papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Käsipelko ?
« : 30.10.11 - klo:09:14:48 »
Heippatirallaa :)

Mulla on aina ollut joko villejä neitsikoita tai sitten "puolikesyjä". Tällä hetkellä elelen kahden naaraan kanssa jotka tulevat kädelle herkun perässä ja toinen antaa rapsuttaa, mutta vain nenällä ::) Kysymys kuuluukin että miten saisin söpöttäreni sinuiksi käsieni suhteen ? Eli tulemaan kädelle ilman herkkua ? tai ensiaskeleita sormella rapsuttamiseen ? Voipi olla etten vaan ole riittävästi edes yrittänyt, eikä minua sinänsä haittaa ollenkaan että lintu on villi :-* Mietin tätä asiaa lähinnä sen käsittelyn helpottamisen kannalta, siinä kun valitettavasti joutuu ottamaan kädet mukaan ;D

Re: Käsipelko ?
« Vastaus #1 : 30.10.11 - klo:10:09:58 »
Sinänsähän tuo käsien vierastaminen on aika yleistä monilla linnuilla. Tärkeintä on antaa hyviä kokoemuksia ihmisistä, ja samalla välttää huonoja kokemuksia. Jos esim. häätää lintua pois "kielletyistä paikoista" käsillä (en sano, että näin tekisit, mutta aika yleistä), voivat linnut oppia tämän kautta vierastamaan käsiä.

Lainaus
Eli tulemaan kädelle ilman herkkua ?

Varsinaisestihan linnulla pitää aina olla syy tehdä jotain. Eli jos eivät suoraan sinun seurasta niin paljoa välitä, että haluaisivat olla ihan sen takia lähellä, niin sitten kädelle astumisesta pitäisi seurata jotain muuta hyvää, kuten herkkua. Kun asia on opetettu hyvin, ei palkkiota tietenkään tarvitse joka kerta.

Tällöin pitäisi siis saada yhdistettyä herkun saaminen kädelle astumiseen ja hiljalleen häivyttää herkku pois. Auttaisiko tämä video alkuun?

Lainaus
tai ensiaskeleita sormella rapsuttamiseen ?

Tämäkin kannattaa opettaa hiljalleen, palkitsen pienistä askeleista oikeaan suuntaan. Askeleet voisivat olla seuraavat: käsi tulee lähellä, käsi hipaisee nokan päätä, käsi hieman sipaisee otsan höyheniä... ja siitä hiljalleen rapsuttelua kohti. Tärkeää on vain, ettei etene liian nopeasti, jotta lintu ei pelästy.

Kesyttämisestä on pidempikin teksti, jos aihe kiinnostaa:
http://www.papukaija.fi/artikkelit/kayttaytyminen-ja-koulutus/00111-papukaijan-kesyttaminen-vaatii-aikaa-ja-karsivallisyytta

Re: Käsipelko ?
« Vastaus #2 : 30.10.11 - klo:12:29:03 »
kiitos hyvistä vinkeistä :-*