papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Aatami

Re: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #675 : 19.08.14 - klo:15:29:43 »
Tulipas mieleeni, onkohan kukaan kysellyt ammattikouluilta, mitä häkki tulisi maksamaan oppilastyönä?
Rosteri sinänsä jo niin kallis materiaali, että hintaa varmasti tulee, mutta toisaalta koulut voivat saada jostain edullisemmin.  :)
Itselleni kävisi kyllä varmaan pulverimaalattukin ja tarkoitus onkin ottaa soittokierros kouluille ja vertailla.

Itse olen suunnitellut häkin mitoiksi K 240cm x P 240cm x L 90-100cm, eli tässä asunnossa keittiön ja olohuoneen erottavan "pikkuseinän" leveyttä ja korkeutta. Materiaalia siis kuluu. Toisaalta takaseinän olisi hyvä olla umpinainen, etteivät seinäpinnat kärsi, joten tässä jo säästyy verkkomateriaalia. Takaseinään on tarkoitus upottaa orsia, joissa voi istuskella, mutta koska sinne ei tule verkkoa, niin muu kiipeily on mahdotonta. Toki paksua manillaköyttä yms. sinne varmasti tulee.

Tällaiset suunnitelmat siis.  8)
 
Jos ammattikoulun hinnat eivät miellytä, mikä on kyllä ihme, sillä yleensähän siellä maksaa lähinnä materiaali, niin sitten tämä tyttö hitsaa häkin itse.  ;)

Re: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #676 : 19.08.14 - klo:16:00:03 »
Seinäpintojen suojaamiseksi tuunasin omaan häkkiini huonekaluliikkeistä muovia suojaamaan roiskeilta vaikka häkki onkin verkkoa.

Aatami

Re: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #677 : 19.08.14 - klo:16:21:36 »
Nykyiset häkkini ovat Zooplussan tarjoamat suurimmat mahdolliset häkit ja häkkien takana vaneria, mutta tosiasiassa valmishäkit ovat silti todella pieniä.  ???
Niinpä tarkoitus onkin rakentaa suuri, turvallinen, aikaa ja kulutusta kestävä, metallinen häkki, mahdollisimman edullisesti.  ::)
Meillä häkin tulisi kuitenkin kestää sen 60-vuotta.  ;D
Ainakin toivonmukaan.  :)

Turvalliset verkot ovat kuitenkin kalliimpia, kuin turvallinen seinämateriaali. Siispä takaseinä tulee olemaan sileä, mutta sinne rakennetaan muita kiipeilymahdollisuuksia, kuin verkko.  :)

Aatami

Re: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #678 : 22.08.14 - klo:18:29:45 »
Tällaisenkin sivun löysin.  :)

http://www.tilox.fi/verkot.html

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #679 : 06.11.14 - klo:16:35:00 »
Hei, olis tämmosta, että käykö tämmonen "kanaverkosta" häkkin rakentaminen. Toi verkko on alumiinista. Siitä kysymys, että voiko alumiini verkko ollaa linnulle terveydelle vaarallinen ? Kiitos:)

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #680 : 06.11.14 - klo:16:49:09 »
Yleensä kanaverkko on tavallista, sinkittyä verkkoa ja materiaalina siksi riskialtis. Alumiiniverkosta en ole koskaan kuullut. Kanaverkon toinen miinuspuoli on verkon silmän muoto, joka on yleensä kuusikulmainen ja siihen on esimerkiksi helpompi saada pää jumiin kuin nelikulmaiseen verkkoon.
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Aatami

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #681 : 06.11.14 - klo:19:56:37 »
Itse tilasin tuolta Tiloxilta 30m ruostumattomasta teräksestä tehtyä verkkoa. Muistaakseni siellä ei ollut vähimmäismäärää tilaukselle. :)
Tuo 30m maksoi noin 350€ + postitus ja käsittelykulut.
Häkkiä sillä rakentaa 4m2 kahden metrin korkuisena. Minusta ei mitenkään kallista. Varsinkaan, kun tuon kokoisia häkkejä ei mistään valmiina saa.  :)

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #682 : 07.11.14 - klo:12:59:46 »
Suurin mitä löysin myynnissä oli 219 x 158 x 201, yleisesti ottaen valtaosa myytävänä olevista häkeistä on surkeaa sekä kooltaan että laadultaan.  ???
Senegalit Helga ja Harald, sekä naamiokaajaiset Viivi, Wesley, Roope ja Kerttu.

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #683 : 05.12.14 - klo:17:55:18 »
Okay, sain vihdoin ja viimein iskän suostumuksen aviaarioon! Iskä siis rakentaa lintusille semmosen 2m pitkän,80cm leveän ja luultavasti 180cm-190cm korkeen lukaalin. Miten joku voi olla innoissaan siitä, kun menettää puolet huoneestaan lintujen ''häkille''?  ;D
 
Mistään muusta ei sillä tavalla ole kysymistä paitsi verkosta ja puuosien käsittelystä. Elikkä yritetään löytää jostain mahdollisimman halpaa rosteriverkkoa, (liekö mahdottomuus) mutta jos me ei löydetä, niin käykö tuon kokoiseen ''häkkiin'' muovipinnoitettu verkko? Sinkitytverkot olisi tietysti myös, mutta pulverimaalaus mietiyttää, kun tuo yks valkoinen tuholainen on saanut tosta niiden tämän hetkisestä häkistäkin maalipintaa pois ihan reippaasti, niin onko se kuinka kestävä se lopputulos sitten?  ::) Tuntuu tietenkin turhalta maalauttaa verkko, jos tuo saa senkin maalikerroksen jyrsittyä veks siitä verkon päältä.

Sitten tuo puuosien käsittely, eli iskä puhu jostain tavoista millä sen vois käsitellä joita en tietenkään nyt muista. Mutta voiko sen pinnan käsitellä jotenkin? Muistelisin, että jostain lakasta se puhu (?). Sanoin sille, että ei mieluusti käsitellä mitenkään, mutta kun en noista pinnotteista tiedä yhtään mitään, niin pakko kysästä kumminkin.  ::)
« Viimeksi muokattu: 05.12.14 - klo:17:57:29 kirjoittanut Undunduu »

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #684 : 05.12.14 - klo:19:11:44 »
Luulen, että kaikki lakat on joo enemmän tai vähemmän haitallisia. Jos puuhun haluaa ilmettä, niin ainoa varmasti turvallinen on haalea sävytys marjamehulla. Se on kuitenkin häkin kokoisten puuosien kanssa aika työlästä, eikä tosiaan anna kuin hyvin hennon sävyn puun pintaan.

Sen sellaisen vihreän muovitetun verkon muovin alla on ihan tavallinen sinkkiverkko. Lisäksi muovi voi olla nieltynä haitallista. Joillakin linnuilla muoviverkko toimii hyvin ja ainakin siihen voi ehjiin kohtiin turvallisin mielin ripustaa esimerkiksi tuoreita, eli sinkkikuormaa se vähentää kyllä. Pulverimaalauksessa puolestaan pinta on kovempi, eikä ainakaan meillä ole yrittämisestä huolimatta kukaan saanut siitä paloja irti, vaikka tehdasvalmisteisten häkkien pinnoitteesta onkin. :)

Jos säästö- tai muista syistä päätyy sitten sinkkiverkkoon, niin sähkösinkitty on kuumasinkittyä turvallisempi. Ja sinkin haittoja voi vielä vähentää säännöllisellä etikkapesulla. Silloin kuitenkin pitää tosiaan jättää ruoan ripustaminen pinnoihin ja mielellään häkissä suihkuttelukin aika minimiin, minkä lisäksi sisustus kannattaa pyrkiä toteuttamaan niin, että lintuja kiinnostaisi verkossa kiipeily mahdollisimman vähän. Turvallisinta on siis valita tosiaan pulverimaalaus tai ruostumaton teräs, mutta jos se osoittautuu mahdottomaksi, niin noilla ohjeilla kannattaa edetä sitten. :)
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #685 : 05.12.14 - klo:19:20:29 »
Oh okay  :) Juu, sinkkiverkkoa sellaisenaan en aijo (uskalla) laittaa. Sinkkiverkko ja pulverimaalaus on varmaan halvempi vaihtoehto kuin rosteriverkko? Muistelisin, että te Anni pulverimaalautitte verkot aveihin niin paljon se teille maksoi? Riippuu varmaan paikastakin paljon maksaa, mutta sais jotain suuntaa, että missä hinnoissa se menee :D

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #686 : 05.12.14 - klo:20:41:33 »
Meidän verkot oli kai jonkun mutkan kautta tutunkauppaa, eli en yhtään osaa sanoa hintaa. Pintakäsittelyoppilaitoksista kannattanee kysellä ainakin, sillä ovat varmaan halvempia kuin varsinaisessa maalauttamossa. :)
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #687 : 14.12.14 - klo:16:33:57 »
Vesivaneri vaikuttaisi olevan suosituin materiaali umpiseinäksi, mutta onko kukaan käyttänyt laminaattia? Siis lattiaan tarkoitettua. Olisi helppo kuljettaa kotiin, olisi kestävä, siitä saisi tehtyä nätin näköisiä ja sopivan kokoisia moduuleita. Vähän pyörittelen ajatusta siitä että ostaisi sopivalla pinnavälillä liian pienen häkin, jonka saa paloiksi ja rakentaa siitä kaksi verkkosivua, jossa olisi luukut valmiina ja lisäksi kehikon, johon saisi loput kaksi seinää laminaatista. Katoksi verkko, jonka päälle lamput pureskelun ulottumattomiin.

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #688 : 15.12.14 - klo:08:43:52 »
Vesivaneri vaikuttaisi olevan suosituin materiaali umpiseinäksi, mutta onko kukaan käyttänyt laminaattia?

Minkä kokoiselle linnulle olit ajattelemassa tuota? :)

Vs: Häkkiverkkoista ja häkin rakentamisesta
« Vastaus #689 : 15.12.14 - klo:21:08:18 »
Agaporniksia :) Lajivalinta (tai kokonaisuudessa edes linnun hankinta) ei ole mitenkään päätetty. Poicephalukset ovat toinen haavelaji, mutta niille pitäisi varmaan jo olla pomminkestävä ratkaisu..