papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #15 : 27.10.11 - klo:20:30:47 »
Tico on ollut koko illan äänessä  :) Vaikuttaa kauhean hyväntuuliselta  :D Koetaan kyllä olevamme niiiiin onnekkaita että oikein sydäntä särkee!

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #16 : 27.10.11 - klo:22:39:59 »
Onnea kovasti uuden perheenjäsenen johdosta! Voin hyvin kuvitella ilon ja onnen minkä saa jo ihan katselemalla höpöttävää ja touhuavaa lintua. Ihanaa, että teilläkin on mennyt hyvin :) Kiva seurata jatkossakin kuulumisia!
Optimisti näkee valoa pimeässäkin, mutta miksi pessimistin täytyy aina sammuttaa se?

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #17 : 28.10.11 - klo:21:19:25 »
Onnea kovasti uuden perheenjäsenen johdosta! Voin hyvin kuvitella ilon ja onnen minkä saa jo ihan katselemalla höpöttävää ja touhuavaa lintua. Ihanaa, että teilläkin on mennyt hyvin :) Kiva seurata jatkossakin kuulumisia!

Kiitos! Joo se todella on ilo ja onni :) Ilmeisesti sullakin on mennyt lintusi kanssa hyvin, mukava kuulla!

Tämäkin päivä on mennyt hienosti :) Jätkä on ollut äänessä kauhean paljon ja kylläpä siitä irtoaa vihellyksiä ja ääniä! Se waauu-huudahdus on kovassa käytössä :) Vaikuttaa tosi hyvinvoivalta. Tänään ilmoitti mulle selkeästi että siemenkupissa oli enää vaan kuoria kun alko kuulua kauhea ropina kun se nakkeli niitä kupista lattialle  :D Se on vanhassa paikassa syönyt pääasiassa siemeniä, ei olla vielä tehty mitään muutoksia sen ruokailuun,  tai syö se jonkin verran tuoreruokaa, on se sitäkin kyllä saanut vanhassakin paikassa, ainakin jonkin verran. On se vaan ihana <3 Nyt täytyy vielä mennä iltajutut juttelemaan ennen nukkumaanmenoa! 

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #18 : 29.10.11 - klo:22:29:09 »
Aivan uskomaton tuo lintu kyllä... Miten voi olla niin erilainen siihen verrattuna mitä on ollut vanhassa kodissaan!  :o Se ei kuulemma ole ennen ottanut vierailta edes lempiherkkujaan, meillä on tänä iltana ollut ensimmäistä kertaa vieras Ticon saapumisen jälkeen ja Tico otti tänä iltana kaksi pähkinää häneltä! Ihan uusi ihminen... Aluksi hieman kärisi kun vieras istui Ticon häkin vieressä olleelle tuolille mutta linnulle annettiin taas tilaa sen näin tehdessä (vieras meni huoneen ovelle kauemmas häkistä)  ja pian oltiin siinä tilanteessa että vieras tarjosi pähkinää eikä Tico kärissyt vaan otti mielellään pähkinän. Ja on vihellellyt takaisin kun vieraamme on jutellut Ticolle ja vihellellyt sille. Kuultiin waaauuu-huudahduskin useaan kertaan :) Kaksi muutakin vierasta kävi ja saivat tulla Ticon huoneeseen katsomaan lintua ja olimme kahvipöydässä kun viereisestä huoneesta kuului waaauuu-sana monta kertaa ja vihelteli kovasti, silloinkin kun menimme uudestaan katsomaan Ticoa.  :D On se vaan ihana! Me ei todellakaan oltaisi uskottu että menee näin upeasti alusta asti! Eikä kyllä entiset omistajatkaan olisi uskoneet. Juuri tänään olin jutuissa heidän kanssaan ja sanoivat olevansa todella onnellisia kun Ticolla menee niin kivasti meidän kanssa! Niin mekin ollaan!

Tänään laitoimme ensimmäistä kertaa siemeniä foraging-leluun (etulevyä täytyy pyörittää nupista jotta se pyörii ja etulevyssä olevat aukot siirtyvät sellaisen kolon kohdalle jossa on siemeniä ja sitten voi nokalla kaivaa niitä sieltä) ja Tico osasi hienosti leikkiä sillä ja pariin otteeseen leikki sillä. Ajattelimmekin että tarjoamme tästä lähtien siemenet noista foraging-leluista, tilasin ihan vasta toisenkin samantyyppisen lelun. Odotankin jo kovasti että paketti saapuu, sieltä tulee vaikka mitä kivaa Ticolle :)

Tästä on kyllä hyvä jatkaa! Ette usko kuinka iloisia ollaan hienosta alusta!

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #19 : 31.10.11 - klo:07:56:33 »
Onpa nykyään itsestäkin mukavaa herätä uuteen päivään kun Tico on heti aamusta hyvällä tuulella, huutelee wauta ja viheltelee iloisen kuuloisena  :D

Laitettiin eilen pari uutta lelua häkkiin, eikä arastele niitä yhtään, ihan samalla tavalla käyttää koko häkkiä (yläosaa, alaosassahan ei vielä ole niitä orsia ja leluja, tällä viikolla pitäis tulla paketti jossa on lisää touhutavaroita :))  ja liikkuu uusienkin lelujen läheisyydessä. Eilen höykytettiin häkin nurkassa olevaa tosi isoa rohjakelelua josta roikkuu naruja ja on kaikenlaisia puupalikoita kiinni niissä, siinä leikin ohessa välillä nousi pystympään, huusi wau ja jatkoi sitten leikkiään  :D

norski

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #20 : 31.10.11 - klo:10:28:31 »
On kyllä kiva lukea teidän yhteis elosta! lisää tälläsiä! itsellenikin on tulossa jako parin viikonkuluttua  :) 

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #21 : 31.10.11 - klo:11:14:25 »
Kiva kun joku jakaa iloani lukemalla meidän elosta ja olemisesta  :)

Toivotan mukavaa odottelua sinulle norski, toivottavasti aika menee kuin siivillä  ;)


Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #22 : 31.10.11 - klo:20:43:03 »
Tico ottaa kädestä jo hyvinkin pieniä nameja, tänään tarjottiin auringonkukansiemeniä ja hienosti ja hellästi osasi ottaa sormien välistä semmosia pienen pieniä herkkuja.  :D Aiemmin on ottanut vain kuorellisia maapähkinöitä ja omenan paloja, sitä pienempiä saatettiin käydä katsomassa mutta ei uskaltanut ottaa...

S@ga

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #23 : 31.10.11 - klo:22:07:09 »
Voooi, onnea nyt munkin puolesta!!! Hieman myöhässä tosin *köh köh* :D <3
Itse olen harkinnut harmaapapukaijaa jo kauan, ja ilmeisesti kannattaa hankkia!! :)

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #24 : 31.10.11 - klo:23:07:24 »
Itse olen harkinnut harmaapapukaijaa jo kauan, ja ilmeisesti kannattaa hankkia!! :)

Jakon ollessa kyseessä kannattaa miettiä, miettiä ja miettiä, koska eivät todellakaan sovi kaikille, ja ovat sellaisia oman elämänsä herroja. Eivät helpoimmasta päästä erittäin monen asian suhteen, ja etenkään yhden tai kahden yksilön perusteella ei kannata tehdä johtopäätöksiä, eikä ainakaan linnun joka ollut uudessa kodissaan pari vkoa ;)
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #25 : 01.11.11 - klo:08:08:30 »
Nii-i, oon ymmärtänyt joistain aiemmista jutuista täällä forumilla että eikös linnut joskus "anna ymmärtää" olevansa toisenlaisia kuin todellisuudessa ovat muuttaessaan uuteen kotiin? Toisaalta tässä tapauksessa mietityttää kun lintu kuitenkin vaikuttaa rennolta ja iloiselta, sikäli kuin yhtään osaan sitä tulkita, eikä ole esim. semmoisella ahdistuneella tavalla kesy, ts. kauhean kiinni uudessa ihmisessä... Ja toisaalta entisessä kodissa sillä ei ollut todellakaan kauheasti tekemistä, täällä se puuhaa päivät pitkät. Että ehkäpä (toivon ainakin!) se tässä tapauksessa on tyytyväinen muutoksiin eikä muutu toisenlaiseksi muutamien kuukausien päästä.

Olen kyllä samaa mieltä että asiaa täytyy miettiä tosi pitkään ja perehtyä asiaan. Jos Tico ei tosta mihinkään muutu aikojen saatossa oleellisesti, niin sanoisin että meillä vain on käynyt äärettömän hyvä tuuri  ;) ja kemiat toimii omistajien ja linnun välillä.

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #26 : 01.11.11 - klo:08:44:10 »
Ihanaa, että teillä menee noin hyvin :)

Kuitenkin...(en halua olla ilonpilaaja..) kannattaa vielä ottaa maltillisesti ja antaa Ticon nyt tottua siihen, mitä sillä on. Esimerkiksi uusia leluja ei kannata ihan heti laittaa häkkiin, vaikka niitä olisikin tulossa rekkalastillinen  ;D Eli, pikkuhiljaa ja rauhassa, koska aikaisempi omistaja on kertonut linnun olevan arka, se sitä myös todennäköisesti on ja saattaa tällä hetkellä vielä "peittää" todellisen luontonsa ja sen, mitä se tuntee. Toisin sanoen, lintu saattaa olla kovinkin stressaantunut ja jopa kauhuissaan kaikesta uudesta.

Pari kuukautta, jopa puoli vuotta - vuosi, menee, ennen kuin linnun voi sanoa kotiutuneen. Eli rauhallisesti edelleen, ettei tule mitään kurjia takapakkeja. Myös vieraisiin tutustuttaminen kannattaa ottaa maltilla, vaikka varmasti monet haluaisivat sen nähdä mahdollisimman pian.

Tällä ajanjaksolla - kotiin saapumisesta puolen vuoden päähän, ehkä kauemminkin - te muokkaatte Ticolle elämän pohjaa, joka jatkuu vuosikymmeniä eteenpäin, siihen kannattaa todellakin satsata :)

tinttu

The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #27 : 01.11.11 - klo:08:56:47 »
Niin, yritetään kovasti ottaa asiat ja etenemiset maltillisesti  :)

Tico ei kuitenkaan ollut sinänsä arka enää entisiä omistajiaan kohtaan, vaan touhusi kyllä käsittääkseni heidän kanssaan ja otti nameja jne. eli ovat päässeet kesyttämisessä hyvinkin pitkälle ja juttelinkin heidän kanssaan että meillä ei varmastikaan ole niin pitkä tie kuljettavana kuin heillä kun pohjatyö on jo tehty, lintu osaa luottaa edes joihinkin ihmisiin.

Ihmettelen vain tuota kun ei se vaikuta ollenkaan stressaantuneelta. Tai sitten en vaan osaa nähdä sitä. Vai voiko se tosiaan piilottaa stressaamisensa ihan kokonaan? Siis kyllä siitä näkee että joissain tilanteissa se vähän jännittää, ja tällöin tottakai siirrytään kauemmas ja annetaan tilaa, vaikka ei kärinää kuuluisikaan. Mutta esim. laitoimme häkin oveen mineraaliorren ja käyttää sitäkin mielellään vaikka uusi asia onkin. Samaten semmonen uusi tongue teaser lelu on tosi mieleinen vaikka on ollut häkissä vain pari päivää. Risupallot on kiva hajottaa, sitä varten niitä häkissä onkin. Miten se pystyy näin alkuvaiheessa suhtautumaan uusiin leluihin niin luontevasti, jos on odotettavissa että jossain vaiheessa kaikki uusi alkaa ahdistaa? Ja entäpä ne wau-huudahdukset? Entiset omistajat ovat käyttäneet niitä Ticon kanssa kun Tico tekee jotain hienosti, ja se on kuulemma ottanut sen huudahdukseksi kun jokin on kivaa. Esim. mitä tuossa yhdessä aiemmassa viestissä kerroin kun leikki rohjakelelun kans että leikki kaikessa rauhassa, sitten yhtäkkiä nousi pystympään, huudahti wau ja jatko sit leikkiään.

Vaikka tiedostan että asiat saattaa muuttua, niin minussa elää myös pieni (noh, rehellisesti sanoen aika iso  ;D ) toive että lintu pysyisi tuollaisena.

muoks. Mietin myös mitä tarkotusta tuommoinen alkuun suurin piirtein stressitön suhtautuminen uuteen palvelee luonnossa?
« Viimeksi muokattu: 01.11.11 - klo:09:11:06 kirjoittanut Pilleri82 »

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #28 : 01.11.11 - klo:09:31:06 »
Kyllä se lintu muuttuu, viimeistään pesimävireessä...  ;D

Meillä nyt yhteiseloa 9kk takana ja sinä aikana on menty niin eteen kuin taaksepäinkin. Ei tuon harmaan otuksen sielunelämää heti oikein tajunnut, kun katseli sitä itse niin ihastuneena, mutta vähitellen on oppinut ymmärtämään pieniäkin merkkejä. Tuokin vaikutti omasta mielestäni tosi reippaalta alkuun, ne harmaan neuroamiset on tulleet mukaan vasta nyt myöhemmin. Ei sillä etteikö niitä olisi ollut, vaan sillä, että on itse oppinut ne merkit näkemään ajan kanssa. Moni aiemman elämän haamu vielä on ja paljon "korjattavaa", mutta osittain annettu aika, hyvä paikka ja oikea pito noita parantelee linnun omin ehdoin.

Kannattaa tosiaan ottaa ihan rauhassa näiden kodinvaihtajien kanssa. Suurin osa meidänkin takapakeista ei johdu linnusta, vaan minusta, joka en ole ymmärtänyt lintua tarpeeksi hyvin. Puremitta ei olla vältytty ja sen jälkeen onkin luottoa lähdetty rakentamaan alusta. Eikä sillä etteikö lintu luottaisi minuun, vaan sillä etten aina itse osaa suhtautua tuohon luottavaisin mielin. Mutta tähän onneksi meillä osattiin varautua etukäteen. Ja luojalle kiitos "auttavista puhelimista", ilman toisten apua, mielipiteitä ja tukea tätä ei varmasti jaksaisi  ;) Ja siinä missä edelleen ihastelen noiden harmaiden kekseliäisyyttä ja aivoituksia, toisinaan tulee kirottua ne. Paljon helpommallakin lajivalinnalla pääsee  ;D

Terkut Ticolle kodinvaihtaja Jakolta!
Elämä olisi todella tylsää ilman erehdyksiä.
www.marvinettes.com

Re: Tico ja sen uusi perhe
« Vastaus #29 : 01.11.11 - klo:09:32:52 »
Tuo vau-huutelu ei tarkoita että huutelee sitä koska yhdistää sen tunteeseen että sillä on kivaa. Se on vaan oppinut, kun tekee jotain, huutamaan noin koska entiset omistajat ovat sanoneet noin ja yhdistää sen tekemiseen, eikä yhtäkuin hauskanpitoon, esim siinä videola se vaan juttelee omiaan kun lepäilee. Uuteen kotiin meno stressaa aina, etenkin kun kyseessä lintu joka ei vielä kunnolla luota ihmiseen, ja  elämä kannattaa nyt pitää mahd tasaisena.
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence