papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #15 : 26.10.11 - klo:15:19:17 »
Tässä tilanteessa tuskin on kysymys maksaviasta, koska periaatteessa täysin keltainen pää vihertää ja vihreä selkä muuttuu keltalaikulliseksi - laikut vaan vaihtelevat paikkaa. Onko muilla linnuilla samaa ilmiötä?

Tulee mieleen vaan siniotsa-amatsonit, joilla vuosien mittaa voi pään kuvioinnit vaihdella paljonkin...

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #16 : 26.10.11 - klo:15:49:46 »
Ei ne kuviot vaihtele elämän mittaan, vaan poikasesta aikuiseen kasvaessa kuvionti (väritys) muuttuu ja lähinnä vaan lisääntyy, eikä niinkään edes muutu ;) Aikuisen puku pysyy kutakuinkin sitten samana loppuun asti amatsoneilla.
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #17 : 26.10.11 - klo:16:44:22 »
Kongonkaijoillahan muuttuu väritys koko iän - mitä vanhempi lintu, sitä enemmän väriä. :) Lähinnä niiden otsalla oleva väriläiskä kasvaa vanhemmiten, myös "olkapäihin" tulee lisää väriä. Mitenkäs Kallella, onko muutosta johonkin tiettyyn suuntaan vai palaako seuraavassa sulkasadossa takaisin vanhaan?

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #18 : 26.10.11 - klo:21:24:12 »
Piti oikein kaivella vanhoja kuvia Kallesta, ja niistä ne, missä selän kuviointi näkyy. Aloin itsekin miettimään, että miten se oikein on muuttunut.

Tässä siis Kallen väritystä 2005, 2007 ja 2009.

Uusin kuva löytyy ketjusta 2 päivän takaa. Kalle siis tuli mulle kesällä 2002 eli tuolloin 2005 oli varmasti ainakin 4 vuotias, toden näköisesti vanhempi. Eli tuskin mistään poikasvärityksestä johtui.

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #19 : 26.10.11 - klo:21:26:53 »
Ja onhan noissa ekoissa kuvissa, missä Kalle rakastaa jouluverhoa, selkä myös näkyvillä.

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #20 : 27.10.11 - klo:10:50:55 »
Tuli mieleen, että jos tuo Kalle on aurinko - palmu hybridi niin sillähän on geeneissä kaksi väriä tuohon selkään, eli keltainen ja vihreä. Voisiko tämä vaihtelu johtua siitä?

Laitanpa tähän selkäkuvan noista mahdollisista "geeneistä".

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #21 : 27.10.11 - klo:11:03:26 »
Totta on, että Kalle ei näytä ihan perinteiseltä palmuaratilta. Yhdessä papukaijakirjassani on esitetty palmuaratilla kuvituksessa keltaisen levinneen selkään/siipiin, mutta kun googlettelee palmuarattia enkunkielisellä ja tieteellisellä nimellä, kyllä se raja on todella selkeä vihreän ja keltaisen välillä. Tuntuu ettei yhdelläkään ole keltainen levinnyt vihreän puolelle tai toisinpäin. Ihme kyllä, kuvatulokset sunday-aratille olivat todella surkeat, vaikka ymmärtääkseni se on kohtuullisen yleinen hybridi ameriikoissa. Kuitenkin näillä hybrideillä näkyi olevan keltaista himppasen enemmän mitä Kallella. En kyllä osaa mitään fiksua kommentoida. :P Oletko koettanut postata Kalle-arvoitusta jonnekin ulkomaalaiselle arattifoorumille?

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #22 : 27.10.11 - klo:11:13:03 »
Mä en ole lähettänyt Kallen kuvia minnekään... Johtuen osaksi siitä, että näitä lintuja pidetään paljon lemmikkinä esim. jenkeissä, mutta kaikki sivut, mitä olen käynyt läpi, on ollut "aika huonoja". Palmuaratista kerrotaan esimerkiksi Cuddly bird, loves to lie on it's back... Todella tärkeää tietoa uudelle omistajalle. Niin ja että ovat kovaäänisiä. JOs joku löytää jostain järkevän aratti-sivuston, niin pliis, lähettäkää linkki.

Kokeile googlettaa Jenday hybrid tai sun hybrid. Sunnuntaiden ulkomuoto vaihtelee ilmeisesti kovastikin. Ja kun noilla auringoilla on saatu vielä punaisuus esiin...
http://aubriesanimals.blogspot.com/2009/03/my-red-sun-conures-pyro-and-sunkiss.html 

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #23 : 27.10.11 - klo:16:58:36 »
keltaista ilmesesti yritetään jalostaa selän vihreältä alueelta, mihin keltaiset höyhenet kuitenkin kuuluvat. selvää rajaa ei siis pitäisikään olla.
sen sijaan, jos päässä on vihreää, ei kysessä pitäisi olla palmun ja auringon jälkeläinen, vaan palmun ja kruunun. rinta/vatsakin vaikuttaisi ei-niin-puhtaan väriseltä.
E Burke:"nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could only do a little"

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #24 : 27.10.11 - klo:17:02:36 »
sen sijaan, jos päässä on vihreää, ei kysessä pitäisi olla palmun ja auringon jälkeläinen, vaan palmun ja kruunun. rinta/vatsakin vaikuttaisi ei-niin-puhtaan väriseltä.

Hyvä pointti kyllä! Mietin vain, miten kruunuaratin pään väritys (se 'kruunu' ;D) näkyy/näkyisi hybridillä, eikö sen pitäisi edes jotenkin vääristää pään värejä normaaliin palmuarattiin verrattuna?

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #25 : 27.10.11 - klo:17:37:19 »
http://www.upatsix.com/chats/breeder-chat/topic99136.html  Linkistä löytyy aurinko + kruunuaratti hybridi. Keltainen on hävinnyt eli ilmeisesti perimän ominaisuutena väistyvä...

Ja noi aurinko - siniposkiaratti hybridit mitkä laitoin tuonne hybridi-keskusteluun on myös täysin vihreitä. Eli tuossakin tapauksessa keltainen on kadonnut.

Jos näin olisi, niin Kallessa pitäisi olla paljon vähemmän keltaista, kuin nyt on. Onkohan jotain tutkimusta noiden värien periytymisestä

ja ps. Googlettakaa sun conure baby tai chick. "Kalleja" tulee vastaan. Eli sillä on ihan sama väritys kuin aurinkoaratin poikasella.
« Viimeksi muokattu: 27.10.11 - klo:17:40:52 kirjoittanut Sannita »

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #26 : 27.10.11 - klo:17:57:51 »
Onkohan jotain tutkimusta noiden värien periytymisestä
hybridien genetiikka ei mene käsikädessä lajinsisäisen genetiikan kanssa.  tietyn värin aiheuttama geeni ei välttämättä ole edes samassa lokuksessa, jos edes samassa kromosomissa edes lähisukulaislajeilla.
mutta aurinkojen, palmujen ja kruunujen maahantuontihan tyrehtyi piankin brasilian laittaessa maastaviennille kiellon, joten vaikka tuontimääät olivatkin isoja on hyvinkin todennäkösitä, että lajisekoitukset ovat luultua yleisempiä.
E Burke:"nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could only do a little"

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #27 : 28.10.11 - klo:02:40:42 »
Ei noista saa tietoa edes etsimällä (3 h netissä pyöriny jo - ja vain tänään)

Tämän löysin ja tuon herra Vorenin sivut.
http://www.eboards4all.com/716744/messages/137603.html

http://www.voren.com/

Ja sitten vielä tällaisen todella ärsyttävän sivun. http://www.tdaviary.com/small-BABIES.html

Oli tuo Kalle mitä muuta tahansa, palmuaratti hybridi se varmasti on. Eikä sillä noin muuten väliä - enpä ole sitä pesittämässä minkään kanssa. Mukava lintu, joskin olen noiden äänijänteiden katkasemista kerran jos toisenkin harkinnut. Ei, ei.. ei tietenkään. Mutta joskus vilahtaa mielessä.
http://www.youtube.com/watch?v=7CKE8qnLdUE ja http://www.youtube.com/watch?v=r2XrgOgXeF8&feature=related

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #28 : 28.10.11 - klo:02:47:43 »
Sitten löysin vielä Pied sun conure ja pied Jenday conuren.

http://premierpets.forumotion.com/t488-breeding-conures 

Re: Kalle- arattihybridi
« Vastaus #29 : 01.01.12 - klo:12:35:18 »
Kalle lensi eilen ekaa kertaa elämässään mun olkapäälle, ilman että mulla oli mitään kädessä, mitä se olisi halunnut. Kävelin häkin ohi ja se vaan tuli siihen. Sitten se varmaan itsekin tajusi mitä tuli tehtyä ja nosti päätään pelästyneen näköisenä ja lensi pois. Hassu otus.

Messuilla käynti teki Kallelle tosi hyvää. Se on rohkaistunut todella paljon sen jälkeen. JOs se istuu tuolin selkänojalla siitä voi kävellä monta kertaa ohi, eikä K lähde enää karkuun. Se on kävellyt usein jopa lattialla. Turvallisuussyistä en oikein tykkää, mutta noh, asustelen taas yksin (eikä ole enää koiraakaan) eli selaista vaaraa ei periaatteessa ole, että joku vahingossa satuttaisi sitä. Kalle on myös yrittänyt kerätä rohkautta tulla makuuhuoneeseen. Se lentää sisään ja sitten kamalaa vauhtia pois. Eilen edistyttiin sen verran, että se jäi istumaan vessan oven päälle kaksi kertaa - mikä on Kallelle suuri saavutus.

Mä luulen että Feedon esimerkillä (ja nyt kaksosten esimerkki tässä ympäri kämppää lentämisessä) on tehnyt Kallelle myös paljon hyvää. Kun se on nähnyt, että matkahäkissä oleminen tai ihmisten olkapäällä istuminen ei ole kamalaa jne.jne. se on alkanut kerätä rohkeutta tehdä samoin.

Jotenkin hyvä mieli, kun lintu näyttää paljon tyytyväisemmältä ja ehkä onnellisemmaltakin. Onnea kun on aika vaikea mitata. Mutta se, että se ei enää pelkää, tekee paljon. Onhan tuon eteen tehty paljon töitä, kesällä tulee täyteen 10 vuotta siitä kun Kalle mulle kotiin tuotiin. Tuon ikä on täysin hämärän peitossa, mutta ei se vielä ainakaan näytä vanhalta. Noilla arateilla keskimääräinen elinikä pyörii 30-35 vuoden paikkeilla. Toivottavasti saadaan vielä monta yhteistä vuotta tuon kiljukaulan kanssa.

Tässä muutama kuva Kallesta "avustamassa" joulu-projekteissa.