papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Claudian ja Donnan arkea !
« : 17.08.13 - klo:14:56:40 »
Josko nyt sais koottua Claudian (kultatöyhtökakadu) ja Donnan (lähdekakadu) juttuja tänne omaan ketjuunsa  :)

Eli molemmat alle/ylle parikymppisiä useamman kodin kiertolaisia. Kummallakin taustalla myös "mummotarina" että ollut jollakin mummolla iät ajat jne... Donnan osalta saanu todennäköistä  historiaa sen verta kaiveltua että missä lie välissä se mummo ollukkaan  ::) ...tiedä sitte tota Claudiankaa taustaa... ::)

Donnan kanssa vietelty yhteiseloa reilu 3.5 vuotta , eli ei hirveen pitkästi .  Ensimmäinen 1.5-2 vuotta meni luottamussuhteen muodostumisessa, toisiimme tutustuessa, Donnan puolelta kokeillessa meitä, välillä myös nokallaan  ;D.
Donna on aktiivinen "pelle" joka rrrakastaa hauskuuttaa meitä tanssillaan , tempuillaan, ilmeillään sekä kekseliäisyydellään. Donsku on ketterä ja omaa hyvän lentotaidon ;D  Donnalla oli tullessaan "huomiohuutamista" joka vei useamman kuukauden opettaa pois ja nykyään "muru" onkin varsin hiljainen tyttö jonka kanssa voisi hyvinki asua missä vaan  :) ...hormoonit hyrrää ja munia putkahtaa välillä, se on työn alla nyt kummallakin  ::)

Claudia on kiltti lintu joka on varmaankin "ottanut siipeensä" ja kärsinyt useista muutoksista elämässään...liekö "kiltintytön" persoona/syndrooma  se joka on aiheuttanut stressin myötä mm. nyppimistä ? ...toki lisäkuormana lentokyvyttömyys sekä kömpelyys...hormoonit...
Huomiohuutaminen ollut varmaankin se suurin syyllinen linnun kiertoelämään ja voin kertoa että ei ollu mitään pikku huutoa vaan muutaman kerran  :o

Eli silloin 1v 4kk sitten kun Claudia meille tuli hoitoon niin ensin aattelin kyllä hetken aikaa että ei tuu mitään...Tyttö se jaksoi huutaa useamman tunnin taukoamatta ja kovaa...pelkäsin myös että Donna lähtee mukaan , mutta ei onneksi, huh. Pitkä matka on huudon osalta kuljettu ja nyt uskallan jo sanoa että täällä asustaa 2 suhteellisen hiljaista lintua nykyään  :)  Toki satunnaisia huutokohtauksia saavat mutta se nyt on linnun normi elämää.
Claudia saattaa myös kokeilla komentaa muutamalla huutokäskyllä "henkilökuntaa" paikalle kun kuulee että ollaan kotosalla mutta tyytyy sitten odottamaan kiltisti että pääsee vapaaksi.  Tällä hetkellä työn alla Claudian vapaana ollessa peräänhuutaminen. Tyttö sitä mieltä että kun seurustellaan niin sitten ei häivytä toiseen huoneeseen , nyt ollaan päästy jo siihen että kestää pieniä hetkiä poistumista sekä kestää sen että laitetaan myös häkkiin välillä ja poistutaan kokonaan .  Kuntoa ja tasapainoa on kasvateltu monipuolisella ravinnolla ja liikunnalla, kiipeilyllä sekä hypyttämällä  ;D  Lintu onkin muuttunut aktiivisemmaksi sekä pirteämmäksi ,käyttää jopa siipiäänkin satunnaisesti.
Työtä piisaa vielä roimasti.
Luottamussuhde muodustui ensin ukkoni kanssa, hän puuhasteli alussa Claudian kanssa enemmän. Meillä mä se "pirttihirmu" joka pidin tarkoituksella ensin etäisyyttä Claukkeen ja rajoitin ovella Clauken elämää ihmisistä silloin kun se huutaa/ huusi , mä se "lupamestari" jolta lupa koska saa seukata koska ei  ;D Nyt tilanteen (huudon) rauhotuttua oon puuhaillut sen kanssa paljonkin ,niin meidän molemminpuolinen luotto lähtenyt nopeasti kehittymään...mä ite aattelen et se 2 vuotta vähintään yhteiseloa niin sitten ollaan tutustuttu kunnolla  8)
Meillä kummatkin linnut ovat perhelintuja ja seukkaavat mielellään kummanki kanssa, sekä minun että ukkoni.

Tässä muutama linkki Donnasta elämänkaaressa ja Claudiasta täällä foorumissa ennen meidän huushollia :

http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=25655.0

http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=25362.0

http://forum.papukaijat.net/index.php?topic=26549.0

Kuvia tienenki myös :

« Viimeksi muokattu: 17.08.13 - klo:15:03:19 kirjoittanut sulka »
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #1 : 17.08.13 - klo:15:07:10 »
Kiva kuulla teidänkin kuulumisia! :) Varsinkin Claudian tarina kiinnostaa, kun sen äänenkäytöstä sai foorumilla kuulla enemmänkin. Upeita kuvia!

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #2 : 17.08.13 - klo:15:55:05 »
Jes! ihanaa lukea kakadujen kuulumisia, lisää ^_^
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #3 : 20.08.13 - klo:22:52:08 »
Kiitos Lintunen ja Tera  :)

Kivahan se on välillä linnuistaan kuulumisia laittaa  :D

Mehän reissataan paljon mökin ja kodin väliä ympäri vuoden , silloin kun Donna meille tuli niin aattelin et saas nähdä kuinka tää reissaaminen tulee sujumaan... ::)

Ei olis kyllä helpompia ja ihananpia reissulaisia meille toivoa, kaikki on jotenki suhteellisen vaivattomasti loksahtanu tirppojen kohdalta paikoilleen , ei tarvi ku raottaa matkahäkkien ovea kummassakin päässä niin linnut tepastelevat kyytiin. Automatkat ottavat rennosti, syövät ja höpöttelevät koko matkan...välillä ei meinaa ite saada suunvuoroa  ;D Donna tanssii hyvän musan tahdissa ja Claudia viheltelee  ;D

Paljon tulee otettua lintuja mukaan myös täällä kaupungissa. Jos lämmintä , niin linnut lähtee mukaan töiden jälkeen ulkoiluttamaan koiria, naapureilla aina pieni virne kasvoillaan kun kattovat et taas akka pakkaa porukat kyytiin ,haha. Claudia muistaa uteliaille silmille sanoa kohteliaasti Terve ! ja välillä vielä viheltää perään  :-*  Donna sanoo Donnamaisesti Tihu !
Koirakaverit toivottavat myös linnut tervetulleiksi kylään ja jopa ihmettelevät välillä jos Blondit eivät olekaan mukana.

Muutama mökkikuva kesältä , niitä meinaan on kertyny ja paljon,  ;D ...sielä vaan tuntuu noi koirat usein olevan samassa kuvassa...paimentimia kun ovat  ;)
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #4 : 20.08.13 - klo:22:55:06 »
Vielä muutama kuva  ;D
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #5 : 21.08.13 - klo:08:26:09 »
Kiva juttu Sulka, että sait Claudian ja Donnan osion avatuksi :)
Ja ah! miten hienoja kuvia - mukavaa, että kuviin sattui noita karvallisiakin kavereita  ;)


Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #6 : 21.08.13 - klo:08:48:55 »
Minäkin olen Claudian tarinaa sen äänenkäytöstä seuraillut, ompas kiva päästä taas lueskelemaan sen ja yleensäkin kakadujen kuulumisia! :)

Ja aivan ihania kuvia  :-*

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #7 : 21.08.13 - klo:10:44:57 »
Voi miten ihania kuvia! Donna ja Claudia vaikuttavat kyllä mukavilta kavereilta, kiva lukea heistä :)
Seuranani neitokakadut Veela ja Zeke.
Muistoissa Lyyli-neitonen.

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #8 : 25.08.13 - klo:12:02:34 »
Kiitos teille  :D

Hirveesti meillä ei juuri nyt tapahtunu mitään kummoista, toki paljon on vielä asioita ratkottavana...pikkuhiljaa.  Ihania lintuja ovat kyllä kumpikin ja koirien sekä lintujen yhteiseloa myös mukava seurata :)  Hienosti pystyvät linnut eleillään viestimään koirille juttuja. Donna tuitunpi niin esim. välillä ruokkii koiria herkuilla  ja koirat istuu rivissä oottamassa  ja samantien kun Donna siristää silmiään ja "käskee" häipymään niin koirat tietävät väistyä, haha... Toki valvomatta eivät koskaan ole yhdessä...

Ulkokuvia tulee paljon kesäsin otettua niin pakkohan niitä on jakaa  ;D ...tässä sitä Claukkea :
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #9 : 25.08.13 - klo:19:04:09 »
oioioioi ihania lämpimiä kuvia! <3
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #10 : 30.09.13 - klo:23:10:54 »
Meillä oli Donskun ja Clauken kanssa ihan huippu sunnuntai, oltiin nääs synttäreillä edustamassa  :D
Aattelin et saas nähdä mitä tästä tulee, lapset riehu miekat käsissään ja aikuisillaki näytti olevan meno päällä.
Nooh päästin ensin Clauken matkiksesta se otti ilon irti ihmisistä, siis kaikki häntä varten, haha . Claukke köpötteli sylistä syliin vaihdellen sitä myöden ku edellinen ropsuttelija väsähti niin sepä vaihto seuraavaan syliin ihan ite, fiksu likka  ;)
Donna hengailli mun matkassa esitellen tanssimuuveja musan tahdissa ihmisten iloksi ja riemuksi  ;D Monikaan ei ollut ikinä ollu niin lähellä papukaijaa saati silitellyt, olivat aikas haltioissaan  ;D
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #11 : 01.10.13 - klo:01:32:41 »
Siellä ollut bileet, joissa ois ollut kiva olla mukana.  ;D
Lisäksi mä niin tykkään noista kesäisistä kuvista, mallit on ihania ja kuvista välittyy se kesän lämpö, jota oon jo alkanut kaipaamaan.  :)
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #12 : 01.10.13 - klo:10:55:50 »
auts, miten ihania kuvia!  ;D
calm like a bomb

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #13 : 27.12.13 - klo:00:50:53 »
Meillä arki sujuu tasaseen tahtiin. Joulu alkaa olee pulkassa...tosin ilman lunta  ::)

Claudia onnistu tossa parisen kuukautta sitten satuttamaan siipensä ja aattelin että nyt tämäkin vielä tälle kovan onnen tyttöselle... että jos siipi jää roikkumaan niin ennestään kömpelöstä kaverista tulee vieläkin kömpelömpi...
Onneksi selvittiin siiven "venähdyksellä" ja saatiin troppia kipuun ja tulehdukseen sekä tuin siiven hienosti tekstiiliteipillä  ;D  Claudia ku on niin kiltti niin antoi mamman ährätä siiven kanssa ja antoi teipinki olla nätisti  :-*

Sitten ensin lepoa ja pikkuhiljaa jumppaa...Nyt siipi on ennallaan ja toimii entiseen malliin, huh , onneksi

Meillä aina iltasella on omat rutiinit ennen nukkuumaan menoa eli halit & suukot ja sitten "pehkuihin"  ;D

muutama kuvanen...hienosta siiven sidonnasta ;)  (joka toimi ) ja iltarutiineista  ;D

Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Claudian ja Donnan arkea !
« Vastaus #14 : 27.12.13 - klo:20:25:06 »
Claudia sisupussi ja söpöliini! Ihanaa että tervehtyy!!