papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Voi eiii mikä ihana pörröinen yllätys :-*

Me täällä innolla odotellaan, josko siellä pöntön pohjalla sattuisi mönkimään Kuuralle tuleva morsian... Peukut pystyssä  :P

oii Ihana yllärivalkkari! <3
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Voi ihanaa! Ja niin nätit nimetkin! :-*
Seuranani neitokakadut Veela ja Zeke.
Muistoissa Lyyli-neitonen.

Oh, en eilen huomannut, että myös Aie on valkokasvo!  ;D Kaksi odottaisi harmaa-harlekiininaaraita, joten uteliaana odotellaan neljättä.

Olin laittanut puhtaan lämmitetyn huovan, renkaat ja muut tarvikkeet valmiiksi ja koska tilaisuus koitti ja poikaset jäivät vatsat pullollaan pönttöön keskenään, rengastin pullukka-Aatoksen ja siivosin hieman pönttöä. Rengastus oli ohi noin minuutissa, ja koska se oli niin helppoa, pitää seurata pysyykö se vielä jalassa. Laitetaan uudestaan, jos ei pysy. :) Olen hieman pöntönkuvausta vastaan, koska se yllyttää muitakin ihmisiä häiritsemään välillä turhaankin poikasia (valitettavasti joskus emojakin), mutta en voinut olla räpsäisemättä yhtä ilman salamaa samalla kuin keräsin kakkoja pois, kun emotkin mussuttivat rauhassa mössöjään.


Miksi oi miksi on pönttökamera suljettuna?! :'( Totuin viime aikoina töllöttään sitä jo enemmän kuin telkkaria :P

Miksi oi miksi on pönttökamera suljettuna?! :'( Totuin viime aikoina töllöttään sitä jo enemmän kuin telkkaria :P

Aa  ;D Joo, huomenna on taas auki.

Aatoksella on silmät olleet paljon auki ja Aie hieman jo raoettelee. Pienet eivät ole kasvaneet ihan niin nopeasti kuin ensimmäinen, joten en ole muita vielä rengastanut. Normaalia vauhtia silti mennään ja kaikki voivat hienosti. Aatoksella näyttää olevan tumma maski kuten vanhemmillaan, mutta töyhdöstä tulee valkoinen. Primäärisulista kolme reunimmaista on valkoisia. Pigmentti viittaisi hopeaan, mutta se varmistuu vasta kun sulat puhkeavat viikon sisällä. Oma veikkaukseni olisi keskiasteen dominoivahopea. :)

Rengastaminen tuli pikkuisillekin eteen. Samalla tuli kuvattua. Kaikki ovat niin isoja, että näkyvät aika hyvin pönttökamerassakin.  :) Näillä näkyy tulevan siipisulkiin vähemmän harlekiinin vaikutusta kuin Aatoksella.


Aie.Arwelu oli käsittelyssä hyvin rauhallinen ja halusi nojata kättäni vasten.

oih ja ihanuudet  :P Vähän on epäselvä kuva mutta ei se mitään 2 poikasta juuri huomasin ja emot, olin huomaavinani munan? Kuinkas monta niitä oikein tupsahtelee  ;D Hienoa ollut lukea että emot hoitavat pieniä hyvin. Isosti onnea vielä :)

Ihana ollut seurata, miten tunnollisesti emot on hoitaneet haudonnan ja nyt poikaset! <3 Varmasti kasvattajallekin ollut huojentava kokemus, kun ei ole tarvinnut olla alkujännityksen jälkeen huolissaan emolintujen taidoista :)

Kiitos Tindis ja Piupa :)

Pönttökamerassa on hieman katkoksia, koska kone ilmeisesti ylikuumenee ja sammuilee itsestään, mutta yritän käydä käynnistämässä aina uudestaan.

Jaloissa pyörivä muna on jo 22 päivää vanha, joten siitä ei ole odotettavissa neljättä poikasta. Emot lakkasivat hautomasta pikku hiljaa ja ilmankosteuskaan ei ole yrityksistäni huolimatta tainnut olla tarpeeksi hyvä. Kolme poikasta on kuitenkin hieno saavutus ja olen todella onnellinen pienistä. :)

Aatoksen siipisulat olivat tänään jo hieman tupsuuntuneet päistä, joten pian selvinnee onko sillä hopeaa. Sen harlekiinista tulee hyvin samanlainen kuin Havulla: päässä on valkoinen huppu, mutta maski on tumma (kuten kaikilla poikasilla), pisimmistä siipisulista noin kolme reunimmaista on valkoisia sekä pyrstöstä neljä keskimmäistä, ja yläperässä on myös laikku. Pienimmällä, jolla ei ole valkokasvoa, tulee keskikohtaan tumma raita kuten äidillään. Se on tällä hetkellä vaalein, mutta se voi johtua myös iästä.

Tarkistin neljännen munan: se ei ollut hedelmöittynyt alkujaankaan. Tietysti olisi voinut sen aiemminkin tarkistaa, mutta pelkäsin joko vaurioittavani munaa tai koskevan siihen liian myöhään (kuoriutumassa oleva voi kadottaa suunnan, jos muna käännetään kriittisellä hetkellä väärin).

Luonteista Arwelu on näistä uteliain minua kohtaan. Jo rengastamisen kohdalla mainitsin, että hän nojautui kättäni vasten oma-aloitteisesti. En mielelläni ota poikasia siivouksen yhteydessä pois pöntöstä, joten joudun keräämään ulosteita pienissä erin niin, ettei poikaset ehdi ahdistumaan kädestäni. Useana kertana Arwelu on mönkinyt sivuluukun luo kurkistelemaan kiinnostuneena, eikä ole vaikuttavan pelkäävän sormiani. En kuitenkaan halua käsitellä poikasia vielä, kun niillä ei ole todellista pakenemismahdollisuutta, mutta on hauska nähdä miten nuorina näillä voi olla luonteet. Arwelu on myös todella rauhallinen.

Aatos on ainakin valkokasvo-harlekiini-dominoivahopea  :) Pienissä siipisulissa on selkeästi vaalea keskus. Sulat ovat ylipäätään vaaleat, hieman rusehtavat. Arwelu jatkaa ihastuttavuuttaan ja sillä vaikuttaisi olevan helmiäiskuvio. Yritän katsoa tarkemmin vielä, mutta helmiäisenä se olisi varma naaras.

Aieelta jouduin poistamaan pumpulipuikoilla tummaa möhnää kielen alta, johon joskus saattaa jäädä ruokaa pilaantumaan. Se on erikoisseurannassa, mutta kaikki näyttää olevan silläkin hyvin muuten. Sillä valuu valkoinen huppu niskaan samoin kuin nuorilla geisha-harjoittelijoilla.

Kameran läppäri kaatuilee niin ahkerasti, että puran varmaan mokkulasopimuksen, jos ei ole pahasti laskutuskausi kesken. Aatoshan saattaa jo viikon päästä alkaa kurkkia pöntöstä ulos.
« Viimeksi muokattu: 02.02.14 - klo:21:32:11 kirjoittanut surenkorento »

Tällainen lapsi ihmetteli vastassa aamulla <3Re: Elinan dominoivahopean pesintäpäiväkirja
« Vastaus #43 : 11.02.14 - klo:18:13:22 »
Voi miten kaunis!  :-*
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Re: Elinan dominoivahopean pesintäpäiväkirja
« Vastaus #44 : 11.02.14 - klo:20:57:30 »
Ihana <3
Kiviäkin kiinnostaa!