papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« : 23.07.13 - klo:23:24:00 »
Tässä ketjussa höpötän valkovatsa-aratti Pyron uusista tempuista ja muista sen koulutukseen liittyvistä asioista. :)

Pyron kotisivut

Pyro on todellakin kouluttajan unelma. Se jaksaa painaa vaikka kuinka kauan. Tänään treenattiin yhtä mittaa 1,5 h kunnes totesin, että nyt on aika nukkua. Ensin vahvistelin eilisiä temppuja ja kasvatin etäisyyksiä. Nyt luoksetulo sujui olohuoneen päästä päähän - tarvittaisi kohta suurempi suora tila. ;D Ständille palaaminen tökkii vielä hieman, mutta siinäkin ollaan jo mukavasti niin, että parin metrin päästä mennään takaisin. Kättely sujuu myös yhä kivasti, ja tänään kokeiltiin treenata niin, että jalka jää siihen pitemmäksi aikaa ja herkun tulo viivästyy vähän.

Tässä pari aiempaa videota:
Tutustumista vadelmien avulla
Pyro kättelee

...Ja sitten viimeisenä opeteltiin vielä uusi temppu, jolla ei ehkä ole käytännän hyötyä, mutta joka lähti linnusta itsestään ja olikin helppo sitten vahvistaa kovin hulvattomaksi tempuksi. ;D Nimittäin pyynnöstä yhdellä jalalla sormesta roikkuminen. ;D

« Viimeksi muokattu: 26.07.13 - klo:13:46:11 kirjoittanut Ida-Emilia »

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #1 : 23.07.13 - klo:23:50:36 »
OIh se oppii niin nopeasti  :)
« Viimeksi muokattu: 26.07.13 - klo:13:29:21 kirjoittanut Ida-Emilia »
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #2 : 23.07.13 - klo:23:57:14 »
Hitsi mikä superlintu! :D
« Viimeksi muokattu: 26.07.13 - klo:13:29:51 kirjoittanut Ida-Emilia »

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #3 : 24.07.13 - klo:00:31:54 »
Hih, mun mies näki tuon roikkumis-kuvan ja kysyi, et mikä se on, joku lepakkoko.  ;D
On kyllä niin söpö roikkuja.  :-*
« Viimeksi muokattu: 26.07.13 - klo:13:29:40 kirjoittanut Ida-Emilia »
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #4 : 26.07.13 - klo:13:20:26 »
Eilen kotiin tullessa Pyro oli kylpenyt mustikassa ja varmaan hinkannut mustikkaista nokkaansa kaikkialle häkissä. Sekä ravistellut litkut kaikkialle... ;D Ensin katsoin, että onko se teurastanut jonkun... Parhaan mukaan koitin saada hiukan pestyä mähmää pois, mutta herra ei ollut itse kovin innokas, joten sen sijaan teimme ensimmäisen kuivattelun ja pahimpien mössöjen poistamisen jälkeen yhden treenisession. Kuvasin pitkän pätkän häkkikoulutusta, mutta keskityin niin lintuun, etten huomannut sukkahousujeni reunan olevan härskisti masun päällä. ;D Ehkä pistän videon yksityisenä niille, jotka haluavat sen nähdä. :) Mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että hyppää häkin ovessa olevalle orrelle ja pystyy käymään hetken häkissä.

Tässä vielä tuo edellisen viestini mainittu alaspäinroikkumistemppu. Pientä hiomista vielä, niin tulee oikein kivaa jälkeä. ^^
Kättelyä ja roikkumista
« Viimeksi muokattu: 26.07.13 - klo:13:30:33 kirjoittanut Ida-Emilia »

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #5 : 28.07.13 - klo:13:11:44 »
Viikonloppuna treenattiin vieraiden tapaamista. Akin syntymäpäivävieraita sai tulla 1-2 kerrallaan antamaan nameja. Sitten sai yrittää muutakin kontaktia. Se tuntui toimivan hyvin. Eräs ystävistämme sai rapsuttaakin Pyroa. Jonne, joka jäi DBTL:n jäljiltä yöksi, teki tuttavuutta myös. Parin minuutin "En tunne sua, en mä nyt heti sulle anna niskaa." -steppailun jälkeen Pyro kuitenkin oli jo auliisti pinnoja vasten muhjottavana.

Sitten kokeiltiin päästää Pyro vapaaksi ja katsottiin, miten pärjää, kun on vieras talossa. Jonne nyt on helppo testikapistus, kun osaa näiden kanssa olla. Lopulta Pyro päätyi antamaan pieniö söpöyden yliannostuksia. ;)

Video: Pyro leikkii Jonnen vyölläEli hyvin meni! Seuraavaksi kokeillaan jollakulla rohkealla ei-lintuharrastajalla. ;)


Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #7 : 28.07.13 - klo:22:58:42 »
Pyro oppii kyllä niin nopeasti! Aivan mahtava  :-*
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #8 : 03.08.13 - klo:11:29:48 »
 Ihana lintu! Söpö video, kun Pyro syö vadelmia. :-* Nopeasti oppiva lintu!
Puhuukse?

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #9 : 06.08.13 - klo:11:43:03 »
Ja sitten aloitettiin hyppytreeni. :) Tuli hiukan spontaanissa tilanteessa, niin ei ollut naksutinta vieressä. Tässä se voisi olla hyödyksi, koska selkeästi on hiukan vielä epäselvyyttä siitä, onko se toi juoksu vai hyppy, mistä palkitaan yms. Muutenkin voisin dropata tuota ylimääräistä höpötystä pois. Mutta jotain edistystä taas. :)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XT-6DXfEB_s

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #10 : 01.09.13 - klo:15:05:35 »
Lista sen kun kasvaa. Sain Sannitalta kaikenlaista koulutustarpeistoa! Näiden innoittamana olemme alkaneet opetella muun muassa värejä. Olemme aloittaneet sinisestä ja punaisesta. :) Lisäksi ollaan opeteltu uusi ehdollinen vahviste, suun kautta naksauttaminen. Näin kädet pysyvät vapaana naksuttimesta.

Ollaan treenattu myös luopumista, jotta Pyro ei ole pää nyrkissäni etsimässä palkkaa heti vähän ahteriaan liikutettuaan. ;D

Sinistä ja punaista

Luopumiskoulutusta
« Viimeksi muokattu: 01.09.13 - klo:16:13:27 kirjoittanut GoldieC »

Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #11 : 29.09.13 - klo:14:36:09 »
Nyt ymmärretään sininen, punainen ja keltainen. Ainoa tosin, että tuo ovelus on oppinut myös kokeilemaan kaikki äkkiä läpi, jos ei heti täsmää. Uutena suunnitelmana palkitaan vain ensimmäisestä oikeasta yrityksestä. Valaistuksen määrä ja laatu on tärkeä: pimenevä syksy tekee tempusta haastavamman.

Sain viimein myös opetettua oikein kunnon mojovan vilkutuksen. Nappasin teon sitä kautta, kun Pyro yritti jalallaan tavoitella matkahäkin pinnojen välistä syömääni jugurttia. Temppu onnistuu yhä parhaiten häkissä, mutta työstetään sitä myös häkin ulkopuolella.:)

Yksi uusi hyödyllinen temppu on "tohonnoi" (turuksi ;D), eli suomeksi tuohon noin. Sillä Pyron saa sormen osoittamaan paikkaan helposti ja ikään kuin "asemiin" tai pois epämieluisasta paikasta. Toistaiseksi se toimii vain lähietäisyydellä, mutta pikkuhiljaa sitten laajennellaan vaikutus.Re: Caique Pyron koulutuspäiväkirja
« Vastaus #14 : 15.12.13 - klo:14:48:28 »
Tosi mielenkiintoinen sivu/blogi/päiväkirja! Noi kuvat on aivan ihania, erityisesti toi missä katsot Pyroa niin, että molempien sivuprofiili näkyy. Noi sivut on muutenkin aika herkkua, koska caique on ainakin itselle melko tuntematon laji, joten yksityiskohtainen tieto on mielenkiintoista.  :D
Kakaduparvessa yksi ruusu ja kolme neitoa.