papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Nuorisotiimin Kuvapähkinä-kisan säännöt! Uusi
« : 30.09.11 - klo:10:00:46 »
Hiphei! :D

Nuorisotiimi aloittaa jälleen pitkästä aikaa Kuvapähkinän! Kyseessä on siis leikkimielinen "kilpailu", jossa laitan esille arvuuteltavan lintulajin. Lajit ovat yleensä papukaijoja tai muita lemmikkilintuja, joskus ehkä myös kotieläinlintuja tai luonnonlintuja (pitää katsoa millaisiin kuviin pääsen käsiksi).


Säännöt:

- Uusi kuva tulee maanantaisin (suunnilleen, ei aina voi tietää pääseekö ihan joka maanantai koneelle, mutta alkuviikosta kuitenkin).

- Vastaukset lähetetään minulle yksityisviestillä. (Jos et tiedä miten yksityisviestejä lähetetään, katso: Ohje yksityisviesteihin.) Älä siis kirjoita vastaustasi itse Kuvapähkinä-ketjuun! Tämä sen takia, että tämä ei olisi nopeuskilpailu, vaan jokaisella on saman verran aikaa miettiä vastausta, kun joku ei ole ehtinyt huutaa sitä ensimmäisenä ääneen. Kaikki kun eivät välttämättä pääse päivittäin foorumille. Laita yksityisviestin otsikoksi "Kuvapähkinä" tai vastaava otsikko! Otsikottomia vastauksia ei hyväksytä, joten olkaapa tarkkana.

- Vastauksia voi lähettää yhden tai muutaman. Ei kuitenkaan mitään hirveää litaniaa.

- Vastaus lajin tarkkuudella! Oman harkintani mukaan puolikkaita pisteitä voi saada, jos sukuosa menee oikein. Vastauksen tulisi olla mielellään lajin nykyinen nimi (suomeksi, englanniksi, ruotsiksi tai tieteellinen nimi), mutta vanha nimikin kelpaa, mikäli se on tulkittavissa vain ja ainoastaan kyseisen lajin vanhaksi nimeksi.

- Vastausta ei ole pakko tietää ulkomuistista, vaan esimerkiksi nettiä ja lintukirjoja saa käyttää tiedonhaussa!

- Vastaus tulee lauantaisin (sama varaus kuin maanantailla, pääosin vastaus lauantaisin tai loppuviikosta kuitenkin).

- Koska teillä, rakkaat nuoret, on kuitenkin asiaa sanottavana, ketjussa saa kommentoida. ;)
Keskitytään kuitenkin kommentoimaan vain uusinta kuvaa! Eli maanantaista lauantaihin voitte kommentoida arvuutusta (ei saa kuitenkaan sanoa vastausta eikä antaa vinkkejä muille!), lauantaista maanantaihin voitte keskustella ratkaisusta. Kun uusi kuva tulee, vanhasta ei enää puhuta, ettei ketju mene sekavaksi! Vanhoista kuvista olevat kommentit, ratkaisut ja vihjeet meneillä olevaan arvoitukseen tullaan poistamaan ilman erillismainintaa!

- Varsinkin alussa otetaan kommentteja vastaan, oliko arvoitus liian helppo vai liian vaikea, vai sopiva. Mikäli enemmistö on sitä mieltä että kuva on liian vaikea, voin mahdollisesti antaa lisävinkin kesken viikon.

- Tämä voisi olla yksilöpeliä, mutta jos välttämättä jotkut haluaa esim. chatissa keskenään pohtia vastausta, en voi kieltääkään. Jättäkää pohdiskelut kuitenkin yksäreihin/chattiin, älkää viljelkö vinkkejä tähän ketjuun.

- Palkintona ei ole mitään konkreettista, vain hyvä mieli ja papukaijamerkki. :)
5.12.2011 alkaen pisteenlasku otettu käyttöön! Suunnilteen kuukausittain lasketaan pisteet ja eniten oikeita vastauksia saanut saa palkkion! :D Mikäli on tasapeliä, voittaja arvotaan. Palkintojen jaon jälkeen pisteet nollataan seuraavaa laskua varten. Palkinnot vain 'nuorisolle', eli alle 25-vuotiaille. Vanhemmatkin saavat vastata, mutta konkreettiset palkkiot ovat vain nuorille.
30.1.2012 alkaen tasapuolisuuden nimissä palkintoa ei voi voittaa sama henkilö kahdesti peräkkäin. Palkkion saa eniten pisteitä kerännyt, tai jos hän on voittanut aiemmalla kierroksella, toisiksi eniten pisteitä kerännyt. Tasapeleissä voittaja arvotaan.

1.1.2013 Osallistujien yksipuolisuuden ja muistakin syistä konkreettiset palkkiot ovat toistaiseksi poissa käytöstä!

- Pelillä ei ole ikärajaa! ;D

- Peliä ei tule sekoittaa oikeaan lajitunnistusketjuun: Kuva-arvoitus. Yleisen puolen kuvapähkinässä arvuutellaan lajeja, joihin ei itse tiedä vastausta mutta haluaisi tietää. Tämä on peli, jonka ylläpitäjänä itse tiedän tietenkin vastauksen. ;)


Peli alkaa siis maanantaina uuden arvoituksen myötä! ;)« Viimeksi muokattu: 01.01.13 - klo:17:10:26 kirjoittanut Lintunen »

Re: Nuorisotiimin Kuvapähkinä-kisa!
« Vastaus #1 : 01.10.11 - klo:21:23:25 »
Kuulostaa ihan hauskalta aktiviteetilta!  :) En ehkä itsekään ole niin hyvä tässä lajinippelitiedossa, mutta tässähän sitä samalla oppisi.


Re: Nuorisotiimin Kuvapähkinä-kisan säännöt!
« Vastaus #3 : 07.11.11 - klo:09:17:44 »
Sääntöihin muokattu uusi kohta: Pisteenlasku alkaa tänään, ja noin kuukausittain eniten pisteitä kerännyt/keränneet saavat palkkion! :D Ja silloin myös pisteet nollataan uuteen pistelaskuun siis.

Re: Nuorisotiimin Kuvapähkinä-kisan säännöt!
« Vastaus #4 : 16.01.12 - klo:09:52:53 »
Sääntöihin tehty lisäys:

Lisätty 16.01.2012: Vastaus lajin tarkkuudella! Oman harkintani mukaan puolikkaita pisteitä voi saada, jos sukuosa menee oikein. Vastauksen tulisi olla mielellään lajin nykyinen nimi (suomeksi, englanniksi, ruotsiksi tai tieteellinen nimi), mutta vanha nimikin kelpaa, mikäli se on tulkittavissa vain ja ainoastaan kyseisen lajin vanhaksi nimeksi.

Re: Nuorisotiimin Kuvapähkinä-kisan säännöt!
« Vastaus #5 : 07.03.12 - klo:10:13:17 »
Kirjataanpas tänne sääntöihinkin. Eli 30.1.2012 päätetty, että sama henkilö ei voi voittaa palkkiota kahdesti peräkkäin. Palkkion saa eniten pisteitä kerännyt, tai jos hän on voittanut aiemmalla kierroksella, toisiksi eniten pisteitä kerännyt. Tasapeleissä voittaja arvotaan.