papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Kenellä ruusukakadu!
« : 22.01.13 - klo:23:05:46 »
Olisi mukava kuulla/vaihtaa toisten kakadu omistajien kuulumisia. Miten arki sujuu, miten ovat oppineet puhumaan ja yms..?
Itselläni on 7kk ikäinen käsikesy rolle kakadu, joka on mahtava oppija ja muutenkin aivan hellyyttävä tapaus. :)

Re: Kenellä ruusukakadu!
« Vastaus #1 : 23.01.13 - klo:13:07:45 »
En tiedä oletko selaillut foorumilta muita ruusukakadu-aiheisia ketjuja, tässäpä pari jos näistä olisi jotain apuja, sillä ainakin osassa on ihmiset kertoneet omistavansa ruusukakadun. :)

Ruusukakadu
Armas esittäytyy vihdoin (Tosin ymmärtääkseni/muistaakseni Armas ei enää asu Neelan luona, vaan riitasoinnun luona kävi ainakin tuon jälkeen asumassa.)
Kakadujen kartoitus

Re: Kenellä ruusukakadu!
« Vastaus #2 : 08.04.13 - klo:22:09:49 »
Me ollaankin jo juteltu yksityisviesteillä, joten ei tarvitse esittäytyä.  ;D Mistä teidän poika on muuten ostettu?

Mutta asiaan: erääseen eläinkauppaan Etelä-Suomessa on muutaman viikon kuluttua tulossa uusi ruusukakadu! Ainakin kauppias kertoi tilanneensa koiraslinnun Ruotsista. Kukakohan tuon yksilön ostaa..?
Kakaduparvessa yksi ruusu ja kolme neitoa.

Re: Kenellä ruusukakadu!
« Vastaus #3 : 05.03.14 - klo:17:48:45 »
Huomasin vasta nyt tämän ketjun kun en taas pitkään pitkään aikaan ole ehtinyt selailemaan forumia.
Minulta löytyy tänä vuonna 14 vuotta täyttävä ruusukakadutyttö Rose. Rose tuli minulle 2,5 -vuotiaana, on maailman kiltein ja myös todella lapsiystävällinen. Ihan nyt viime vuosina meillä on valitettavasti ollut myös isoja terveyshaasteita.

Oikeastaan kaikille nuorten ruusujen omistajille korvan taakse; panostakaa ruokavalioon heti alusta alkaen, ei herkästi lihottavia herkkuja (esim. banaani, pähkinä, maissi) tälle lajille ollenkaan. Vaikka Rose on ollut suurimman osan elämästään luomupellettiruokinnalla ja on päivittäin jopa tunteja ulkona häkistä, todella hyvä ja vahva lentäjä, niin lajille tyypillinen rasvapatti sille kaikesta huolimatta ilmestyi noin 8-vuotiaana ja nyt siinä vaiheessa että leikkaus edessä ---- ja tähän kylkeen paheneva nyppimisongelma. Ja saan syyttää kyllä ihan vaan itseäni, etten aikanaan selvittänyt lajista tarpeeksi kun sen hankin ja mm. ruokavalio ollut ihan pielessä (ruusukakadun ravinnon tarve on paljon paljon pienempi kuin esim. tanimbarinkakadulla tai roselloilla joita minulla oli aikaisemmin).

Kaksi vuotta sitten elämäntilanne antoi sen verran myöten, että pystyimme hankkimaan Roselle kaverin --- varttuneen 30v keltaotsa-amatsoniherrasmiehen, joka ei ole täysin käsikesy eikä yhtä huomionkipeä. Olisi kuitenkin kiva nähdä mitä Rose tuumaisi omasta lajitoverista, joten jos joku teistä asustelee pääkaupunkiseudulla niin voisimme hyvin Rosen kanssa ajella kyläilemään --- onnistuu tosin vasta sen leikkauksen jälkeen (ja toivoen että kaikki menee hyvin).

Lisäksi jos jossain päin forumia on jo ketju rasvapateista ja mahdollisia kokemuksia leikkauksesta niin kiitos moderaattorille, jos ehtii laittamaan linkkejä.

Re: Kenellä ruusukakadu!
« Vastaus #4 : 05.03.14 - klo:17:59:09 »
Kiva kun kerroit Rosesta, itsekin jokseenkin näihin keskikokoisiin kakaduihin ihastuneena on aina kiva kuulla millaisia ovat lemmikeinä. :)

Lisäksi jos jossain päin forumia on jo ketju rasvapateista ja mahdollisia kokemuksia leikkauksesta niin kiitos moderaattorille, jos ehtii laittamaan linkkejä.

Rasvapateista ei ole omaa ketjuaan, mutta haun avulla löytyy muutama ketju joissa rasvapatti mainitaan. Mikäli englanti sujuu, tulee muutamia tuloksia esim. haulle "parrot lipoma". Toivottavasti asiaan saadaan ratkaisu ja Rose toipuu pattileikkauksesta! :)

Re: Kenellä ruusukakadu!
« Vastaus #5 : 05.03.14 - klo:20:16:09 »
Kiitos vinkistä, jatkan foorumin selailua.
Galahien/ruusujen lipoomista tosiaan löytyy roppakaupalla infoa googlettamalla ja kaikenlaisia kauheita kuvia pitkälle edenneistä pateista, rasvamaksasta jne (eläinlääkäri totesikin että internet-infoa pitää osata myös suodattaa). Koitan nyt lähinnä löytää rohkaisevia esimerkkejä siitä että linnut ovat vastaavista operaatioista onnellisesti selvinneet, kun ne ovat niin kovin herkkiä ja helposti stressaantuvia. Tosin kyllähän ihmiset usein pelastavat vakavasti loukkaantuneita villejä lintujakin, jotka selviävät ja elelevät ihan tyytyväisinä lintutarhoissa vaikkeivät enää luonnossa pärjääkään...