papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #15 : 20.11.12 - klo:23:26:43 »
Se vaan muille tiedoksi, että kissanruoka tappaa linnun sitten pitkän päälle

Löytyiskö tästä mitään tutkittua tietoa? Yhtään avaustulosta edes, että kuolinsyy ollut kissanruoka?


Lisäksi mun mielestä tässähän oli aivan hyvä koulutusmetodi jo puremaan oppineelle linnulle. Tietysti parastahan olisi selvittää syyt miksi lintu puree, mutta parikymmen vuotias, ties miten monta kotia kiertänyt lintu on voinut ne syytkin poimia jo vuosia aikaisemmin... Enkä nyt pidä linnun jäähylle laittoa puremistilanteessa mitenkään dominointina.
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #16 : 20.11.12 - klo:23:58:26 »
Lisäksi mun mielestä tässähän oli aivan hyvä koulutusmetodi jo puremaan oppineelle linnulle.
Onko tästä mitään faktatietoa? Onko sinulla tarjota tutkimuksia että tämä olisi "hyvä koulutusmetodi"?

Vastaan on toki tutkimuksia.. Niihinhän nykyaikaiset tiedot papukaijojen koulutuksesta juurikin perustuu. Mutta onko tämän mainitsemasi metodin puolesta mitään tutkimuksia?

mutta parikymmen vuotias, ties miten monta kotia kiertänyt lintu on voinut ne syytkin poimia jo vuosia aikaisemmin...
Aloittajan vuosia sitten kirjoittamissa teksteissä (jotka pystyi lukemaan vaivattomasti henkilön profiilin kautta ennen kuin hän poisti sen) sai sellaisen kuvan, että lintu olisi ollut samassa paikassa koko 20 vuotta. :) En muista sanottiinko sitä ihan suoraan, mutta ainakin aloittaja kertoi linnun asuneen samassa häkissä parikymmentä vuotta, ilman mahdollisuutta päästä kertaakaan ulos (josta johtui linnun lentotaidottomuus - ja tästä syystä lintu on todennäköisesti ollut hyvin herkkä puremaankin, koska sillähän ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta päästä ikävästä tai pelottavasta tilanteesta pois muuten kuin puolustautumalla). Minulle jäi ainakin vahvasti sellainen kuva, ettei lintu ole ollut kuin yhdessä paikassa ennen aloittajalle saapumista.

Enkä nyt pidä linnun jäähylle laittoa puremistilanteessa mitenkään dominointina.
Aloittajan mielestä sen tarkoitus oli ainakin "näyttää linnulle sen paikka" tai "kuka on isäntä" (vai miten hän sen nyt ilmaisikaan sanatarkkaan), jolla aloittaja viittasi miehensä koirankoulutus-taustaan, joka sanavalintoineen antaisi mielestäni tarpeeksi vahvasti olettaa tarkoituksena olleen nimenomaan dominointi.

Vaikka totta onkin, ettei lintu sitä ole sellaisena ottanut - lintu itsehän ei ymmärrä moista käsitettä, vaan se on vain menettänyt luottamustaan kyseisiin omistajiin, ja kokenut häkkinsä liitettävän johonkin todella ikävään asiaan, joka ei tietystikään ole pitkällä tähtäimellä lainkaan toivottava vaikutus, oli koulutusmetodi mikä hyvänsä.. :-\
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #17 : 21.11.12 - klo:00:40:01 »
Lisäksi mun mielestä tässähän oli aivan hyvä koulutusmetodi jo puremaan oppineelle linnulle.
Onko tästä mitään faktatietoa? Onko sinulla tarjota tutkimuksia että tämä olisi "hyvä koulutusmetodi"?
Mielipiteeni perustui siis täysin omaan näkökantaani kyseisen tapauksen väkivallattomuudesta. Tietty sinulla voi olla parempia keinoja opettaa hyökkäävä lintu positiivisesti... Kuulen ne mielelläni. Mitä esim itse teet, jos lintusi hyökkää puolisosi päälle? Niin suurin osa varmaan pitää puolison ja linnun erillään, tai vaihtaa puolisoa, ettei lintu vain saa traumoja.  ;D

Ja kyllä suosin ehdottomasti positiivista vahvistamista kaikkien eläinten kanssa, mutta olen myös käsitellyt paljon sellaisia eläimiä, jotka on jo aikaisemmin "pilattu" väkivallalla tai dominoinnilla. Sellaisten eläinten kanssa voi olla todella vaarallista toimia mitenkään ja voi olla tarpeen saada se vaarallinen käytös pysäytettyä, ennenkuin voi edes harkita positiivista vahvistamista. Jos lintuja ajatellaan, niin vesi ja ruoka on kuitenkin saatava linnulle, vaikka lintu ei sietäisikään ihmistä parinmetrin säteellä häkistä.
Amatsonit, neitsikat, helmikset, siniviirut, tupsut, hanhet, miggikset, kanat ja muut elikot.

Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #18 : 21.11.12 - klo:06:27:03 »
Jäin pähkäämään myös tota toisiin perheenjäseniin kohdistuvaa hyökkäämistä.

Aika ajoin tulee luettua amoista (toki joskus muistakin lajeista) että tulee otettua aikuinen kiertolainen perheeseen joka on enmmän miehen tai naisen lintu.
Kun lintu on kotiutunut niin sen vanhat opitut tavat esim.hyökkäys ei mieluista henkilöä kohtaan alkaa, vaikka kyseinen henkilö ei itse olisi ikinä aiheuttanut linnulle mitään ikävää, lintu ei vaan luota miehiin/naisiin vanhoista kokemuksista johtuen tai se on mustasukkainen "mielitietystään" eikä uusi omistaja ymmärrä sitä, linnun tekemä hyökkäysjälkihän voi olla kunnon osumaa. Linnulla on syynsä tekoon, kyseisen osuman saaneen ihmisen mielestä se puree syyttä.
No jos hyvin käy niin luottamuspulaa kärsivä ihminen alkaa kärsivällisesti positiivisella tavalla luomaan suhdetta lintuun. Usein kärsivällisyys ei vaan tunnu riittävän, ollaan pattitilanteessa tai osumia vaan tulee liikaa...

Miten pitäisi toimia?
Pitäisikö lintu laittaa kiertoon ja toivoa että sille käy hyvin eli vahinko kiertämään ? Vai kokeilla toteuttaa ticon miehen kaltainen tempaus jossa linnulle ei käynyt mitään muuta kuin että se ei uskalla enää hyökätä miehen päälle.? Luotto ei tosin edelleenkään pelaa mieheen mutta eihän se pelannut aiemminkaan ,talossa vaan on rauha tältä osin . Vai pitäisikö lintu kuopata.?

Voisin uskoa että tälläisiä perheitä löytyy enmmänkin missä ollaan näiden kysymysten äärellä. Kuinka moni perheenjäsen suostuu elämään tälläisen lemmikin kanssa joka tavallansa "määrää" tahdin perheessä tai sitten se lintuparka istuu elinkautisvankina häkissään.

Useinhan kun lintu otetaan perheeseen niin perheestä yksi on aktiivinen touhuamaan linnun kanssa ja muut seurustelevat ohimennen ollen kuitenkaan aktiivisia ratkomaan sen kummemmin ongelmia varsinkin jos ne vievät pitkän ajan ilman kovinkaan näkyvää tulosta.

Mitenköhän sitä itse toimisi jos meillä olisi lintu joka ei vaan sietäisi minua ja aina kun menisin ohi niin se yrittäisi hyökkäystä ja tod. näk. osumia tulis...Osumia en pelkää (on tullutkin) mutta kyllähän kasvot ovat vaarassa tälläisen tirpan kanssa...riittäisiköhän aina vaan kärsivällisyys positiivisella tavalla...niin en tiedä kun ei ole osunut omalle kohdalle...  ::)
Lähdekakadu Donna , kultatöyhtökakadu Claudia

Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #19 : 21.11.12 - klo:08:01:57 »
Keskustelu jatkukoon osiossa positiivinen koulutus vs. dominonti

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Kokematon kaija harrastaja
« Vastaus #20 : 21.11.12 - klo:11:41:06 »
No me eletään täällä viiden ison linnun kanssa joista kolme hyökki ja puri ja vuodatti aika tehokkaasti verta edellisissä kdeissaan. Kaikki koulututettu pos vahvistamisella ja siedätyksellä ja yksikään näistä ei enää aggressiivinen, ei hyöki eikä tule päälle... lajeina vielä kaksi todella tu,ista lajia ja nimenomaan  niitä vaikeimpia lemmikkilintuja... että onnistuu kyllä. Se on ihan haluaako mennä mistä aita on matalin ja hakata ja mätkiä lintu ruotuun ja rikkoa sen pää jolloin elää vaan kokoaikaisessa pelossa jolloin siltikin todnäköisesti tulee vielä puremaan. Tai kouluttaa se hyvällä jolloin oppikin menee perille ja lintu muuttuu ja elää pelotta. Aggressiivisuus on AINA papukaijalla opittu jostain sillä luonnostaan ilman ihmisen mokia se ei käyttäydy ihmiselle aggressiivisesti. Kumpikin edellämainituista onnistuu mutta se on itsestä kiinni kumpi sitten on se oikea tapa. Training or breaking...
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence