Tuli tässä mieleen, kun alkaa taas olemaan lämmin ja ovia ja ikkunoita pidetään auki...
Luoksetulon treenaaminen on hyödyllistä myös siitä syystä, että jos lintu pääsee vapaaksi, voi tämä treeni helpottaa paljonkin sen takaisin saamisessa.
Yksi mikä on tullut mieleen, on se, että yleensä treenataan vaakatasossa luokse tulemista. Mutta mitä jos lintu onkin metrien korkeudessa pihakoivussa?
Syöksy alas voi olla pelottava. Siksi treenasin esim. Feedon kanssa sitä, että se lenti oven päältä kädelleni, kun istuin lattialla.
Tämä on todella hyvä vinkki, ja erittäin helppo ottaa vaikka päivittäiseksi rutiiniksi.

Ja tähän liittyen vielä: taitoa kannattaa yleistää myös muihin paikkoihin, kun se saadaan sujuvaksi siellä tutussa paikassa.

Tässä voivat auttaa kaverit, ja etenkin Kaijulin tapahtumat joihin saa tuoda lintuja. Tapahtumissa on paljon erilaisia häiriötekijöitä vieraan ympäristön lisäksi kuten olisi ulkonakin; outoja ääniä, vieraita ihmisiä, ja monen kokoisia lintuja.
Myös ihan ulkoilmaan itsessään lintu kannattaa pyrkiä totuttamaan, ettei esimerkiksi jo tuuli ja puiden heiluminen aiheuttaisi liian kovaa paniikkia ja turhaa lamaantumista. Vaikka toki koivun nokkaan päätyminen sitä jokatapauksessa aiheuttaa, ilmiötä voi tosiaan etukäteen lieventää.
Meillä tämä on toteutettu omalla parvekkeella, joka on verkotettu teräslangalla vahvistetulla kissaverkolla (se on suht. halpa ja helppo asentaa/purkaa). Lintuja ei tietenkään saa jättää sinne itsekseen, mutta ne ovat jo tämän kevään aikana oppineet pysymään rauhallisena vaikka ohi olisi lentänyt lokkejakin. Samaten kovan tuulen tunteminen, pilvien ja puiden liikkeet, lehtien havina, vieraiden ihmisten ja vähän kauempana kulkevan liikenteen näkeminen ja kuuleminen ovat kaikki tulleet niin tutuksi etteivät nämä enää kovin pienestä pelästy. Toki ulkoilun voi toteuttaa myös matkahäkistä käsin mikäli lintu menee sinne helposti.

..Puhumattakaan niistä muista hyödyistä mitä lintujen ulkoilu teettää, eli sitä kannattaa tehdä vaikka karkaaminen olisi kuinka hyvin estetty.
