Yksi toinen meidän linnuista tekee aina silloin tällöin sitä, että nostaa jalkaansa "tuu hakee mut". Kun ei anna periksi, niin linnun herkunhimo voittaa ja se lentää itse paikalle. 
Tai ihmisrakkaalla linnulla kannustimena voi olla myös lähellepääsy, huomio ja seura, eikä herkkuja (tietty linnusta riippuen) enää välttämättä myöhemmässä vaiheessa tarvita lainkaan.

En tiedä pystyykö tällaiseen tapaukseen pätemään se, mitä käytetään täysin ja mielellään lentävillä linnuilla luoksetuloharjoituksissa, jossa opetetaan lintua reagoimaan nopeasti... Eli linnulle annetaan hyvinkin lyhyt aika reagoida, ja jos se ei reagoi tarpeeksi nopeasti, kannustin lähtee pois. Eli lintua ei maanitella varttitolkulla, vaan sille näytetään kannustinta, joko herkku tai ihmisen huomio vain lyhyen aikaa, ja jos lintu ei reagoi toivotulla tavalla (tulemalla luo), kannustin katoaa, eli herkku laitetaan pois ja itse ehkä lähdetään muihin puuhiin.
Tuota ei kannata välttämättä kuitenkaan alkaa noudattamaan heti lentämään opettelevalla linnulla, sillä ymmärtääkseni tuota käytetään ehkä enemmänkin silloin, kun lintu osaa jo homman, tulla luokse, mutta jahkailee lähdön kanssa. Mutta tuosta voi ehkä saada idean, miten kokematontakin lintua voisi saada motivoitua enemmän lentämään?

Yksi juttu on myös laskeutumisalusta. Mikäli lintu on epävarma lentäjä ja laskeutuja, onko sille paras mahdollinen paikka laskeutua käsivarsi tai ihminen, tai kädellä oleva keppi? Käsivarsi on isolle linnulle hutera ja ihminenkin voi liikkua vahingossa/tiedostamattaan. Samoin, jos päästään niin pitkälle että voidaan kannustaa lintua lentämään käsivarrelta poispäin, voi käsivarsi nytkyä ja tehdä siitä kokemattomalle lentäjällä epämiellyttävän paikan lähteä. Olisiko mahdollista, että lentotreeneihin otettaisi jokin tukeva, huojumaton, mutta siirrettävä kiipeilypuu (esim. tukeva T-ständi) johon linnun olisi extrahelppo laskeutua ja tähdätä?
Onnea lentotreeneihin!

Teillä ollaan sentään siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että linnun lentokyky on kuitenkin tallella!