"Viljakasvit, kuten vehnä, ohra, ruis, ruisvehnä, speltti ja kamut sisältävät paljon proteiinia (gluteeni, gliadiini, glutiniini), jotka aiheuttavat ruoansulatuskanavan sairauksia, sekä herkillä yksilöillä muita sairauksia kautta kehon. Viljaherkkyyden oireita saattavat olla mm. kutiseva iho, herkkyys naarmuille ja verenvuodolle, mineraalipuutos johtuen huonosta imeytymisestä [mitä aiheuttaa myös soija btw], hengitystieongelmat, jotka eivät johdu bakteereista tai viruksista, ruoansulatusongelmat, mielenterveysongelmat, lisääntymisongelmat, herkkyys sieni-infektioille, kilpirauhasongelmat sekä autoimmuunisairaudet.
Turvallisimpia viljoja ovat kvinoa, hirssi, tattari, ruskea riisi, maissi vihanneksena sekä vehnän ja ohran jyvät ja leseet. Pitää kuitenkin ottaa huomioon että niiden fytiinihappo sitoo muita ruokavalion mineraaleja vaikuttaen niiden imeytymistä kehoon, joten ruokavalioon pitäisi tällöin lisätä vitamiineja ja mineraaleja."
-
pitkä artikkeli alkaen sivulta 28. Suosittelen lukemaan muutenkin kyseisen kirjoituksen, jossa on paljon tietoa ruokinnasta ja eri ruoka-aineiden soveltuvuudesta.
Pelletithän sisältävät pääosallisena ravintolähteenään yleisesti viljoja, mikä on ollut liian yksipuolisen ja vääränlaisen sisältönsä ohella yksi syy siihen, miksi niitä ei suositella pääosallisena ruokavaliona nykyisin. On kuitenkin tärkeää huomata, ettei pellettejä tai viljoja kannata kokonaan bannata kauhistuneena, sillä monipuolinen ruokavalio on kuitenkin parempi kuin yksipuolinen, jossa on mukana vain ehdottomasti turvallisia ainesosia. Monissa valmiissa siemensekoituksissa (neitokakaduille) on jo yleensä kauran ja ohran jyviä, joten niitä ei tarvitse ainakaan lisätä näihin seoksiin enempää, vaan katsoa mitä sekoituksissa ei jo ole (ottaen huomioon kokonaisvaltaisuuden: kuinka paljon viljoja on ylipäätään, mikä on rasvojen osuus yms..).
- Linkki muutettu lyhyempään muotoon. -Mode