papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #30 : 18.09.03 - klo:22:40:22 »
Hmm.. mutta onko niissä ilmanpuhdistimissa oikeesti mitään muuta eroa kuin tuo, että elixairissa on pestävät suodattimet ja nuo ääni erot? Mienaan onko niissä puhdistuseroavaisuuksia?

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #31 : 19.09.03 - klo:20:01:13 »
joopa joo. 5 tonnia euroissa on jo sitä luokkaa kun heittäisi rahaa kankkulan kaivoon. ellei sitten ole euroäärikkö. Onpas aika suolainen hinta. Ajattelin kyllä satasissa tuota hntaa ja alle 5.

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #32 : 20.09.03 - klo:14:01:48 »
Ja sitten se käytännön pikku neuvo, tingatkaa hyvät ihmiset. Ostin omani (E 400) kodinkoneliikkeestä jossa ilmoitin suoraan mitä olen valmis maksamaan ja myyjä ilmoitti mitä olisi halukas saamaan. Pienen neuvottelun jälkeen syntyi molempia tyydyttävä hintaratkaisu. Verrattuna stokkan hintoihin sain omani yli 100 € halvemmalla, maksoin 520 €, ylpeyden päälle käy tuo kaksikymppiä, kun yritin saada sen tasarahaksi, no minkäs teet kun oli vähän kiire.

Minkä merkkistä olettekin hankkimassa uutena, on hinnoissa aina neuvottelun varaa.

Suurin ero eri merkeillä on puhdistustapa. Pääsääntöisesti on mekaanisia suodattimia tai ”aktiivisia”  suodattimia (ionisoivia tai elektrostaattisia).  Tässä pari valmistajan linkkiä ionisoivan laitteen rakenteesta.
http://www.finate.fi/037_3.htm
http://www.allaway.fi/h2.asp?h2=11

Melu: tuskin nykyisin mikään valmistaja päästää markkinoille kovaäänistä laitetta :) voisi olla aika huonoa tuotekehitystä.

Laite kuin laite niin ei pidä kuitenkaan sitä siivousta unohtaa :).

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #33 : 20.09.03 - klo:20:27:44 »

Menee vähän toiston puolelle, mutta...

Eri äänitasoista häiriön ottaminen on tietysti yksilöllistä, mutta kyllä noissa laitteissa on vielä ISOJA eroja äänien suhteen. Parhaat käytännössä äänettömiä, mutta kuten TM:n esittely sanoi tuosta todella kalliista laitteesta niin siitä lähti selvästi havaittava ääni. Pienikin ääni voi olla hyvin häiritsevä jos laite sijaitsee esim makuuhuoneessa. Suosittelen siis kovasti kuuntelemaan. Oletus kun on kaikkien mokien äiti.

Tommi
« Viimeksi muokattu: 20.09.03 - klo:21:00:14 kirjoittanut Tommi »

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #34 : 13.11.03 - klo:16:49:06 »
Neitsikkani tykkää olla ilmanpuhdistimen päällä, kun se puhaltaa.. Onko vaarallista? (Siis siitä tuleva veto)  :-*
(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world dominatio

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #35 : 13.11.03 - klo:17:04:53 »
Kutsuisin sitä puhallukseksi enkä vedoksi... Veto on mielestäni jatkuvaa ilmavirtaa... yleensä viileää ilmaa, johon altistuu tahtomattaan... ;)

Nymfit on kummia otuksia. Meidän ötökät olivat hulluna fööniin... Eli aina kun puhaltelin hiuksia kuivaksi, nämä kaverit sekosivat... vaikka olisivat eri huoneessa, niin levittelivät siipiään kuin olisivat olleet suihkussa...

Ei se varmasti niin vaarallista ole... Kunhan eivät pääse mihinkään liikkuviin osiin käsiksi... Esin elixairissa on se pyörivä juttu melko lähellä ritilää...eli sinne jos pyrstö pääsee, niin sitä ei sitten enää hetkeen ole...
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #36 : 13.11.03 - klo:19:37:18 »
Kutsuisin sitä puhallukseksi enkä vedoksi... Veto on mielestäni jatkuvaa ilmavirtaa... yleensä viileää ilmaa, johon altistuu tahtomattaan... ;)

notuota, olen kanssa miettinyt tuota juttua ja kyllä ilmanpuhdistimesta tuleva ilmavirta on nimenomaan jatkuvaa, viileää ilmaa ja linnut altistuvat sille tahtomattaan,  on se sitten vetoa tai puhallusta  ;) itse kyllä siirsin puhdistimen niin, ettei se puhalla ihan lintujen vieressä.

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #37 : 14.11.03 - klo:08:50:07 »
Niiiihhiin... eli siis eihän sitä ilmavirtaa mikä siitä vekottimesta tulee kannata häkkiin suunnata... eikä ilmanpuhdistinta pidä pitää häkin alla... Meilläkin boksi on nykyisin yli metrin päässä molemmista häkeistä.

Nyt kuitenkin ymmärsin että kyse oli nymferöstä joka ehdon tähden menee nauttimaan ilmakylvystä ihan vapaaehtoisesti... Ja siitähän tirppa pääsee halutessaan pois...
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #38 : 14.11.03 - klo:10:26:52 »
eli toisin sanoen, ilmavirta saattaa olla haitallista, joten ehkä sen nymferön ei kannata antaa oleskella siinä päällä, vaikkakin se pääsee halutessaan siitä pois. Nämä kun eivät aina ymmärrä omaa parastaan  ;)

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #39 : 09.04.04 - klo:12:35:34 »
Nostetaanpa tämä aihe taas pinnalle. Mulla on aikeissa hankkia ilmanpuhdistin.

Käytetty ja edullinen tässä vaiheessa, ehkä joskus myöhemmin on mahdollisuus laadukkaampaan.

Kertokaapa nyt sitten muistakin kuin Elixairista, joka vaikuttaa olevan monen mielessä se ykkönen. On vain niin hinnakas.

Electrolux mainittiin hiljaiseksi ja hyväksi.

Entäpä Philipsin Allerg? Millainen on? Joutuuko koko ajan ostamaan suodattimia ja onko meluisa?

Kertokaa omista malleistanne hyvät ja huonot puolet. :D
~ Pets are not our whole life but they make our life whole. ~

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #40 : 09.04.04 - klo:14:58:01 »
Samaa minäkin olen tässä pohtinut,en haluaisi ostaa mitään sellaista johon pitää vaihtaa suodattimia.Se Electroluxin hiljainenkin oli noin 40 db joten on siinäkin ääntä öisin kuunneltavaksi.
Elixairissa enempi tehoa-enempi ääntä,voi,voi...niin ja sitä hintaa. ::)

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #41 : 09.04.04 - klo:15:14:51 »
Itse sattumalta huomasin Hobby Hallin sivuilta tällaisen:

Electrolux Oxygen Z7010


En sitten tiedä onko ko. vehje varteenotettavaa lajia vai ei - kenelläkään kokemuksia?
« Viimeksi muokattu: 13.04.04 - klo:09:07:41 kirjoittanut tinttu »
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #42 : 09.04.04 - klo:17:54:11 »
Hobby Hallin ilmanpuhdistimessakin on tuo kerran vuodessa vaihdettava suodatin, minusta se tulee aika hintavaksi, kun maksaa reilu 30 vuodessa... ja kuinkahan usein suodatin menee vaihtoon jos pöliseviä eläimiä (kuten meillä) on paljon.. :-\

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #43 : 09.04.04 - klo:19:09:19 »
Meillä puhisee olohuoneessa tollanen vastaava Electrolux, niinkun Hobby Hallissa on myynnissä, ja omasta mielestäni se on oikein hyvä. Sen kun imuroitsee noin kerran 1-2 kk:ssa (meidän käyttöasteella) ja silloin tällöin pyyhkii vähän tarkemmin pölyjä pois sen metalliritilöistä, se toimii erinomaisesti. Eikä se niin kovaa meteliä pidä, mutta kaikkihan on suhteellista ja kaikkeen tottuu! Kaksi pulputtavaa akvaariota pitää enemmän melua, kuin tuo laite...

Ja mitä siihen vaihtosuodattimeen tulee, niin ~32 €/vuosi ei ole paha hinta, vain vähän reilut 60 centtiä viikossa... Kuulin ystävältäni, jolla on käytössä Philipsin ilmanpuhdistimia pari kappalette, että ne on hyviä, mutta niihin joutuu ostamaan todella useasti uudet suodattimet, että laite pysyisi toimivana, joten sen käyttömaksut nousevat korkealle.

On meillä vielä kaksi vanhaa Saphir-merkkistä pömpeliä, joihin olen myös enemmän kuin tyytyväinen. Niissä on helposti pestävät metallisuodattimet, ne on hiljaisia ja puhdistaa tosi hyvin ilmaa. Niitä ei vain valitettavasti taideta enää valmistaa.

Mutta oletteko ajatelleet, miten suuri merkitys hyvällä imurilla on??? Meillä väheni pölymäärä suunnattomasti, kun hankittiin uusi imuri n. vuosi sitten. Sellainen siivousalan ammattilaisten käyttämä iso nelipyöräinen härveli... ::)

Pölypussikin kestää täyttyä monta kuukautta, vaikka meillä tätä eläintarhan väkeä riittää... 2 koiraa (kolmas tulossa), 8 undua, 4 parakiittia, 3 amatsonia ja kakadu, josta irtoaa suunnattomia määriä valkoista pölyä. Unohtamatta pieniä kaksijalkaisia riiviöitä... ;)

salla.
"Ei ole olemassa epäonnistumisia, on vain erilaisia tapoja määritellä onnistuminen."

Re: ilmanpuhdistin
« Vastaus #44 : 09.04.04 - klo:19:46:02 »
Juups... imurilla on paljon myös merkitystä. Meillä on extra super hyper miele... ja siinä kaikki mahdolliset suodatus systeemit ja on ollu apua... Normiaalisti nimittäin tuo jacojen pöly esim. tuleepi imurista läpi niin että suhaus käy... (edellisen imurin se paluu ilman sihti oli aina ihan valkoinen kun pöly jäi sähköiseen muoviin kiinni sitten ulos tullessaan) Vaan tarvitsisin uuden ilman puhdistimen myös vielä... Eli pelkkä yksi Elixairin pikku suodatin ei akun pölymäärää taltuta. Luultavasti kyhään tänne oikeen sellasen järkyttävän kokoisen (omakotitalon ilmanpuhdistus vempeleen) Jos vaan saan laitteen edukkaasti. Sen voi sitten laittaa päälle vaikka töissä olo ajaksi... Eli ei joudu itse siitä surinasta kärsimään.
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!