papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Undulaattipariskunnan koiras puree naarasta
« : 12.05.13 - klo:09:19:00 »
Joo elikkäs miulla on ollut tää undulaattipariskunta nyt kohta vuoden, ennen sitäkin on ollut muutamia unduja. Tää pariskunta on ollut ymmärtääkseni tosi pitkään yhdessä, ne on jotain 6- vuotiaita molemmat ja on ollut täysin sulassa sovussa, muttta eilen kuulin ihan älytöntä huutoa lintuhäkistä ja kun menin katsomaan, koiras oli naaraan silmän ympäryksessä kiinni, ja naaras huusi kuin syötävä. Naaraan silmän ympäriltä on lähtenyt sulat ja se on vähän verinen.. Laitoin linnut eri häkkeihin, ja pidän niitä nyt ainankin sen aikaa kunnes naaraan silmä on parantunut.
Mistäköhän tämmöinen käytös voi johtua? Pariskunnalla oli pesimäpönttö kiinni häkissä ja siellä 6 munaa, en sitten tiedä liittyykö se jotenkin siihen pesimiseen, mistään en kuitenkaan tietoa ole löytänyt. Tää pariskunta vielä aina tunkee samalle ruokakupille vaikka niitä on häkissä 4, ja joskus tulee pientä kärhämää siitä, mutta ei ennen ole tapahtunut mitään tämmöistä.


Re: Undulaattipariskunnan koiras puree naarasta
« Vastaus #1 : 12.05.13 - klo:12:27:33 »
Mikä siis tuon pesäpöntön tarkoitus on? Onko se niillä tarjolla koko ajan, vai onko nyt menossa ihan harkittu pesitys? Haudotaanko munia?

Re: Undulaattipariskunnan koiras puree naarasta
« Vastaus #2 : 12.05.13 - klo:18:26:09 »
Ei ole koko aikaa, vaan nyt on ihan harkittu pesitys. Emo hautoi aikaisemmin munia paljon enemmän mitä nytten viime aikoina on tehnyt. Läpivalaisin munat ja eihän niissä ole alkioita, joten otin pöntön nyt kokonaan pois, enkä ole ihan lähiaikoina laittamassa takaisin.

Re: Undulaattipariskunnan koiras puree naarasta
« Vastaus #3 : 13.05.13 - klo:17:43:13 »
Haa, ja huomasin äsken että se menikin toisinpäin, eli naaras puri koirasta.. Miu undut on ihan samanvärisiä ja vähän vaikee erottaa toisistaan, paitsi tietysti koon perusteella. Nyt kuitenkin pistin linnut samaan häkkiin taas, ja ovat olleet ihan sulassa sovussa, eli nou hätä!

Re: Undulaattipariskunnan koiras puree naarasta
« Vastaus #4 : 05.10.13 - klo:21:56:13 »
meillä ei sen takia pesiä ole unduilla koska muuten naarailla tulee mieleen että tää on mun sänky eli yöt siis nukuttais pöntössä