papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Tarkennusta sijoitusringin toimintaan
« : 21.12.11 - klo:10:33:32 »
Olemme kokeneet tarpeellisena tehdä muutamia tarkennuksia sijoitusringin toimintaperiaatteisiin, jotta pystyisimme jatkossakin etsimään mahdollisimman hyvin uusia koteja erityisesti haastavista oloista tuleville papukaijoille.

1) Linnun lahjoittaminen sijoitusringille

Jatkossa haluamme painottaa, että yhdistys pääsääntöisesti ottaa uutta kotia etsiviä lintuja vastaan lahjoituksina. Sijoitusringin ensisijainen tarkoitus on auttaa lintuja löytämään uusi hyvä ja pysyvä koti, ei toimia myyjälle helppona tapana saada linnustaan rahat pois siitä luovuttaessa. Joissain erityistilanteissa (mm. nuori ja ongelmaton lintu) voimme harkita pienen summan maksamista.

2) Päätös linnun antamisesta sijoitusringille

Kun henkilö tekee päätöksen lahjoittaa lintunsa yhdistyksen sijoitusringille, on tämän päätöksen oltava lopullinen, eikä kyseinen henkilö enää etsi linnulleen ostajaa muita reittejä pitkin. Näin halutaan estää tilanne, jossa yhdistys on jo löytänyt kodin linnulle, mutta sen alkuperäinen omistaja päättääkin myydä linnun jollekin toiselle henkilölle. Lisäksi tällainen vatvominen vaikeuttaa sijoitusringin toimintaa.

3) Kulujen korvaaminen väliaikaiselle sijoituskodille

Mahdollisuuksien mukaan pyrimme jatkossa korvaamaan väliaikaiselle sijoituskodille paremmin sijoituslinnun majoittamisesta aiheutuneita kuluja, kuten kuljetuksesta sekä ruoista aiheutuneet kulut. Tämän suuruus katsotaan tapauskohtaisesti ja maksu tapahtuu, kun uusi koti on maksanut linnun hinnan yhdistykselle. Tämä on tarpeen, jotta uusien väliaikaisten sijoituskotien löytäminen helpottuu.

4) Sijoitusringin tukihenkilöt

Yhdistys nimeää eri paikkakunnille henkilöitä, jotka toimivat sijoitusringin tukihenkilöinä. Nämä henkilöt tukevat uutta sijoituskotia tarpeen mukaan ja voivat tarvittaessa käydä auttamassa myös paikanpäällä.
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence