kuvia <3 :D
Ei taida Feedor tykätä aluksi niistä :D

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #42 : 12.11.11 - klo:23:37:05 »
Autokyyti saatu - yllättäen huomen illaksi. Eli messujen jälkeen vielä tipujen muutto tänne. Kyllä on taas mun brasseilla ihmeellinen päivä.

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #43 : 13.11.11 - klo:22:06:15 »
Nyt on aratit kotona. Feedo kävi niille "laulamassa" ja tanssimassa kun vein sen lähelle katselemaan niitä. Kallen tervehdykset oli sen verran kovaäänisiä, että peittelin sen ja hämärsin huonetta, ihan vain naapureiden takia. Täällä kun on laulellut viimepäivinä arakin eli yritetään nyt käyttäytyä.

Kummaltakaan puolelta ei ilmennyt agressiota, Pele ja Dilma tulivat heti häkin etuseinään tervehtimään Feedoa ja rutisivat sille. Positiivista. Ehkä. Toivottavasti.

Huomenissa kuvia.

Ai niin, huomasin noiden renkaiden olevan avorenkaita, ja toinen on hukannut omansa. Täytyy kaivella tuo häkin pohja vielä huomenna, kun siivoan häkin. Jos rengasta ei löydy mitäs nyt sitten tehdään?

Re: Pele ja Dilma & riogrande Milo
« Vastaus #44 : 13.11.11 - klo:23:19:14 »
Ja vielä sellainen kysymys, että koska noi uskaltaisi päästää lentämään ekaa kertaa? Siskon luonahan ne kävi omatoimisesti kerran lenkillä ja osaavat palata häkkiinsä. Viikko? Tiedän että kahta suositellaan, mutta...