papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #15 : 02.08.12 - klo:18:30:46 »
Joo, no neiti ei oo edes teelusikallista niitä syönyt, että ei kai tässä nyt vielä metsään menty... Itse sitten jouduin popsimaan loppupurkin!  ;D
Täytyy katsella niitä kasvisjuttuja, jos en mitään muuta keksi..! Onko pelleteissä miten proteiinia? Vai mistä linnut sen yleensä saa? Tämä tyttö ei syö kananmunaakaan.. Mutta hinkuaa kyllä meikäläisen proteiinipirtelöä! (Tällä hetkellä suklaanmakuinen, sitä en aio antaa..)

Myös makaronilaatikosta syö broilerijauhelihaa, ehkä sekin on sitten kielletty..  ??? KANNIBAALI!  ;D
Onhan tää melkosta tiedettä näitten siivekkäiden kanssa.. sapuskat ja käyttäytyminen.
Ajatella, että avoerokin tulee nyt linnun takia - kaikki ei näitä oikkuja ja hyökkäyksiä sulata! No yksi syy monesta!  ;D

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #16 : 02.08.12 - klo:19:20:58 »
Ihanaa huomata kuinka Nuori Dexterinikin uskaltaa tuoreita syödä noin rohkeesti :)  Kaikki syövät suurella innolla kaikkea vihreää, olen iloinen. Ennen oli asiat niin toisin, Tera yksin ei syönyt, Tom ei syönyt, Hiro tuli ja Terakin rupes Hiron kanssa syömään, Dex tuli ja syö nyt Hiron, Teran ja vielä Tomin kanssa joka uskaltautui kun niin moni muukin uskaltaa.
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #17 : 02.08.12 - klo:22:47:10 »
Kaikki vihreä on niin kovin arvokasta ostaakkin, kun tiedän että jos niitä soseutan, niin roskiin menee.. Hullua ostaa ihan pikkuriikkisiä määriä ja aina se ei edes ole mahdollista.

Itse ratkaisin tämän niin, että ostin esim. parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa ym ja sitten keitin ne ja soseutin. Soseen laitoin pakastepussiin ja litistin suht ohueksi levyksi. Sitten vain levynä pakastimeen. Tarjotessa pussista murretaan sopivankokoinen palikka ja sulatetaan. Jos ei käsin meinaa saada, niin kokeilee pudottaa pussin lattialle, niin koko levy lohkeaa. Kannattaa tehdä joku max sentin kerros, että pystyy vielä rikkomaankin sen riittävän pieniksi paloiksi. Näin saa helposti sulatettua vaikkapa juuri sen teelusikallisen kerrallaan tai miten paljon lintu jaksaakaan syödä.

Ja keittämisen voi toki jättää välistä, itse jouduin keittämään, kun se oli ainoa tapa, miten sain nirson linnun edes maistelemaan. Käytin siis soseita avuksi totuttaessani lintua tuoreruualle. Soseiden jälkeen/lisäksi voi kokeilla keitettyjä, mutta soseuttamattomia kasviksia, ne kun pehmeinä saattavat maistua linnulle mieluummin.

Soseisiin kannattaa kokeilla rohkeasti kaikenlaista mahdollista, joko sellaisenaan, tai sekaisin. Sitten kun löytyy se sose, mistä lintu pitää erittäin paljon, niin tätä on helppo jatkojalostaa monipuolisemmaksi pikkuisen kerrassaan. :)
Kanarialintuja, peippoja, viiriäisiä, muutama koukkunokka ja iso luusaha.

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #18 : 09.09.12 - klo:20:35:45 »
Mie en saa tuota neitsikkaa syömään oikein mitenkään tuoreruokaa. D: Tuntuu että kaikki on kokeiltu, ei mene oikein mikään herkku tälle nirsoilijalle, ei myöskään silloin jos on raastettu/muussattu/laitettu juomakipon reunalle tms. Ei mene salaatti eikä hedelmät, ei kurkku, ei edes mikään makea vesimelonikaan. Ei tuota voi nyt pakottaakaan syömään, mutta puutostilojahan sille kohta tulee jos ei herra lämpene tuoreruualle! Ei ole siis tyyliin koskaan sitä syönyt (paitsi kerran tai pari kun suosikkisiemenet loppui ja vaan ne mukamas pahat jäi jäljelle, silloin nykersi nälkäänsä myrtsinä raasteruokaa), aloitin kurkkutarjoilut heti kun kesän alussa muutti meille mutta silloinkin jätti syömättä, korkeintaan tiputti lattialle jos jätin pinnojen väliin. Eli tässä ollaan nyt kohta 2-3 kk taisteltu päivittäin siitä että ottaisi muutakin kuin siemeniä...

Mitään kikkoja millä te olette saaneet supernirsoilijat pupeltamaan tuoreruokia?  :D
« Viimeksi muokattu: 09.09.12 - klo:20:37:26 kirjoittanut Eetu A. »
Freak! - hevospoika ja sen karvaiset ja sulkainen kaverit.

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #19 : 09.09.12 - klo:20:39:39 »
Mullakin kun neitokakadu oli aluks yksin, niin sille ei kelvannut mikään. Parhaiten upposi jos itse söin siinä samalla sitä ::) jolloin myös kaikki linnullekin epäterveellinen olisi maittanut... Mutta jopa esittämällä että syöt jotain niin kyllä ainakin meillä innostutiin. Pienessä parvessa noi uskaltavat paremmin kaikki maistaa kaikkea uutta.
TeraNymphicus's Neitokakadut - Untuvia Kurkussa

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #20 : 09.09.12 - klo:20:44:52 »
Neitokakadut yleensä tykkäävät eniten aika kovista ja vihreistä syötävistä, eli esim. yrteistä, herneenversoista sekä varsinkin tähän aikaan ulkoa saatavista tuoreista. :) Varmaan tämän jo tiesitkin, että kannattaa kokeilla tuoreita eri muodoissa ja eri paikoista.

Se on kuitenkin edistysaskel, että näköjään lintusi tietää tuoreiden olevan syömäkelpoista, kun kerta siementen loputtua on niitä nirsinyt! :D Voisitko ajatella, että pitäisit linnulle muutaman tunnin mittaisia siemenpaastoja, jolloin sillä olisi tarjolla vain tuoreruokaa? Moni tekee näin isoilla papukaijoillaan, eli kuivaruokaa saa vain namijemmoista ja kädestä jne. mutta neitokakadun kohdalla ihan noin radikaalisti ei kannata tehdä. Neitokakadu on luonnostaankin siemensyöjä, joten ei haittaa vaikka sillä olisi suurimman osan ajasta siemeniä saatavilla, vaikka toki olisihan se linnulle parempi että se oppisi syömään myös muutakin.

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #21 : 09.09.12 - klo:21:27:48 »
Hmmn, voisihan tuota pikkupaastoa kokeilla, vähä tuntuu radikaalilta ottaa siemenet pois mutta toisaalta tuntuu tällä hetkellä loogisimmalta vaihtoehdolta.  : ) Olen yrittänyt epätoivoisesti itsekin näyttää että miten hirrrrrrveän hyvää kurkut ja muut herkut on, mutta lintu vain tyytyväisenä katselee olkapäältä että siinäpäs syöt. Edes eleelläkään vihjaa että tahtoisi itse maistaa -toisin kuin kaiken kielletyn kanssa, suklaa sun muut ehdottomat no no-ruuat kyllä sitten kiinnostaa...  ::) Dex tahtoo tehdä kaiken nyt vähän vaikeaksi.

Katsotaas jos huomenna pieni siemenpaasto auttaisi. : )
Freak! - hevospoika ja sen karvaiset ja sulkainen kaverit.

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #22 : 09.09.12 - klo:21:31:54 »
Kuitenkaan en voi liiaksi painottaa, että tarkoitus ei ole näännyttää lintua, vaan lähinnä pienellä paastolla opastaa että muutakin voi syödä kuin siemeniä. :) Eri asia sitten, jos linnun tiedetään syövän tuoreruokaa, mutta mieluummin mättää siemeniä tai pellettejä, tällöin kuivaruoan voi ottaa pois pidemmäksikin aikaa.

Kaiken A ja O on kuitenkin sinnikkyys. Luovuttaa ei saa, sillä silloin lintu ei ainakaan opi tuoreruokaa syömään. :) Onneksi neitokakadu on sen verran pieni lintu, ettei siihen luulisi kenenkään talouden kaatuvan, vaikka linnulle tarjotut tuoreruoat menevätkin suurimmaksi osaksi roskiin kun nahistuvat kuppiin. ::)

Kannattaa myös koettaa hernemaissipaprikaa, siitä olen kuullut että kelpaa monille linnuille jotka muita tuoreruokia hieman arastelevat!

Re: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #23 : 26.09.12 - klo:20:55:45 »
En usko tätä oikein itsekään, mutta kani opetti lintuni lopultakin syömään vihreää :o eli teki sen mihin en itse pystynyt. Dexter on siis kaveerannut viimeiset päivät meidän kahden kanin kanssa, matkustanut toisen selässä ja ovat muutenkin hengailleet, sukineet toisiaan ja kyhnytelleet jne. Tyttöpupu pupelteli onnellisena oman maan salaatteja ja Dexter katseli siinä vieressä hetken, kunnes itsekin varovasti maistoi. Mitä kaverit ensin niin sitä itsekin perässä, nyt salaatti on kiva juttu Dexin mielestä kun raksuu hauskasti nokassa. Loppu hyvin kaikki hyvin, tosin vähän yllättävältä taholta tämä apu tuli! :)
Freak! - hevospoika ja sen karvaiset ja sulkainen kaverit.

Vs: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #24 : 26.07.15 - klo:13:59:18 »
 ahkerasti oon roosalle laittanut tuoreruokaa vaikka herraa pahemmin ei oo kinnostanutkaan  :(.aikasemmin on syönyt vain omenaa , apelsiinia , viinirypäleitä , mandariinia.nyt tämän kesän aikana on ruvennut syämään myös porkkanaa ja maissia  ;D.

Vs: Linnun opettaminen tuoreruoalle
« Vastaus #25 : 11.08.15 - klo:19:45:15 »
tämän hetken roosan tuoreruoka jota syö omena , mandariini , viinirypäle , appelsiini , paprika , porkkana , maissi , pakaste herne , seuraavalsi meinaan kokoeilla marjoja.