papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Elinan dominoivahopean pesintäpäiväkirja
« Vastaus #15 : 06.01.14 - klo:20:19:11 »
Jes, ihana kuulla että teillä on kaikki siellä so far so good  :-*
Onnea paljon jatkoon ja tsemppiä Havulle ja Möökölle!

Re: Elinan dominoivahopean pesintäpäiväkirja
« Vastaus #16 : 13.01.14 - klo:17:36:23 »
Tässä on nyt pönttökamera!

Saa nähdä jaksaako mokkula pyörittää tuota, joten katkoksia voi tulla, ja öisin pistän kiinni, koska kameran hämäränäkö on huono.

Havu on tänään käynyt kuumana ja ensimmäinen muna saattaa kuoriutua hetkenä minä hyvänsä, jos on kehittynyt kunnolla. Jos joku sattuu näkemään munia enemmän kuin neljä, kuulen siitä mielelläni! :)
« Viimeksi muokattu: 13.01.14 - klo:17:38:00 kirjoittanut surenkorento »

Ensimmäinen poikanen on nyt kuoriutunut!  :D

Tarkastin toissapäivänä munat silmämääräisesti ja kaksi munista oli muita tummempia, ja toisessa niistä oli pieni reikä. Tummuus viittaa yleensä kesken kehitystä kuolleisiin sikiöihin, mutta en uskaltanut vielä koskea muniin siinä ajatuksessa, että reikä oli niin sanottu pip-merkki merkkinä kuoriutuvasta poikasesta. Emot eivät ole juuri hetkeksikään jättäneet pesää tyhjäksi haudonnan aikana ja vaihtavat hautojaa menemällä yhtä aikaa pönttöön. Yritän silti kärkkyä tilaisuutta tarkastaa munat uudelleen, jotta voin tarvittaessa poistaa pilaantuneet keräämästä bakteereja. Se oli tärkeää etenkin nyt kun pesässä on pikkuinen.

Emot ovat syöneet hyvin tuoreita ja ovat ihmeissään poikasestaan.

Lainaus
Ensimmäinen poikanen on nyt kuoriutunut! :D

Oiiii, miten ihania uutisia! Toivottavasti saisi pari sisarustakin! :)

Kovasti onnea poikasesta!!  :-*
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Oi, ihanaa! :D Paljon onnea Elina!
Tätä oletkin odottanut jo kauan ihan kadehdittavalla kärsivällisyydellä, ja ansaitsisit todella sen että kaikki nyt menisi hyvin. :) Ja kuka ties vaikka se ihastuttava harlekiinikin sieltä tupsahtaisi.. ;) ::)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Onnittelut :)
Kiviäkin kiinnostaa!

Onnitelut vielä täälläkin! ;D

Muistoksi tässä vielä kuva ylpeästä isukista omina poikasaikoinaan :) Niin ne lapset vaan kasvavat! Vasta hetki sitten Möökö oli itse untuvaa ja piikkiä!
Innolla odotamme, josko vaavi perisi hopeavärin. Tsäänssit olisi se 50/50! :) Ja sitten vielä jännätään, minkä tyypin single factor olisi kyseessä - isukki itse kun on vaalean tyypin!  :-*


Ää vauva-Möökö  :D

Kiitos onnitteluista! Hyvin näyttää sujuvan. :)

Onnea poikasesta. Jäikö yhteen?
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Onnea poikasesta. Jäikö yhteen?

Kiitos! En ole vielä kunnolla nähnyt tilannetta, mutta tänään on toisen munan 21. haudontapäivä. Kolmannen olisi tiistaina ja viimeisen vasta 28.01. :) Vielä yli viikko siis jännitettävää.

Kameramme vetelee viimeisiään, mutta koska ruokinta on niin suuri osa pesitystä, niin kuvia ei sovi unohtaa (ja koska poikasista ei vielä saa materiaalia).

Kotipäivinä ei ole ollut ongelmia ruokinnan suhteen. Olen vähintään parin tunnin välein vaihtanut nopeasti pilaantuvat ruoat. Koulupäivinä aloitan aamulla paremmin säilyvistä tuoreruoista, joihin kuuluvat mm. idätetyt ja liuotetut siemenet ja pavut, chilit ja paprikat, versot, parsakaali, kukkakaali ja leipä. Iltapäivästä saavat tunnin-parin välein keitettyä kananmunaa, liotettuja chia-siemeniä ja pellettejä, joihin on sekoitettu marjarouheita, vitamiineja, probiootteja ja joskus muuten vähemmän uppoavia aineksia, sulatettuja pakastevihanneksia, toisinaan ehkä pari palaa säilöntäaineetonta laktoositonta raejuustoa, puuroja, soseita yms. Porkkanaraastetta saavat myös, mutta se on minun parvelleni ollut jokin kynnyskohta maistamisen suhteen.

Lisäksi emoilla on tarjolla siemenseosta kuivatuin yrtein ja marjoin, murskattuja pellettejä ja hyönteisruokaa.


Itämässä olevaa kauraa ja ohraa.
Versonnutta siemenseosta eli pääosin erilaisia hirssejä ja kanariansiementä. Erikseen versotan auringonkukat ja saflorit, jotka maistuvat omistajillekin.


Liotetut mung-pavut.


Itämään alkaneet siemenet.

Ensimmäinen muksu sai nimekseen Usvan Aatos, ja se on hienosti kasvanut ja pitää reippaasti päätään pystyssä. Toivon sille kovasti sisaruksia, ettei emot ylihoida sitä. :)

Nyt kuuluu taas vastakuoriutuneen piippausta ja emojen jaloissa on pyörinyt munankuori, joten siellä saattaa nyt olla toinen vauva.   <3
« Viimeksi muokattu: 20.01.14 - klo:17:43:51 kirjoittanut surenkorento »

Emot ovat jättäneet nyt pieniksi hetkiksi pöntön tyhjilleen, joten ehdin juosta kurkkaamaan mitä pöntössä todella tapahtuu. Poikasia olikin kolme, joista vanhin olikin valkopörröinen eli valkokasvo! Ihan mieletöntä! Olin salaisissa haaveissani toivonut, että Havulla voisi olla valkokasvo piilossa, mutta koska kummallakaan vanhemmalla ei ollut siitä tietoa, tämä oli todellinen yllätys.  :D

Poikasten nimet:

Usvan Aatos
Usvan Aie
Usvan Arwelu ("mieli", vanhaa suomea)
« Viimeksi muokattu: 22.01.14 - klo:15:08:16 kirjoittanut surenkorento »

Oooi, miten ihana walkopörröinen yllätys! :D Aivan ihanat nimet myös pienoiset saivat. :-*