Kaikki vihreä on niin kovin arvokasta ostaakkin, kun tiedän että jos niitä soseutan, niin roskiin menee.. Hullua ostaa ihan pikkuriikkisiä määriä ja aina se ei edes ole mahdollista.
Itse ratkaisin tämän niin, että ostin esim. parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa ym ja sitten keitin ne ja soseutin. Soseen laitoin pakastepussiin ja litistin suht ohueksi levyksi. Sitten vain levynä pakastimeen. Tarjotessa pussista murretaan sopivankokoinen palikka ja sulatetaan. Jos ei käsin meinaa saada, niin kokeilee pudottaa pussin lattialle, niin koko levy lohkeaa. Kannattaa tehdä joku max sentin kerros, että pystyy vielä rikkomaankin sen riittävän pieniksi paloiksi. Näin saa helposti sulatettua vaikkapa juuri sen teelusikallisen kerrallaan tai miten paljon lintu jaksaakaan syödä.
Ja keittämisen voi toki jättää välistä, itse jouduin keittämään, kun se oli ainoa tapa, miten sain nirson linnun edes maistelemaan. Käytin siis soseita avuksi totuttaessani lintua tuoreruualle. Soseiden jälkeen/lisäksi voi kokeilla keitettyjä, mutta soseuttamattomia kasviksia, ne kun pehmeinä saattavat maistua linnulle mieluummin.
Soseisiin kannattaa kokeilla rohkeasti kaikenlaista mahdollista, joko sellaisenaan, tai sekaisin. Sitten kun löytyy se sose, mistä lintu pitää erittäin paljon, niin tätä on helppo jatkojalostaa monipuolisemmaksi pikkuisen kerrassaan.
