papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


kakadut?
« : 16.06.04 - klo:11:16:28 »
Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun en oikein mistään netistä aiheeseen sopivaa tietoa löytänyt, millaisia kakadut ovat lemmikkinä? Oon lukenut että ne on vaativia ja saavat tuhoakin aikaan ;D mutta haluaisin kuulla ihmisten omakohtaisia kokemuksia... jos voisitte kertoa vielä jotain celebesinkakadusta (olikohan tuo cacatua sulphurea? :)) Aika mielenkiintoinen lintu...
Darkness covers my lonely soul, no one to feed the dying light.

Victor

Re:kakadut?
« Vastaus #1 : 16.06.04 - klo:11:24:12 »

Re:kakadut?
« Vastaus #2 : 16.06.04 - klo:14:39:20 »
Kakadua en voi hyvällä tahdollakaan suositella sellaiselle henkilölle, kellä ei aiemmin ole ollut lintuja, ne tosiaan osaavat olla tosi vaativia...

Mutta kehuakseni vähän näitä lintuja voin sanoa että ne ovat oikeasti aika humoristisia! Meillä Paavo (celebesinkakadu - cacatua s. sulphurea) ainakin jaksaa naurattaa meitä joka päivä jollain tempauksella.

Kakadut kiintyvät hyvin herkästi ainoastaan yhteen perheenjäseneen ja tiedossa on takuuvarmoja ongelmia, jos sitä ei alusta asti opeta sietämään muidenkin käsittelyä. Jos on ainoa lintu ja tottunut saamaan kaiken huomion aina, näistä tulee tosi herkästi itsensä nyppijöitä huomion vähentyessä, tiedän tapauksia... ::)

Meille Paavo on tullut viime vuonna ja se on jo 13-vuotias, eikä kestänyt päivääkään, kun se oli valinnut omansa - minut! Ja se on aivan YLIrakastunut. Nyt se jo kuitenkin suvaitsee jopa mieheni rapsuttelut, tähän on päästy sitkeällä yrittämisellä...

Omalle ihmiselleen kakadut on oikeita sylivauvoja, mutta kokeilevat joskus rajojaan näillekin, puremalla. Osaavat olla tosi itsepäisiä, mutta kuitenkin niin lutuisia. Ruokakin pitää tarjota pienissä erissä, koska heti kun on vatsa täynnä, loput ruoat heitetään kaaressa lattialle. Saapahan koiratkin ylimääräisiä herkkuja! ;)

Lisätietoja lajitaustoista ja eri kakadulajeista saa tosi hyvin Lexicon of Parrots-sivuilta. Suora kakadulinkki:

http://www.arndt-verlag.com/cockatoo.htm

Miinuksena voisi mainita valkoisen kakadupölyn, mitä irtoaa tosi paljon! Kakadun omistajan on tosiaan syytä varautua siihen.. Viisaammat kertokoon lisää ja oikaiskoon jo kirjoitettua. :)

salla.

PS. Meinasimpa unohtaa... tosiaan, häkin pitää olla vahva ja lukon erityispitävä koska näillä on oikeaa nokkanäppäryyttä ja niks naks tavalliset lukot on auki alle viiden sekunnin! Sekä oikein innoissaan lintu voi tehdä jopa seinään reiän kolmeen minuuttiin... Eli paljon puuta pureksittavaksi ja leluja virikkeiksi! ;D
« Viimeksi muokattu: 16.06.04 - klo:14:45:14 kirjoittanut salla »
"Ei ole olemassa epäonnistumisia, on vain erilaisia tapoja määritellä onnistuminen."

Re:kakadut?
« Vastaus #3 : 17.06.04 - klo:17:35:31 »
Tuli vaan mieleen kun ostoaikeissa olen että kannattaako kakaduja ottaa vain yksi? tai siis tylsistyykö se yksin jos käyn koulussa jne?

Re:kakadut?
« Vastaus #4 : 17.06.04 - klo:18:44:26 »
Empä usko että kahta tarvisi ostaa, sen verran hintava on tuo alkubudjetti yhdellekin linnulle... Tottuuhan lintu olemaan päivät yksinään, mutta sille kannattaisi jättää paljon pureskeltavaa ja touhuiltavaa häkkiin päivän ajaksi ja vastaavasti illalla leikkiä sitten senkin edestä!

Kakadut (ainakin Paavo) osaavat olla tosi teatraalisia lintuja ja protestoivat suureen (!!!) ääneen poistumisia, että kannattaa varmistaa, ettei naapurin herra/rouva ole juuri edellisenä yönä tehnyt tuplayövuoroa... ;) Onneksi me asutaan omakotitalossa.

Osaapa tuo ketale olla kovin loukkaantunutkin jos ei heti koti tultua huuda kurkku suorana sille vastausta hello-sarjaan ja viipota tukka suorana rapsuttelemaan ja suukottelemaan sitä!

salla.
"Ei ole olemassa epäonnistumisia, on vain erilaisia tapoja määritellä onnistuminen."

Re:kakadut?
« Vastaus #5 : 27.06.04 - klo:21:27:08 »
Vai kakadun nokka tylsä?! Tulin melkein äsken eläinpuistosta, ja epähuomiossa menin liian lähelle kaakdun häkkiä jakoa katsomaan ja eiköhän ollut sekunnin päästä kaksi somaa reikää fleecepusakan selässä... Mutta eihän nyt temppuilevalle, puhuvalle, viheltävälle ja niin äärettömän suloiselle otukselle voi olla vihainen...  :D

nina_90

Re: kakadut?
« Vastaus #6 : 03.02.05 - klo:17:21:44 »
Voiko kakadun ottaa kerrostaloasuntoon vai pitääkö se niin kovaa meteliä että ei kannattaisi ottaa?? Asun kerrostalossa ja meillä on koira..Sopeutuuko kakadu hyvin koiraan vai kannaattaako pitää alusta asti erillään?? Tietysti se riippuu yksilöstäkin mutta noin yleensä??

Re: kakadut?
« Vastaus #7 : 03.02.05 - klo:17:57:52 »
Voiko kakadun ottaa kerrostaloasuntoon vai pitääkö se niin kovaa meteliä että ei kannattaisi ottaa?? Asun kerrostalossa ja meillä on koira..Sopeutuuko kakadu hyvin koiraan vai kannaattaako pitää alusta asti erillään?? Tietysti se riippuu yksilöstäkin mutta noin yleensä??
Mitä minä olen nähnyt ja kuullut en ikinä ottaisi kerrostaloon tai rivitaloon ja omakotitalossakin saisi olla naapurit melko kaukana ;D Nuori lintu oppii hyvällä ja kokeneella koulutuksella melkein varmasti sietämään koiraa, mutta entäs koira? Ja jos olet syntynyt vuonna 90, kuten nimimerkistäsi voi päätellä, en usko että kakadu olisi ihan sopiva lintu sinulle. Onko teillä aiemmin ollut lintuja muutenkaan? En halua kuulostaa tylyltä vaan varoittaa.
niin ja jos äänestä haluat näytteen niin kaijuttimet täysille ja osoitteeseen http://mytoos.com
« Viimeksi muokattu: 03.02.05 - klo:18:01:51 kirjoittanut annip »
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: kakadut?
« Vastaus #8 : 03.02.05 - klo:18:15:55 »
Samaa minäkin kuin Anni, isommat kakadut eivät sovi lapsille, varsinkaan ensimmäiseksi linnuksi. Jos välttämättä haluat jonkun isomman linnun, suosittelisin neitokakadua. Helppohoitoinen, eka "iso" lintu.  ;)
« Viimeksi muokattu: 03.02.05 - klo:19:01:02 kirjoittanut Espe »

Re: kakadut?
« Vastaus #9 : 03.02.05 - klo:18:19:41 »
Kyllähän se tuon ikäselle menisi jos vain olisi paljon kokemusta linnuista, mutta tässä tapauksessa ei taida olla. Missään nimessä ei kakadua kerrostaloon, varmasti valitettaisiin.
(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world dominatio

Re: kakadut?
« Vastaus #10 : 03.02.05 - klo:23:01:32 »
.. en tiedä toista papukaijaa joka halutessaan huutaa yksinäisyyttään, turhautumistaan, kiukkuaan vaikka 24 h päivässä ja varsin "helvetillisellä" äänellä.
Toisaalta ei kyllästy rapsutteluun koskaan, ennenmmin väsyy rapsuttajan sormet.
Haluaa olla aina ja kaikkialla mukana kaikessa.
Vaatii todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä opettaa siitä ns. naapurikelpoinen.

Pepe

Re: kakadut?
« Vastaus #11 : 03.02.05 - klo:23:43:46 »
Meitä on näköjään onni suonut kakadun suhteen sillä Pimu ei huutele kovin paljoa.
Enempi meillä hermoja koettelee aratti ja avokoiras huudoillaan.
Pimu kyllä karjuu isännän nimeä,näköjään matkii emäntää ja olemme muutenkin kovaäänistä porukkaa.
Kaikkein eniten Pimu saa tuhoa aikaan listat ym. ovela ja huomion kipeä on.
Silloin kun neiti tuli meille niin meillä oli kaksi koiraa ja ongelmia ei ollut sillä koirat oli niin lutusia (ainahan omat on)   ;)  enemmänkin sai koiria varjella Pimulta.
Re: kakadut?
« Vastaus #12 : 11.08.05 - klo:11:03:11 »
Tutustuttuani kahteen kakaduun (valkokakadu ja celebesinkakadu) voin jopa näin amatöörinä sanoa, etten todellakaan osaa kuvitella kakaduja kerrostaloasuntoon ilman häätöä alta parin viikon :D. Oikeastaan äänen voimakkuuden voisi kiteyttää seuraavasti: mikäli olet valmis kärsimään ajoittaisesta tinnityksestä koko loppuelämäsi, olet valmis hankkimaan kakadun. ;)

Muoks. Kun oppisi kirjoittamaan... :)
« Viimeksi muokattu: 11.08.05 - klo:14:19:53 kirjoittanut -Petra- »

Re: kakadut?
« Vastaus #13 : 11.08.05 - klo:12:36:11 »
mikäli olet valmis kärsimään ajoittaisesta tinnituksesta koko loppuelämäsi

Tämän legendan voin kumota heti alkuunsa  ;)

nim.merk. 4xkaakkadus ja ajoittain vielä +2

Re: kakadut?
« Vastaus #14 : 11.08.05 - klo:13:15:09 »
^

Huumorin kukka kukkikoon...  8)

Mutta kärjistetystä esimerkistä huolimatta; ainakin meikäläisen tärykalvoja ääni repi siihen malliin (erityisesti celebesinkakadun kohdalla), että voisin hyvinkin kuvitella itseni repimässä hiuksiani, mikäli joutuisin pysyvästi saman katon alle äänivarojaan antaumuksella esittelevän kakadun kanssa. No, eivätpä nuo onneksi useinkaan tuntikausia taida huudella, mutta siltikään en sanoisi parhaaksi mahdolliseksi kerrostaloeläimeksi.