papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Temppuja kaijoille!
« : 10.07.02 - klo:14:27:27 »
Olettekos opettaneet linnuillenne mitään temppuja?

-mika

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #1 : 12.07.02 - klo:12:42:57 »
Meidän pienet on ihan temputtomia lintuja..tosin aika nuoriakin ovat vielä ja ei kesyjä ollenkaan..  ::)
Ajan kanssa...ehkä.. ::)
everything you need is around you
     the only danger is inside you

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #2 : 27.04.04 - klo:13:53:54 »
Noh meillä on yritetty opettaa noita erilaisia tunnistusjuttuja. Esim 'hae pallo', 'hae helistin', 'hae avain' niin että kaikki on yhtä aikaa tarjolla. Tai 'näytä sininen', 'näytä keltainen', 'näytä punainen' avainviuhkasta. Välillä tuntuu että hoksaa, mutta harjoittelua tarttis joka päivä. Ja aina ei jaksa... ::)

Värit näytti jossain vaiheessa oikeinkin hienosti, kunnes hoksas, että yleisön läsnäollessa saa parhaat naurut kun näyttää koko ajan väärin ja äiskä nolostuu... ::)
« Viimeksi muokattu: 10.10.10 - klo:09:32:14 kirjoittanut tinttu »

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #3 : 27.04.04 - klo:15:25:37 »
Meilläkin on aika perinteisiä... lisäyksenä edellisiin terve=nostaa jalan ja päivää=puristaa sormesta ja sitä heilutetaan niinkuin kättä tervehtiessä  ;) mutta Iitalle on opetettu sitä xylofonin (kirjotetaanko se noin ;D? ) soittoa ja edelleen ollaan siinä vaiheessa, että sitä keppiä Iita osaa naputtaa lattiaan mutta ei osu soittimeen.. *laiska opettaja*  monesti olen ajatellut ostavani erilaisia lasten leluja ja opettavani niitä mutta kun on jäänyt ;D kesällä on onneksi hyvää aikaa siihenkin, ja samaan tarkoitus-opettaa kastiin kuuluu renkaan läpi hyppääminen tai vain pyynnöstä hyppääminen kun muutenkin loikkii...

Tita taasen ei osaa vielä mitään muuta kuin suukon kunnolla..
« Viimeksi muokattu: 27.04.04 - klo:15:26:03 kirjoittanut Jelukka »

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #4 : 27.04.04 - klo:15:59:01 »
Hanski (neitsikka) ei osaa yhtään mitään  ;D Paitsi ehkä joskus (silloin ku sitä huvittaa) se tulee käskystä/pyynnöstä luokse. (okei ,ei se varmaan ees tajuu mitä mä sille sanon xD tulee vaan kerjäämään rapsutuksia.) ::) Noh ,ehkä se joskus oppii.
Hanski, Elmo, Reiska, Paavo ja Uuno <3

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #5 : 27.04.04 - klo:16:46:43 »
akulle opetin tuon "vilkuttamisen" ja siitä vielä jalostin "tassun antamiseen" nykyisin kerjää ruokaa jalkaa heiluttaen...  ;D
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #6 : 28.04.04 - klo:15:23:12 »
Neitokakadu Alli antaa suukon pyynnöstä sekä osaa myös antaa "tassua".  :D

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #7 : 29.04.04 - klo:14:58:37 »
Täällä kaksi unskia hypähtää kepille ,
joskus kädelle kun sanoo HOP  :)

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #8 : 29.04.04 - klo:15:13:36 »
Täälläkin agat osaa tulla kepille  ;D Fischerit osaavat vastata kutsuttaessa ja lentävät olohuoneesta keittiöön pyydettäessä.

Ovat myös keksineet yhden tempun opettamatta  ::) Tykkäävät etenkin vieraille ihmisille esittää "hävittäjää", eli lentävät lujaa kohti ja tekevät väistöliikkeen ihan pään vierestä. Toinen opettamaton temppu on "tukan heilautus", maatessani sohvalla lentävät niin läheltä, että saavat tukkani heilahtamaan tai tekevät jakauksen uuteen paikkaan. Fiksuja nuo fischerit  ;) Mitähän ne oppisivatkaan, kun niille oikein opettaisi?
Elämä olisi todella tylsää ilman erehdyksiä.
www.marvinettes.com

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #9 : 29.04.04 - klo:15:24:09 »
Meillä (agat) Roope tulee kepille pyytämättä  :D kunhan vaan on keppi kädessä vaakatasossa, niin Roope on heti siinä. Ja sitten kun on molemmissa käsissä keppi, niin hyppii vuorotellen kepiltä toiselle  :) Roosaa pitää pyytää kepille, eikä aina sillonkaan tule  ::)

Ja on nuo "hävittäjälennot" on meilläkin tuttuja. Onnex eivät lennä päin seiniä ja ikkunoita niin läheltä välillä kurvataan.  8)

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #10 : 30.04.04 - klo:10:15:51 »
Meillä tehdään myös näitä inhimillisiä räpyläjuttuja, eli sinikelta-ara Arska nostaa käpälän sanoessaan terve, vilkuttaa varpailla kun sanoo heihei. Uuno, myös sinikelta-ara sanoo käsipäivää.

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #11 : 30.04.04 - klo:10:54:25 »
Jaskalla on vielä toi ansioluettelo lyhyen puoleinen. Nostaa kyllä tassua pyytäessä ja tietty tulee kädelle, mutta kieppiä ja tavaroiden tunnistamista ei kyllä täällä vielä hallita.

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #12 : 30.04.04 - klo:11:04:47 »
Niin joo ettei jää väärää käsitystä, noita tunnistuksia on siis harjoiteltu viimeksi. Ennestään menee kiepit, ympäri menemiset, vilkutukset, pallon hakemiset ja mukiin laittamiset. Kaks viimeistä toimii muillakin esineillä kuin pallolla. Esim laita kenkä mukiin ;D
« Viimeksi muokattu: 12.05.04 - klo:12:43:01 kirjoittanut milla »

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #13 : 30.04.04 - klo:11:09:42 »
Niin joo ja yks hauska minkä on oppinut:

Ekku roikkuu eteisen lampun reunassa pää alaspäin, mä laitan käden alle ja sanon 'nokka ylös jalat alas', niin ottaa nokalla lampusta ja laskee jalat roikkumaan niin että saan sen siitä sievästi kädelle ;D

Ja 'anna suukko' toimii kans, mutta se ei ole oikein temppu... ;)

Re:Temppuja kaijoille!
« Vastaus #14 : 14.05.04 - klo:09:07:51 »
Uus: laita valo päälle/pois ;D

Ekku itse sen keksi, kiipeili oman UV-lampun johdossa olevalle katkaisijalle ja sammutti lampun eilen illalla. No minähän tietenkin toruin ja sytytin valon. Kului noin kolme minuuttia kun valo sammui taas -> samat toimenpiteet + häkkiin hetkeksi. Sen jälkeen ei enempää sammutellut, mutta sitten kun tuli aika oikeasti sammuttaa valo, vein sen katkaisijan luo ja pyysin sammuttamaan, ja niinhän se teki. Tänä aamuna sitten kamalan äherryksen kanssa sai valon päälle ;D

Vielä Ekku ei ymmärrä pyynnön (laita valo), tempun (katkaisijan painaminen) ja seurauksen (valo päälle/pois + nami) yhteyksiä, kunhan räplää katkaisijaa, mutta kaverin tuntien ei kovin kauaa vie kun "lamppu syttyy" pääkopassakin ;) ;D