papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #30 : 09.07.13 - klo:01:37:01 »
Koru vähän pölyisena, hän ryömii juuri sohvan alta...

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #31 : 09.07.13 - klo:01:38:00 »
Parvi ja sardiinit

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #32 : 09.07.13 - klo:21:27:46 »
Puhalla on hauskasti yksi(?) varvas vaalea, olisikohan kyse kirjavasta tekijästä piilossa tai näkyvänä, mutta Puha on vain todella tumma kirjava sitten. Onko sillä missään ruumissaan keltaisia sulkia? Onko Daltoneilla esiintynyt samanlaista?

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #33 : 10.07.13 - klo:01:03:09 »
Puhalla on hauskasti yksi(?) varvas vaalea, olisikohan kyse kirjavasta tekijästä piilossa tai näkyvänä, mutta Puha on vain todella tumma kirjava sitten. Onko sillä missään ruumissaan keltaisia sulkia? Onko Daltoneilla esiintynyt samanlaista?

Puhalla on keltaisia siipisulkia ja kaksi varpaista vaaleitä. Teolla on yksi vaalea kynsi, Iwalla ei mitään. En ole oikea henkilö puhumaan perintötekijöistä, joku minua taitavampi osaa varmaan selittää paremmin. Tämä kirjava muoto tosin näyttää olevan yleinen Euroopassa ainakin jos www.kakariki.net on uskomista. Puhan sisaruksilla oli kaikilla joku kohta kirjava.

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #34 : 29.09.13 - klo:02:22:21 »
Meillä on vihreä potilas. Pari viikkoa sitten pikku – Puha törmäsi lennolla Teoon ja yhteentörmäyksen seurauksena Teolla murtui jalka. Vein Teon eläinlääkärille ja hänelle laitettiin teräspiikki jalkaan ja kipsi päälle. Gisle antoi minulle haasteeksi että Teon pitäisi olla aika hissukseen eikä saisi hurjastella ympäriinsä. Voin kertoa että kakarikeille paikallaolo ei onnistu. Sain lainaksi ihan pikkuruisen matkahäkin jonka pohjan korotin reippaasti, silti Teo kiipeää kaltereissa ja roikkuu häkin katosta pää alaspäin. Maanantaina on sitten kipsin poistopäivä. Vasta sitten selviää josko jalka on käyttökunnossa.

Kesä on näiden kanssa sujunut vauhdikkaasti, en voi muuta sanoa. On aikamoinen vilske kun kaikki neljä lentävät kilpalentoa, syövät kirjoja (Teo pitää puutarhakirjoista, Koru vanhoista perintökirjoista, Iwa tietokirjoista ja Puha syö kaiken muun kirjallisuuden) ja muutenkin pistävät kaiken mullin mallin. Puha on se joka järjestää meille eniten hommia, koska hän todellakin ehtii kaikkialle ja on aina jossain pahanteossa. Korulle iski pesimishuuma alkusyksystä ja hän etsii hyvinkin määrätietoisesti pesäkoloja koska minä en anna hänelle mitään pesäpönttöä koska en aio pesittää niitä. Pojat ovat kaikki hybridejä enkä halua lisätä hybridien määrää ollenkaan.

On ollut jännä seurata koiraiden ja naaraiden käyttäytymiseroja. Siinä missä pojat menee pää edellä vailla päämäärää suunnittelee Koru ensin mihin hän menee ja mitä aikoo tehdä. Pojista minun ei tarvitse olla huolissani koska he eivät malta pysyä hiljaa kun löytävät jonkun jännän kolon tutkittavaksi – äänen perusteella löydän ne aina. Koru on tässäkin hyvin erilainen. Ensinnäkin hänellä on erittäin hiljainen ääni – ihan hento piipitys ja toiseksi hän EI ilmoita mitenkään mistä hän milloinkin löytää kolon. Puolen tunnin sisällä onnistun hyvinkin hukkaamaan hänet pari – kolme kertaa. Neiti menee ihan mahdottomiin koloihin ja kaivautuu kaikkien laatikoiden pohjalle, täysin äänettömänä. Ainoa johtolanka on hiljainen rapsutus kun neiti tekee pesän. Kun olen paikallistanut neidin ja häätänyt hänet näistä ihanista koloista pois saan hyvin mulkoilevan katseen ennen kun neiti vastahakoisesti siirtyy turvallisempaan paikan. Tästä johtuen on perhe syksyn mittaan oppinut että kaikki kaapinovet ja laatikostot suljetaan huolellisesti ennen kun lintuja päästetään häkistä pois. Kukaan ei myöskään istu varomattomasti mihinkään lintujen ollessa vapaana.

Koru ja Daltonit (miinus Teo) pääsivätkin esiintymään mökkiviikonlopussa ja ottivat ilon irti Sannitan helmiarattien kanssa. Leirikeskuksen lentotilassa pyyhittiin huolellisesti kaikki pölyt lampuista ja verhotangoista. Puha ja Pele pääsivätkin vähän raksahommiin ja korjasivat verhotangot antaumuksella. He tekivät myös tuttavuutta kaikkien lintujen kanssa, vaikka he eivät aina olleet tervetulleita muiden ruokakupeille. Iwa kävi päättäväisesti lähes jokaisen häkin ruokakupeilla koska muiden ruuat ovat aina paremmat kuin omat!

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #35 : 30.09.13 - klo:18:35:42 »
Teo tuli juuri Linnunmäeltä, jossa Gisle-setä poisti kipsin. Jalka näyttää olevan kunnossa, nyt Teon pitäisi vain pikkuhilja ryhtyä käyttämään sitä. Hänelle onkin määrätty fysioterapia että jalkalihakset voimistuu. Fysioterapeuttiina toimin minä ja palkinnoksi on herkkupaloja.

Koru ja loput Daltoneista fysioterapeutavat myös, Teolle tukena. Heidän harjoituksiin kuulu ison häkin pinnoissa roikkuminen pää alaspäin ja hyppely edestakaisin Teon sairashäkin vieressä. Siitäkin saa palkinnon ;)

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #36 : 30.09.13 - klo:21:06:10 »
Voi pientä Teoa. Toivottavasti jalka paranee kuin uudeksi, ja pikkuiset opettelevat kaistat lentoradoilleen. ;)

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #37 : 30.09.13 - klo:22:38:18 »
Hui ,onpa teillä ollu hurja tapahtuma mutta onneksi ootte ns. voiton puolella  :) 
Sen verta tullut luettua teidän elosta että vauhtia näyttää parvessa piisavan niin ei mikään ihme jos joskus "rapatessa roiskuu"  ;) .
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #38 : 14.10.13 - klo:22:58:36 »
Teo arastelee vielä jalkansa eikä laske painoa olleenkaan sille. Fysioterapia on hänen mielestään tappavan tylsä ja inhottava puuha varsinkin kun joudun pitämään hänet kädessä kiinni. Jumppatuokion aikana herra viihdyttää itseään leikkitappelemalla sormieni kanssa. Yritäpä harjoitella kipeä jalkaa kun toinen järsii ja puskee pään sormia vastaan :-\

Linnut muuttivat hiljattain uuden ison häkin. Olin hieman huolissani siitä että tulisi reviirikiistoja jos muuttaisin kaikki paitsi Teon joten Teo pääsikin muutamaan muiden kanssa, toki edelleen sairashäkissä. Muutto sujui hyvin ja Teokin on päässyt isomman sairashäkin siinä toivossa että hän ryhtyisi käyttämään jalka jos on isompi tila ja enemmän tekemistä häkissä. Olen nähnyt että hän ottaa tukea jalalla ja on jopa rapsutellut itsensä sen kanssa joten toivottavasti hän ryhtyy sitä käyttämään pikkuhiljaa.

Ennen ison häkin muuttoa ja sisustusta kokeilin toki häkin kokoa nuorikon kanssa. Totesimme että häkkiin mahtuu 1-2 nuorta koosta riippuen. Häkki onkin iso ja hieno ja lintujen onneksi sillä on terassiovi, koska isosta ovesta ei mitenkään pysty kulkemaan.

Kuva häkistä:

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #39 : 14.10.13 - klo:22:59:29 »
Ja Puhan ja Korun viimeisin villitys - ruuanlaitto mikrossa ;)

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #40 : 15.10.13 - klo:08:35:46 »
Kaikenlaista tosiaan saattaa sattua, toivotan pikaista kuntoutumista Teolle!
On nuo kyllä kauniita tirppoja, ei voi muuta sanoa  :)

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #41 : 17.10.13 - klo:09:59:44 »
hieno muuten tuo uusi häkki :3  Ja mites Teo pienokainen voi nykyään?
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #42 : 17.10.13 - klo:10:06:19 »
On aikamoinen vilske kun kaikki neljä lentävät kilpalentoa, syövät kirjoja (Teo pitää puutarhakirjoista, Koru vanhoista perintökirjoista, Iwa tietokirjoista ja Puha syö kaiken muun kirjallisuuden) ja muutenkin pistävät kaiken mullin mallin.

Pakko laittaa tämä mökkiviikonlopussa otettu kuva Puhasta tähän, vähän ehkä maistelemassa virsikirjoja... ;D


Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #43 : 28.10.13 - klo:17:44:28 »
Vautsi tuo , upea häkki!  :) ja niin ihana toi teidän lutino kakariki.. semmosen ehdottomasti hankin joskus myös meidän parveen  ;)

Re: Kakarikit Koru ja Daltonit
« Vastaus #44 : 28.10.13 - klo:19:22:08 »
ja niin ihana toi teidän lutino kakariki.. semmosen ehdottomasti hankin joskus myös meidän parveen  ;)

Tätä kommenttiani ei kannata ottaa äkäisenä pilkunviilauksena, vaan ennemminkin semmoisena "aina oppii uutta" -tyyppisenä kommenttina, sillä Koruhan ei ole lutino. :) Sillä on pienenpieniä häiveitä vihreitä alueita, joka tarkoittaa sitä, että geneettisesti se on kirjava. ;) (Vaikka no joo, eipä tuo kuvissa näy ellei oikein osaa etsiä... Oikean korvan kohdalla saattaa hyvällä tuurilla näkyä Gunnthoran laittamissa kuvissa, tässä kuitenkin parempi kuva noista vihreistä: linkki.)

(Anteeksi, oli ihan pakko tarttua ja vähän oikoa, Koruhan on kyllä todella lutinon näköinen, ja ehkä hieman jopa erikoisempi, kun sillä on toisella puolella hyvin omalaatuiset vihreät läikät naamassa. :-* )