papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Harmaiden ruokamäärät
« : 08.10.13 - klo:10:56:00 »
Moikka, sellainen kysymys olisi että paljon teidän harmaat syö päivässä siemeniä/tuoretta? Ja missä järjestyksessä annatte ruuat?

Papu ja peppi syö aamulla n puoli dl siemeniä ja illalla annan tuoreet namijemmoihin koska niiden avulla nuo menee häkkiin paremmin :) Tuntuu välillä en tulikohan tuota tuorettakin nyt vähän liikaa laitettua ku innostu mutta eipä nuo näytä määräänsä enempää syövänkään :D Lisään myös siemeniä illalla jos näyttää että siellä kupilla kolutaan peppi esim jos lentelee paljon ni kuluttaakin vähän enemmän.

Noista aamusiemenistä otan yleensä pepille auringonkukan siemenet eroon ja käytän ne koulutuksessa :)
Harmaan askelin

Re: Harmaiden ruokamäärät
« Vastaus #1 : 08.10.13 - klo:12:48:01 »
Meillä Jakke saa aamulla tuoreruoan aamiaiseksi. Joka päivä mandariinin puolikas ja sen lisäksi vaihdellen omenaa, maissia, kurkkua, herneitä ja erilaisia hedelmiä mitä kaupasta mukaan tarttuu. Zupreemin Fruitblend-pellettejä on tarjolla koko ajan. Iltaisin ennen nukkumaan menoa kupin pohjan verran siemeniä. Lisäksi pari-kolme pähkinää namijemmoihin illalla. Jakken ruokahalu vaihtelee, joskus menee kaikki tuoreet, joskus ei mitään. Pellettejä syö joka päivä jonkun verran. Pähkinöitä söisi varmaan enemmänkin jos annettaisiin ;D Banaania annetaan parin päivän välein vapaana ollessa. Joskus annetaan keitettyä perunaa(suuri herkku) ja keitettyä kananmunaa pari-kolme kertaa viikossa(vielä suurempi herkku)
Jakke on timneh.
« Viimeksi muokattu: 08.10.13 - klo:12:50:39 kirjoittanut Cathy65 »

Re: Harmaiden ruokamäärät
« Vastaus #2 : 31.10.13 - klo:10:10:14 »
Määrää en osaa sanoa, kun en sitä mitenkään mittaa. Paitsi siten, että katsotaan mitä kuppiin jää, jos jää. Jos ei jää, on ollut vähän alimitoitettu, jos jää paljon, on ylimitoitettu.

Aamulla tosiaan tuoreet, kun niiden kanssa muutenkin kronklataan ja koska avotkin saa. Tosin laitan hieman siemeniä tuoreiden sekaan saadakseni väliin tuoreita alas paremmin. Pelletit sitten illalla. Sellaisina päivinä kun ei treenata, jemmaleluihin herkkuja (mantelit, pähkinät) ehkäisemään tylsistymistä. Treenipäivinä herkut vain tempuista ja muutenkin hieman pienemmällä aamuruualla. Illalla kaikille pari mantelia/pähkinää häkkiinmenosta.
Elämä olisi todella tylsää ilman erehdyksiä.
www.marvinettes.com

Aatami

Vs: Harmaiden ruokamäärät
« Vastaus #3 : 06.05.15 - klo:20:08:57 »
Vanha ketju, mutta vastaanpa ajan kuluksi.  ;D

Meillä laitetaan aamulla noin 1-1,5dl verran tuoreita kippoon. Porkkana näkyy olevan suurin herkku. Se katoaa hujauksessa. Samoin herneet ja maissi. Myös kurpitsa menee. Marjat eivät niinkään. Ai niin, parsakaali häviää myös nopeasti.  :D

Pellettejä on kupissa yleensä aina vähän. (Muutama ruokalusikallinen koko ajan.)

Töistä tullessa sitten siemeniä ja pähkinöitä n. desi, joka menee vaihtelevasti.

Tämän lisäksi on tietysti aina keväisin/kesäisin, (talvellakin välillä sisällä kasvatettuna) tuoreita, silmullisia oksia.
Syksyllä maistuvat pihlajanmarjat suoraan oksista.

Vaikea oikeastaan sanoa, mikä on todellinen ruokamäärä, mutta köysikätköistä yms. ruoka häviää kyllä myös säännöllisesti. Niihin piilottelen vaihtelevasti hedelmiä,vihanneksia ja pähkinöitä.

Vs: Harmaiden ruokamäärät
« Vastaus #4 : 06.05.15 - klo:22:30:03 »
Kiv kun vastaatte! :) ite laitan n.2dl aamulla siemeniä ja illalla tuoreet. Välillä häviää kaikki siemenet välillä ei. Osa saattaa joskus olla lattialla.. Tuoreita saman verran noin. Mietin vaan sitä että syökö kaikki harnaat saman verran xD hessupähkinöitä saattaa mennä usea päivässä ja ennenkun kauhistelette että peppi saattaa vetää 10hessupähkinää yhen reenin aikana niin kerron mitwn se tapahtuu.. neitille ei kelpaa mikää mui pähkinä Ellei se ole papulla. Peppi ottaa pähkinän puree sen rikki heittää ekan alas ja kaivaa toista kuoresta purasee palan ja murustaa puolet lattialle ja uutta kehiin. Eli syö n 1/5 osan  ;D
Harmaan askelin

Vs: Harmaiden ruokamäärät
« Vastaus #5 : 08.06.15 - klo:10:38:09 »
Meillä aamulla kuppeihin menee sekoitus eri sorttisia pellettejä (ZuPreemin ja Harrisonin valikoimaa). Mikäli vaan muistan, niin laitan pelletit kippoihin jo illalla, jotta ovat siinä heti nokan edessä aamulla jotta aamu-uninen minä saa nukkua rauhassa  ::) Pellettien määrä vaihtelee "kouratuntuman" mukaan, mutta arvioisin että kaijat pupeltavat pellettejä ehkä ainakin reilut pari ruokalusikallista/nokka päivässä ellei enemmänkin? Pelletit ei koskaan lopu kupista, joten syötyä määrää on kyllä vaikea arvioida. Pitää alkaa kiinnittää huomiota.

Illalla vaihdan pellettien tilalle siemeniä (muutama ruokalusikallinen/nokka), pari pähkinää ja laitan tuoreet tarjolle vartaisiin, jotka ripustelen häkin kattoon. Tällä iltasetillä nokkapari singahtaa rytinällä häkkiin ja suljen luukut. Ensin pupelletaan pyllyt pystyssä siemenet hirveellä kiireellä ja kun herkut on tuhottu, siirtyvät tuorevartaiden kimppuun joiden parissa puuhastelevat siihen asti että valot sammuskelevat pikkuhiljaa ja nukkumatti saapuu. Tässä vaiheessa yleensä yritän muistaa käydä keräämässä tyhjät siemenkupit pois ja vaihtaa pelletit tilalle aamua varten. Vedet vaihdan aamuin illoin.

Tuoreruokaa menee aina vartaat tyhjiksi, mutta suurin osa vartaiden sisällöstä siirtyy revittynä häkin pohjalle, joten ne määrät jotka päätyy mahaan asti ovat meikäläiselle mysteeri. Tuoreruokamieltymykset ja nirsousaste vaihtelee linnun ja päivän mukaan. Toisen herkku omena, toisen banaani. Toinen syö mielellään selleriä ja kesäkurpitsaa, toinen porkkanaa....jne. Ainakin joutuvat maistelemaan kaikenlaista mitä keksin tarjota kun repivät ne vartaista alas  ;)

Muutoin päivän aikana annan kädestä herkkuja lahjontamielessä... pähkinöitä ja siemeniä, joskus kananmunaa tai pikkunokare lihaa, mehua lusikasta, granaattiomenaa, sormenpäästä tippa kreikkalaista jugurttia tms. Kaikenlaista....