Molemmat lajit ovat hottislajeja, joten kannattaa todella perehtyä kuumaluonteisen linnun luonteeseen, ja miten sen kanssa tulee elää.

Vaikka lajin sisälläkin on suurensuuria eroja, kannattaa varautua siihen "pahimpaan", jolloin elämä on vaan helpompaa jos sattuukin se lössykkä itselle. Eli siis perehtyä hyvin koulutukseen, sillä varsinkin kuumat lajit saattavat reagoida helposti aggressiivisesti pakotteisiin koulutuksessa. Samoin kuumien yksilöiden kohdalla tulee olla erityisen tarkka elekielen lukemisen kanssa, jotta lintua ei kiihdytä turhaan.
Olet siinä hyvillä jäljillä linnun haun suhteen, että sinulla on hyvät päämäärät millaisen linnun haluat. Luovutusikäinen, emojen ruokkima yksilö on vielä tyhjä taulu, ja vaikka sillä ei olisi ollut vielä runsaasti ihmiskokemuksia, se kesyyntyy kyllä hyvin. Luovutusikäisen tai muuten nuoren linnun hyvä puoli on se, ettei sitä ole keretty vielä pilata esim. väärällä käsittelyllä. Mikäli päädyt ostamaan "second-hand" linnun, muista kysellä tarkkaan millainen lintu on luonteeltaan, sillä itse ainakin saattaisin jopa vähän liikaakin pelätä, että sukukypsyyden partaalla olevasta hottislinnusta luovutaan juurikin nousevan aggressiivisen käytöksen vuoksi, jos sitä on koulutettu pakottavin keinoin elämänsä ensimmäiset vuodet. Siihen en ota kantaa, ottaako linnun yksityiseltä vai kasvattajalta, sillä molempiin mahtuu niin paljon erilaisia ihmisiä ja jokainen lintukin on yksilö.
Tulipas pelottelevan kuuloinen viesti.

Johtunee vähän omista lukukokemuksista (ja henkilökohtaisista kokemuksista tuttujen lintujen kanssa), että tavallaan hottisamatsonit eivät ole turhaan tulisen maineensa arvoisia, mutta suurinosa näistäkin linnuista olisi vähemmän aggressiivisia, jos omistajalla olisi ollut alusta asti ymmärrystä linnun oikeanlaiselle käsittelylle ja koulutukselle.