papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #30 : 17.11.12 - klo:15:02:02 »
Pari päivää sitten saapunutta nyppimisenestoainetta ei nyt olla käytetty. Olisihan se ehkä ollut hiukan "julmaa" laittaa sitä nyt kun Myyllä on tosiaan sulkasato ja kaikki paikat kutisee.. :-\ Aine toimii siis siten että se estää lintua kitkerällä maullaan nyppimästä, mutta samalla se estäisi tietysti myös normaalin sukimisen. Sitäkin on kuitenkin hyvä olla olemassa taloudessa, varsinkin kun tietää Myyllä olevan tapana kajota höyheniinsä stressinaiheen kohdatessaan.

Omasta mielestäni olisi nyppimisen kanssa tärkeää juurikin yrittää etsiä nyppimisen syy ja vaikuttaa siihen, ennemmin kuin fyysisesti estää linnun nyppiminen. Itsellä tulee noista suihkeista vähän karrikoidusti mieleen tilanne, että ihminen on itsetuhoinen viiltelemällä, ja siihen puututaan laittamalla henkilön käsivarsiin metallisuojat. Sinäänsä henkilön itsetuhoisuus ei ole kadonnut minnekään hänen mielessään, mutta koska hän ei voi enää fyysisesti sitä toteuttaa, voi hän olla näennäisesti "parantunut." :-\

Tietenkin tämä on niin tapauskohtaista! Esimerkiksi juuri hetkellisesti voisin kuvitella tätä käytettävän, jos on tiedossa että lintu on muuten nykyisellään (kohtuullisen) nyppimätön, mutta jokin stressitekijä saattaa laukaista nyppimisen pariksi päiväksi, silloin suihkeesta voisin kuvitella olevan oikeastikin hyötyä, ainakin höyhenpuvulle, jonka korjaantumiseen voi mennä kauankin, kun taas nyppiminen voi tapahtua hyvinkin lyhyessä ajassa.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #31 : 17.11.12 - klo:23:31:02 »
Omasta mielestäni olisi nyppimisen kanssa tärkeää juurikin yrittää etsiä nyppimisen syy ja vaikuttaa siihen, ennemmin kuin fyysisesti estää linnun nyppiminen. Itsellä tulee noista suihkeista vähän karrikoidusti mieleen tilanne, että ihminen on itsetuhoinen viiltelemällä, ja siihen puututaan laittamalla henkilön käsivarsiin metallisuojat. Sinäänsä henkilön itsetuhoisuus ei ole kadonnut minnekään hänen mielessään, mutta koska hän ei voi enää fyysisesti sitä toteuttaa, voi hän olla näennäisesti "parantunut." :-\

Ihan totta, hyvä että asia tuli puheeksi! En haluakaan missään nimessä rohkaista ketään käyttämään tällaisia aineita ensimmäisenä vaihtoehtonaan. Aineita voidaan tosiaan käyttää helposti väärin, eli juurikin "peittämällä" jonkin todellisen ongelman oire, jota nyppiminen on.

Itsellähän ajatuksena oli se, että nyppiminen saadaan kitkettyä mikäli se olisi jäänyt Myylle tavaksi tämän muutaman viikon aikana. :) Tietysti tulokset nähtäisiin vasta sitten kun aineen käyttö lopetetaan: mikäli Myy senkin jälkeen jatkaisi nyppimistä samaan tapaan, se kertoisi minulle että se edelleen stressaa jotakin, eli ongelmaa ei olla vielä paikannettu ja asia täytyy edelleen yrittää korjata.
Olen opiskellut aihetta jo jonkin verran ja lukenut, että joskus tosiaan mm. vanhemmat linnut jotka nyppivät tekevät sitä, vaikka varsinainen ongelma olisi jo ratkaistu. Tätä tavataan esim. kodin vaihtajilla jotka pääsevät parempaan kotiin jossa kaikki voi olla viimeisen päälle hyvin, mutta ne jatkavat silti nyppimistä. Tällöin kyse on siitä itseopitusta tavasta joka on vain jäänyt päälle - lintu on siis jossakin vaiheessa elämäänsä kohdannut jotain jonka vuoksi se alkoi alunperin nyppimään, ja jatkaa sitä (tai on ainakin herkempi tekemään sitä jatkossa) vaikkei mitään varsinaista syytä siihen enää olisikaan. :)
Tosin toinen tilanne missä todennäköisesti tulen käyttämään tätä ainetta on kun joskus joudun lähtemään jonnekin pariksi päiväksi, ja kun kokemuksesta tiedän Myyn nyppivän tänä aikana, voin ennakoida suihkuttamalla ainetta ennen lähtöäni. Tällä haluan ehkäistä sen, että nyppiminen jäisi taas "päälle".

Toivottavasti ainetta ei tarvitsisi meillä käyttää. Jotakin teen ilmeisesti Myyn mielestä oikein, kun tuossa nyppimisessä on nyt ollut melkein viikon tauko. En vieläkään uskalla huokaista helpotuksesta, koska taukoa Myy on pitänyt ennenkin (joskaan ei näin pitkään, mutta kuitenkin), mutta toivotaan toivotaan.. :)

Edit: lauserakennetta hiukan viilailin järkevämpään muotoon..
« Viimeksi muokattu: 17.11.12 - klo:23:34:56 kirjoittanut GoldieC »
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #32 : 29.12.12 - klo:13:48:36 »
Kun kerran tuli toisessa ketjussa puheeksi nyppiminen niin hiukan päivittelen tätäkin, kun on taas jäänyt vähemmälle päivitykselle kiireiden takia, hyvä jos ehdin edes käymään joka päivä foorumilla. :-X

Ne edelliset pari uutta höyhentä Myy lopulta nyppi pois, ja sillä aineellakaan ei ollut mitään vaikutusta; Myy ei edes huomannut sitä. Aika pian tuon jälkeen totesin ettei todellakaan millään mitä yritän tehdä ole mitään vaikutusta, joten se kaveri on nyt ihan tosissaan tulossa. Kunhan uusi häkki, tavarat ja rahat on kasassa - sitä puoltatoista tuhatta euroa ei satu löytymään mistään säästöpossusta tällä hetkellä, joten otin nyt koulun lisäksi niin paljon työvuorojakin kuin vain suinkin (henkisesti ja fyysisestikin) pystyn, tehden keskimäärin 12,5 tuntisia päiviä (selittänee myös läsnäoloni vähyyden foorumin puolella). Laji on tosin vielä mietinnän alla. Senegalin kanssa Myy on tullut toimeen ennenkin, joten se olisi toisaalta melko varma valinta toimeentulon kannalta. Toista pikkuaraa Myy tosin ymmärtäisi paremmin, kun kommunikointi"kieli" on sama, mutta siinä olisi aina riski että linnut pariutuisivat. Olemme pohtineet myös jotain toista kääpiöara-lajia, joka on ehkä tällä hetkellä se todennäköisin vaihtoehto, mutta saas nähdä mikä tänne lopulta tulee. Hinnat pyörivät kuitenkin melko samoissa. :)

Linnuillakin on nyt kaveri ja hoitaja siksi aikaa kun olen enemmän poissa, kun tuo avopuoliso sattuu olemaan niin ihana että hän oikein tosissaan itse haluaa olla mukana lintujeni elämässä, ja varsinkin Myyn kanssa hän on jo todella hyvää pataa: eilen ensimmäistä kertaa Myy näytti hiukan eleitä että se olisi halunnut ruokkia miehen kättäkin, joka kertoo näiden kahden lämpenevästä suhteesta. :) Vielä jonkin aikaa sitten Myy ei olisi tahtonut edes astua miehen kädelle ilman että hänellä oli tarjota herkkuja, mutta tässä viikon sisällä Myy on tehnyt sitäkin useampaan kertaan. :) Sama mies rakastui tietysti myös neitokakaduihin, ja hän halusi itse aloittaa Lillan intensiivisen kesyttämisen joten opastin hänet perusasioissa alkuun target-koulutuksessa.. Eilen hän ei sitten olisi halunnut juuri muuta tehdäkään. ::) (Tästä voisin pistää videota myöhemmin :D)

Sen jälkeen kun päätin lopulta (ahdistuksen ylittäessä sallitut rajat..) lopettaa yrittämisen ja liiallisen stressaamisen, ja vain keskittyä hankkimaan Myylle kaveria, Myy on ollut pitkälti nyppimättä, ja tästä on nyt pari viikkoa. Ehkä käsittelin sitä eri tavalla ollessani stressaantunut, tai sitten avokkini sille antama pikkujoululahja, laatikollinen erikokoisia ja -värisiä nippusiteitä (Myyn lempileluja!), on auttanut. Joka ilta iltapalan yhteydessä sidon nippusiteitä ympäri häkkiä, jotka se häkissä ollessaan etsii ja tuhoaa, ja ehkä se sitten pitää Myyn niin kiireisenä ettei se muista nyppiä höyheniään. Rinnassa kasvaa taas uusia höyheniä joista taas osa on jo täysikasvuisia, joten nyt vain täytyy toivoa ettei Myy taas tuhoa niitä.

Pistelen päivitystä taas kun sellaista on laittaa. :)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #33 : 29.12.12 - klo:14:14:01 »
Olemme pohtineet myös jotain toista kääpiöara-lajia, joka on ehkä tällä hetkellä se todennäköisin vaihtoehto, mutta saas nähdä mikä tänne lopulta tulee. Hinnat pyörivät kuitenkin melko samoissa. :)

Tästä ehdottomasti haluaisin kuulla sitten lisää. ;) Ymmärtääkseni pikkuara on näistä pienistä aroista ehdottomasti yleisin, joten sinäänsä sellaisen hankkiminen voisi olla paljon helpompaa kuin jonkun muun kääpiöaralajin. Tulee mieleen, että lähisukulaisina voivathan nekin pariutua, mutta toisaalta kokoeroa on jo sen verran etten tiedä ryhtyvätkö linnut siihen niin helposti sitten kuitenkaan. (Pikkuarahan on vain 30 cm pitkä, ja seuraavaksi pienin ara, sepelara on jo n. 38-senttinen.) Tosin eipä kokoero estänyt joissain tapauksissa amatsonin ja kaijasen suhdetta. ::)

Joka tapauksessa onnea kaverin hankkimiseen ja etsimiseen! Osoittaa todellista uhrautuvuutta ottaa noin raskaat työpäivät tuohon, mutta kyllä ne ovat olleet sen arvoisia kun se kamu sitten jonain päivänä kotiin saapuu. :-*

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #34 : 12.01.13 - klo:18:14:28 »
Tästä ehdottomasti haluaisin kuulla sitten lisää. ;) Ymmärtääkseni pikkuara on näistä pienistä aroista ehdottomasti yleisin, joten sinäänsä sellaisen hankkiminen voisi olla paljon helpompaa kuin jonkun muun kääpiöaralajin. Tulee mieleen, että lähisukulaisina voivathan nekin pariutua, mutta toisaalta kokoeroa on jo sen verran etten tiedä ryhtyvätkö linnut siihen niin helposti sitten kuitenkaan. (Pikkuarahan on vain 30 cm pitkä, ja seuraavaksi pienin ara, sepelara on jo n. 38-senttinen.)

Tämä on tosissaan hiukan hankala päätös, kun toisaalta haluaa saada sen "kerralla oikein", eikä lähteä vekslaamaan sen kanssa että minkä Myy sitten itse valitsee. Luonnejututkin kun ratkaisee, kaikki ei tule kaikkien kanssa toimeen (eikä varsinkaan Myy) :-\
Mutta nyt on sen verran tässä asiassa jo edetty, että tulokkaalle on nyt häkki hankittuna (hakemista vailla)! :) Mukana tulee kupit ja joitain varusteita. Paras juttu tässä häkissä on tasakattoisuus, ja sen päällä on vielä alusastia jo valmiina, joka suojaa uteliaiden neitokakadujen varpaita. :D Voikin olla että Myy muuttaa itse tähän häkkiin asumaan, ja tuo vanha häkki jätetään tyhjilleen odottelemaan tulokasta. :)

Nyppiminenkin on taas ollut tauolla jo pari viikkoa, ajoittaista parin höyhenen repimistä (jos käymme esimerkiksi porukoilla) lukuunottamatta. Uudet höyhenet kasvaa kuitenkin taas vauhdilla ja tuoreruoka maistuu Myylle hyvin. :)
Eilen koin melkoisen motivaatiopiikinkin Kaijuttimen kolahdettua postiluukusta. Erityisen positiiviseksi yllätykseksi osoittautui artikkeli "Onko papukaijasi uhri?". Tajusin sitä lukiessa, että olen saattanut aliarvioida hormonien yhteyttä nyppimiseen. Olen kuitenkin ollut oikeilla jäljillä: Myy on liian kiintynyt minuun, mutta sen suurempaa tieteellistä, fysiologista, tai biokemiallista selitystä en tullutkaan ajatelleeksi, tai sitä, että sillä saattaa olla hyvin suuri merkitys tämän nyppimiskierteen ratkaisemisessa. Artikkelin mukaan tuo kiintyneisyys olikin oikeastaan oire jostakin, ei syy. Ja ihmeellisintä oli se, miten muutkin asiat tuntuivat loksahtavan paikoilleen artikkelia lukiessa, häkin ja minun puolustaminen, ja kolojen jatkuva etsiminen tuntuvat nyt paljon loogisimmilta. Myyn ympäristö ja ikä painostavat sitä pesimään, ja moneen asiaan minä voin ympäristöllisissä seikoissa vaikuttaa. :)

Seuraava suunnitelma onkin osittain palata siihen edelliseen, eli vieroittaa Myytä minusta.
Fyysistä koskettelua (kuten rapsuttelua ja leikkejä) rajoitetaan päivittäin kahteen, n. 20 minuutin sessioihin. Myy saa kuitenkin olla kanssani fyysisesti (olkapäällä, kädellä tms.) toistaiseksi kokoajan, mutta avokkini on sen kanssa mahdollisimman paljon, ja tavoitteena on saada Myy olemaan hänen kanssaan enemmän kuin minun. On hän tehnyt sitä kyllä tähänkin asti ja Myy on alkanut viettämään hänen kanssaan paljon aikaa, jolla luulen olleen myös suuri vaikutus nykyiseen, parempaan tilanteeseen.
Lisäksi Myy saattaa menettää unipussinsa, mutta se on vielä harkinnan alla sillä se vain nukkuu siellä, eikä se puolusta sitä keneltäkään erityisesti. Noihin pesäkoloihin kiinnitetään muutenkin enemmän huomiota, Myy ei pääse mihinkään mikä saattaa muistuttaa pesää, ei edes käteni alle tai mihinkään vähänkään hämärään tai suojaisaan paikaan.
Ruokavalion osalta Myy saa kupeista vain tuoreruokaa, ja illalla hyvin vähän siemeniä, jotka sen pitää hakea virikeleluista.

Kaverin pääsääntöinen tehtävä olisi vieroittaa Myytä minusta vieläkin enemmän, ja antaa sille seuraa silloin kun itse olen poissa. :)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #35 : 13.01.13 - klo:11:40:54 »

Tästä ehdottomasti haluaisin kuulla sitten lisää. ;) Ymmärtääkseni pikkuara on näistä pienistä aroista ehdottomasti yleisin, joten sinäänsä sellaisen hankkiminen voisi olla paljon helpompaa kuin jonkun muun kääpiöaralajin.

Ja täytyy muistaa, että pikku-ara ei sinänsä ole varsinainen ara, vaan ainoa suvussaan ja muut ovatkin sitten eri sukua. Kiisteltyähän on edelleen hieman se, että kumpaa pikku-ara varsinaisesti on lähempänä aroja vai aratteja. Isommat Aratingat voivat myös olla hyvä vaihtoehto, sekä esim. sepelara ja brasilianara ovat pieniä, eivätkä juuri paljoakaan pikku-araa isompia.
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #36 : 13.01.13 - klo:15:35:06 »
Isommat Aratingat voivat myös olla hyvä vaihtoehto, sekä esim. sepelara ja brasilianara ovat pieniä, eivätkä juuri paljoakaan pikku-araa isompia.
Hmm.. Se tietysti helpottaisi kaverin hankkimista jos aratitkin periaatteessa voisivat mennä Myyn kaverina, koska aratteja on myynnissä aika-ajoin paljonkin. Ajattelin vain, että Myyn käytös ja elekieli muistuttavat kuitenkin hyvin paljon arojen elekieltä, ja siksi ajattelin että toinen kääpiöaralaji olisi hyvä.

Yllättävää kyllä, tuo sepelara on lajina tullut esiin monesti etsiessäni hiukan infoa että mikä laji olisi Myylle hyvä kaveriehdokas, ja yleensä nimenomaan positiivisessa mielessä. Nettiä lukiessa monet suosittelevat sepelaraa kääpiöaroja miettiville, ja nyt tätä lajia on tässäkin ketjussa suositeltu. Näyttää tuo sepelara vievän pikkuhiljaa voittoa tässä. :P Joka on aika jännä, koska en varsinaisesti ole koskaan kiinnittänyt ennen sepelaraan lajina juurikaan huomiota, en ole koskaan aikaisemmin ajatellut sellaista hankkivani. Mutta juu, onhan tässä vielä aikaa mietiskellä jokunen kuukausi, ja etsiä vielä paikkakin josta sellaisen saisi. :)
Ja juttua tulee siitäkin aivan varmasti, kunhan tulokas on saapunut.. ;)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #37 : 02.02.13 - klo:22:57:47 »
Tätä päivää ollaankin jo odotettu! Huh!
Ei riitä edes sanat kuvailemaan sitä tunnetta, kun huomaa välillä ettei Pikku Myyn höyhenten repiminen ole enää kokoajan päällimmäisenä mielessä - siitähän on nyt tosiaan useampi viikko aikaa kun Myyn häkistä tai lattialta on viimeksi löytynyt revittyjen höyhenten osia. :) Sen rinnassa kasvaneet uudet höyhenet ovat nekin hyvässä kunnossa ja Myy hoitaa sulkapukuaan hyvin.
Tuoreruoka maistuu ihan loistavasti, oikeastaan melkein kaikki mitä nyt vaan keksin kuppiin laittaa häviää usein jo aamupäivästä, ja joskus ruokaa saa olla tekemässä lisääkin. Silti iltapalallakin tehdään vielä kolmannet tuoreet. :)
Myy ei tällä hetkellä saa siemeniä muuten kuin koulutuksen yhteydessä. Niiden laittaminen jemmaleluihin ei auttanut, kun Myy tajusi jujut heti ja söi ne päivässä tyhjiksi, eikä tuoreet sitten maistuneet läheskään niin hyvin.

Näin pitkän stressaavan jakson jälkeen sitä ei tietenkään vielä pitkään aikaan pysty huokaisemaan helpotuksesta, kun aina on sellainen olo että se alkaa uudestaan. Mutta on se mukava tunne kun se kamala ahdistus ei purista kokoajan rinnassa.

Eli syynä näyttäisi olleen todennäköisin syin epäiltynä lisääntymishormonien lisääntynyt määrä. Siihen vaikutettiin seuraavilla muutoksilla:
- Aikaisemmin Myy sai siemeniä vain iltaruokana. Sen antoa ensin rajoitettiin namijemmaleluihin, mutta koska se ei toiminut halutulla tavalla (ja Kaijuttimen artikkeli sitä suositteli) ne jätettiin kokonaan pois. Vain koulutuksen yhteydessä (joiden määrää on myös rajoitettu) Myy saa muutaman siemenen.
- Aikaisemmin rapsuttelin Myytä lähestulkoon aina kun se sitä kivasti pyysi, esimerkiksi katsoessamme televisiota tai välillä ollessani koneella. Myy piti myös siiven alta rapsuttelusta ja selän päältä silittelystä. Aluksi tosiaan kokeilimme vain rajoittaa tätä yhdessäoloa minun kanssani, mutta koska se ei yksistään auttanut, luovuimme siitä. Nyt ruokavalion mentyä uusiksi myös rapsuttelua taas rajoitettiin: rapsuttelen Myytä vain niskasta, ja vain noin pari kertaa päivässä.
- Avokkini sosialisoi Myyn kanssa mahdollisimman paljon. Myy onkin alkanut viettämään hänen kanssaan huomattavan paljon aikaa, ja mitä enemmän se on poissa luotani sen parempi.
- Kaikki kolot ja mahdolliset pesäpaikat pidetään Myyltä tiukasti kiellettyinä. Sen suosikkipaikka ottaa nokoset oli peiton alla katsoessani televisiota, jonne se ei enää pääse - lukuisista yrityksistään huolimatta. Häkissä olevan unipussin poistamista mietimme, mutta koska se on enemmänkin riippumatto sen annettiin jäädä, eikä tästä näyttäisi olleen mitään haittaa.

En uskalla huokaista helpotuksesta, mutta vihdoin pystyy taas vähän paremmin hengittämään, eikä tarvitse kokoajan olla varpaillaan. :)

Lisäys: Pakko muuten lisätä vielä sen verran, että vaikka Myy ei saa tosiaan siemeniä tällä hetkellä juuri lainkaan, ruokavalioon tullaan lisäämään pähkinöitä mitä se tarvitsee, kunhan lisääntymishormonit saadaan pysymään taas kurissa. :) Siementen antamista tullaan katsomaan myöhemmässä vaiheessa riippuen siitä, miten tämä nyppiminen nyt etenee, alkaako uudestaan vai pysyykö poissa.
« Viimeksi muokattu: 03.02.13 - klo:15:28:32 kirjoittanut GoldieC »
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #38 : 03.02.13 - klo:01:13:02 »
ihhanaa! toivottavasti pysyykin nuin :) kauan tästä ongelmasta onkin jo taisteltu.
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #39 : 03.02.13 - klo:12:19:52 »
Hitsi miten ihana lukea näitä onnistumisia, vaikka tietenkään ihan vielä ei lopullisesti saakaan huokaista! Ihan ääretömän ihanaa nähdä miten joku perehtyy noinkin pieneltä vaikuttaviin juttuihin noin suuressa mittakaavassa, ja kappas kummaa, se vaikuttaa noinkin radikaalisti! :D

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #40 : 03.02.13 - klo:14:53:27 »
Kiitos molemmille! :-* Kaijulista ja tässä ketjussakin on saanut mukavasti tukea ja jaksamista, varsinkin Lauran kanssa jutustelu auttoi alkuvaiheessa paljon. :) Kiitos siitä!

Niin, ja lisäksi varsin suuren eron teki varsinkin Kaijuttimen artikkeli "Hormonaalinen käyttäytyminen - Onko papukaijasi uhri?" jonka suosittelen oikein lämpimästi lukemaan! ;) Vaikka oma lintu ei nyppisikään, mutta varsinkin jos se sitä tekee. Ainakin meidän kohdalla se oli "viimeinen naula arkkuun" mitä tuli (nähtävästi) Myyn nyppimisen selvittämiseen, ja vaikka olimme olleet oikeilla jäljillä jo aikaisemmin ja saaneet nyppimisen selvästi vähenemään, artikkelin lukemisen ja sen sisältämien vinkkien käyttö käytännössä näyttäisi lopettaneen sen kuin seinään.

Välillä yhdistystä pitää melkein itsestäänselvyytenä, mutta jälleen se tuli todistettua: tämä yhdistys on todella paras tiedonlähde linnunomistajalle, ja siitä voi olla ihan korvaamaton apu pulmallisessa tilanteessa. :)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #41 : 23.03.13 - klo:15:17:02 »
Ja päivitystä, nyt kun taas muistan.. ::) Nyppimisestä ei ole enää ollut tietoakaan! :-* Taidettiin todella onnistua! Sen pidemmittä puheitta, tänään otettu kuva puhukoon puolestaan:
« Viimeksi muokattu: 23.03.13 - klo:15:32:28 kirjoittanut GoldieC »
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #42 : 23.03.13 - klo:15:30:38 »
Yllä olevassa kuvassa näkyy uusien höyhenten seassa vielä pari revittyä höyhentä, jotka olivat ihan ensimmäiset uudet rinnushöyhenet, ja jotka Myy ehti vielä repiä. Niiden jälkeen tulleet on pysyneet tiukan allekirjoittaneen valvonnan alaisena, ja pysyneet ehjänä. :)

Valitettavan kauan tuo höyhenten kasvaminen takaisin vaan kestää, ilmeisesti johtuen nimenomaan siitä että Myyhän nimenomaan repi ne, eikä nyppinyt irti asti, jolloin harmaat untuvat "peittävät" uusien höyhenten paikat. Mutta nytkin on taas muutamat uudet höyhenet tulossa tupeissaan, kuten kuvassa näkyy! :) Kestää varmaan vielä muutaman kuukauden tai jopa vuoden että rinta alkaa näyttämään normaalilta..

Ja jotta tuon eron huomaisi paremmin, alla vielä aikaisemmin ketjuun liitetty kuva vertailukohteeksi.
Kuvahan on päivätty viimevuoden marraskuulle, ajalle, kun noita ensimmäisiä uusia sulkatuppeja alkoi ilmestymään. Siitä voikin päätellä minkälainen tuo rinnus on ollut pahimillaan:
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #43 : 23.03.13 - klo:19:20:32 »
Hitsi, ihan äärettömän paljon onnea sinne tämän johdosta! :-*

Re: Pikku Myyn nyppiminen (jaettu aiheesta: nyppiminen)
« Vastaus #44 : 23.03.13 - klo:22:14:35 »
Voi ku ihanaa. Eli toivoa on <3