papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Tässä vaan kyselen että mistä pitäisi ostaa ara papukaija  ??? Koska suomestahan niitä ei saa melkein mistään. Niin onko mitään ehdotuksia  ??? ??? ???  .......Ja kyllä kokemusta papukaijoista on 8) tosin ei aroista mutta muista papukaijoista. Olen lukenut noin vuoden ara papukaijoista ja nyt haluaisin ostaa semmoisen ;D.

Re: Sinikelta/Vihersiipi/Puna Ara: Mistä Pitäisi ostaa?
« Vastaus #1 : 27.03.14 - klo:20:50:01 »
Ensinnäkin kannattaa vilkaista tämä ketju: Varoitus huijareista - koska käyttävät paljon aroja kuvissaan

Sitten CITES  http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=21136.0

http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=34591.0

Ulkomaalaisista myyntifoorumeista: 
http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=30991.0

Sitten sellainen fakta vielä, että harva lentoyhtiö ottaa lintuja matkustamoon, eli jos suunnittelee hakevansa linnun lentokoneella, pitää huomioida se, että toden näköisesti lintu matkustaa ruumassa.

Re: Sinikelta/Vihersiipi/Puna Ara: Mistä Pitäisi ostaa?
« Vastaus #2 : 28.03.14 - klo:10:59:37 »
Vaikkapa Ruotsista aroja löytynee jo Suomea enemmän, ruotsalaisten lemmikkilintuyhdistysten kasvattajalistoja kannattaa selailla :) Jos ei ruotsin kieli taivu niin Google kääntäjä esim. kääntää ihan ymmärrettävästi ruotsin kielestä englanniksi. Nuo Sannitan mainitsemat linkit kannattaa koluta huolella, ja tutustua vielä Eviran maahantuontisäädöksiin ja Riistakeskuksen tuontilupiin jo etukäteen. Samat säännöt pätevät luonnollisesti, vaikka ostaisit esimerkiksi sieltä Ruotsista yksityiseltä myyjältä aikuisen linnun. Siinä tapauksessa täytyy vaan olla tunnistemerkintöjen ja alkuperädokumenttien yms. kanssa erityisen tarkkana että ne ovat olemassa :)

Re: Sinikelta/Vihersiipi/Puna Ara: Mistä Pitäisi ostaa?
« Vastaus #3 : 28.03.14 - klo:13:40:55 »
Puna-aran kohdalla kannattaa myös muistaa, että sen kuuluessa Citesin I/A-liitteeseen, myös osto-ilmoitukselle tarvinnee nykyään EU-lupanumeron, jos oikein muistan. Kaikista lajeista on ollut ajoittain suomalaisia poikasia (ja aikuisia myös) myynnissä, eli jos kiire ei ole, kannatta käyttää odotusaika lisätiedon hankintaan, ja odotella sopivan linnun myyntiintuloa, ellei halua tosiaan ulkomailta hakea.