papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Kuvapähkinä vko 13
« Vastaus #30 : 26.03.13 - klo:23:32:26 »
Viikonn 13 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!Re: Kuvapähkinä vko 13
« Vastaus #31 : 01.04.13 - klo:23:25:49 »
Ratkaisu viikon 13 kuvapähkinään on salomoninkakadu!


Salomoninkakadu (Cacatua ducorpsii)

Salomoninkakadu on keskikokoinen, harvinainen kakadu. Sen pituus nokasta lyhyen pyrstön kärkeen on noin 31 senttimetriä. Se on höyhenpuvultaan täysin valkoinen lukuunottamatta hentoa keltaista sävytystä siipien ja pyrstön alapinnoilla. Sen nokka on myöskin vaalea, jalat ovat harmaat. Linnun ainoa aina näkyvä väripilkku ovat sen silmiä ympäröivät ihoalueet, jotka ovat väriltään siniset. Salomoninkakadun töyhtö on useimmiten takaraivoa vasten lepäämässä, ja pystyyn nostettunakaan ei ole kovin vaikuttava ilmestys. Sukupuolet ovat samannäköisiä, lukuunottamatta silmiä: naaraan silmät ovat rusertavat tai punertavat, koiraan mustat.

Se muistuttaa ulkonäöltään runsaasti tanimbarin- ja filippiinienkakaduja. Tanimbarinkakadulta kuitenkin puuttuu siniset silmäympärysihot, sekä sillä on kasvoissaan punertavia merkintöjä. Filippiinienkakadun silmänympärysiho on valkoinen, ja pyrstön alapinta huomiotaherättävän punakeltainen.

Lemmikkinä salomoninkakadu on harvinainen. Sen hoito ei merkittävästi poikkea muista samankokoisista kakaduista.

Lähteet ja lisätietoa:
- Salomoninkakadun WPT-profiili

Oikein sen saivat:
- Frye
- tipsu

Onnea oikein vastanneille! :)

Kuvapähkinä vko 14
« Vastaus #32 : 02.04.13 - klo:22:41:38 »
Viikonn 14 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!Re: Kuvapähkinä vko 14
« Vastaus #33 : 07.04.13 - klo:21:49:58 »
Ratkaisu viikon 14 kuvapähkinään on ruusukakadu!


Ruusukakadu (Eolophus roseicapilla, myös Cacatua roseicapilla)

Ruusukakadu on keskikokoinen kakadu, sen pituus nokasta pyrstön kärkeen on noin 35 sentin pituinen. Isoihin kakaduihin verrattuna se on ruuminrakenteeltaan solakampi ja sen pyrstö on pidempi ja siivet kapeammat. Ruusukakadu on väritykseltään kaunis, vaikkakin hillitty. Sen väritys koostuu eri sävyisistä harmaista ja haalean ruusunpunaisista sävyistä. Vartalo on tummemman punainen, pieni töyhtö haalean punainen. Selkäpuoli sekä linnun pyrstö ovat harmaat. Nokka on vaalea ja jalat harmaat. Silmää ympäröivän ihoalueen väri vaihtelee sukupuolen, UV-altistuksen ja alalajin mukaan haalean harmaasta vaaleanpunaisen kautta punaiseen. Koiraan silmät ovat tummat, naaraan punaruskeat. Nuorien lintujen sulkapuku on aikuisia harmaampi.

Lemmikkinä ruusukakadu on maailmalla kohtuullisen yleinen, Suomessa se on kohtuullisen harvinainen. Hoidoltaan se ei eroa merkittävästi muista keskikokoisista kakaduista. Se on aktiivinen laji, joka vaatii paljon tilaa ja virikkeitä voidakseen hyvin. Muiden kakadujen tapaan ruusukakadu käyttää mielellään nokkaansa ja sille tulee lemmikkinä tarjota tarpeeksi sallittua jyrsittävää. Yleisluonteeltaan ruusukakadut ovat usein avoimia ja ulospäin suuntautuneita, ja kesyinä lemmikeinä ne yleensä erityisesti nauttivat rapsutteiluista muiden kakadujen tapaan.

Lähteet ja lisätietoa:
- Ruusukakadun WPT-profiili
- Foorumilla aihe: Ruusukakadu

Oikein sen saivat:
- Helperi
- Frye
- tipsu

Onnittelut oikein vastanneille! :)

Kuvapähkinä vko 15
« Vastaus #34 : 08.04.13 - klo:12:22:32 »
Viikonn 15 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!Re: Kuvapähkinä vko 15
« Vastaus #35 : 14.04.13 - klo:20:56:01 »
Tämän viikon pähkinän ratkaisuhan oli siis kultaposkiamatsoni, joka on kertaalleen arvuutettu ja ratkaistu viikolla 14 vuonna 2012.


Oikein pähkinän tällä viikolla saivat:
- imppu
- Frye
- tipsu

Onnea oikein vastanneille! :)

Kuvapähkinä vko 16
« Vastaus #36 : 17.04.13 - klo:15:30:24 »
Viikonn 15 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!

Tämän viikon pähkinä tulloo vähän myöhässä omien kiireiden (ja foorumin kenkkuilun ::)) vuoksi, joten annetaan kohtuullisen helppo pähkinä tähän rakoseen!Re: Kuvapähkinä vko 16
« Vastaus #37 : 21.04.13 - klo:21:19:23 »
Tälläkin viikolla Kuvapähkinän kuva oli kierrätyskamaa, ja oikea vastaushan oli palmukakadu! :) Aiemmin kyseinen laji on esiintynyt arvoituksessa ja vastauksessa viikolla 38 vuonna 2012.


Oikein sen tällä viikolla saivat:
- imppu
- Helperi
- Maryca
- Frye
- tipsu

Onnittelut oikein vastanneille, uusi pähkinä sitten ensi viikolla! :)

Kuvapähkinä vko 17
« Vastaus #38 : 22.04.13 - klo:14:38:08 »
Viikonn 17 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!
Re: Kuvapähkinä vko 17
« Vastaus #39 : 29.04.13 - klo:11:05:19 »
Ratkaisu viikon 17 kuvapähkinään on jamaikanamatsoni.


Jamaikanamatsoni (Amazona collaria)

Jamaikanamatsoni on ruumiinrakenteeltaan töpäkkä, noin 28 senttimetriä pitkä pääväriltään vihreä papukaija. Sen kasvojen kuvioinnit ovat hyvin kauniit vaikkakin värirajoiltaan liukuvat. Sen nokan tyvessä sivuilla ja otsalla on valkoista, joka yhtyy valkoiseen silmänympärysihoon. Päälaella ja korvalla on sinertävää väritystä, kaulalla väritys muuttuu pinkin punertavaksi. Silmät ovat tummat ja nokka todella kellertävä, jonka vuoksi lajin englanninkielininen nimi onkin Yellow-billed amazon, keltanokka-amatsoni.

Lemmikkinä jamaikanamatsoni on harvinainen. Sen hoito ei huomattavasti poikkea muista amatsoneista. Luonteeltaan se on yleensä lempeä eikä aggressiivisuutta yleensä esiinny. Amatsoniksi sen sanotaan olevan hiljainen.

Lähde ja lisätietoa: Jamaikanamatsonin WPT-profiili

Oikein sen saivat:
- imppu
- Frye
- tipsu

Onnea oikein vastanneille! :) Kommentit ovat tervetulleita, kuten aina.

Kuvapähkinä vko 18
« Vastaus #40 : 29.04.13 - klo:21:44:54 »
Viikon 18 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!
Re: Kuvapähkinä vko 18
« Vastaus #41 : 07.05.13 - klo:17:02:08 »
Ratkaisu viikon 18 kuvapähkinään on pikkuara!


Pikkuara (Diopsittaca nobilis)

Pikkuara on pienin aralajeista. Se on sukunsa ainoa edustaja. Kooltaan pikkuara on muihin aroihin verrattuna huomattavasta pienempi. Sen pituus on nokasta pyrstön kärkeen vain noin 30 senttimetriä. Vaikka se pituudeltaan onkin noin neitokakadun kokoluokkaa, muiden arojen tapaan se on ruumiinrakenteeltaan tukevahko sekä isopäinen ja -nokkainen. Muiden arojen tapaan sen kasvojen vallitseva piirre on paljas vaalea ihoalue. Pääväriltään pikkuara on vihreä, ja sen siipien ja pyrstön alapinnat ovat likaisen kellertävän väriset. Otsassa on muuta höyhenpeitettä tummempaa väritystä ja siipitaipeessa alulan kohdalla on punaista höyhenystä. Nokan väri vaihtelee alalajin mukaan.

Lemmikkinä pikkuara ei ole kovin yleinen muttei harvinainenkaan. Muiden arojen tapaan se vaatii ruokavalioonsa muita papukaijoja enemmän rasvaa, jota se saa esimerkiksi pähkinöistä. Muuten ruokavalion tulisi koostua monipuolisesti tuoreruoasta, pelleteistä ja siemenistä. Isompiin aroihin verrattuna pikkuaran sanotaan joskus olevan käytökseltään ja koulutukseltaan haastavampi, vaikka onkin kooltaan runsaasti pienempi. Pikkuara on hyvin älykäs ja aktiivinen laji, joka vaatii paljon luvallista tuhottavaa ettei jyrsimisinto purkaudu epätoivottuihin kohteisiin.

Lähteet ja lisätietoa:
- Pikkuara wikipediassa
- Pikkuara-foorumiketju

Oikein sen saivat:
- imppu
- Frye
- tipsu

Onnea oikein vastanneille! :)

Kuvapähkinä vko 19
« Vastaus #42 : 07.05.13 - klo:17:03:15 »
Viikon 19 pähkinä tulee tässä! Sääntöjen on hyvä olla mielessä ennen vastaamista. Mikäli on liian vaikea, saa pyydellä vinkkiä. :) Myöskin kommenttejä tätä, menneitä ja tulevia pähkinöitä koskien otetaan mieluusti vastaan!
Re: Kuvapähkinä vko 19
« Vastaus #43 : 08.05.13 - klo:22:26:28 »
Aika vaikee kun en ole nähny tollasta lajia ennen enkä ole vielä löytänyt mistään tätä. Saisko pientä vinkkiä ::)

Re: Kuvapähkinä vko 19
« Vastaus #44 : 09.05.13 - klo:00:08:03 »
Aika vaikee kun en ole nähny tollasta lajia ennen enkä ole vielä löytänyt mistään tätä. Saisko pientä vinkkiä ::)

HMM, millaisenkohan vinkin sitä antaisi... :) Ihan mahdottoman vaikeasta vinkistä ei kamalasti hyötyä ole, mutta annetaanpa jonkinlainen vinkki nyt, jos vieläkään ei selviä, niin loppuviikosta voin antaa uuden vinkin. :)

Lajin suomenkielinen nimi koostuu sen asuinpaikasta liittyen Länsi-Uuteen-Guineaan sekä linnun suvun käyttämään ravinnonlähteeseen. Englanniksi lajin nimessä on lintutietelijä T. Salvadorin nimi, sekä myöskin englanniksi viittaus kyseisen lintusuvun käyttämään ravintoon.