papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.


Vihdin Haimoossa on muutamia päiviä lennellyt papukaija, sain tiedon siellä asuvalta henkilöltä. Lintu on kuulemma neitokakadua suurempi, muttei kovin iso kuitenkaan, pyrstö pitkä. Rinta on vihreä, vatsa keltainen, päässä sinistä etuosassa, keskellä keltaista ja niskassa vihreää, nokka on vaalea. En tunnistanut lajia kuvasta, jonka sain kännykkään. Yritän saada kuvan tänne. Lintu on antanut tulla parin metrin päähän, kiinni ei ole saatu. Menen varmaan lähipäivinä katsomaan, saisiko sitä jotenkin kiinni.
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:11:33:19 kirjoittanut Lintunen »
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #1 : 03.08.11 - klo:09:01:27 »
Toivottavasti saisit kuvan tänne, ei todellakaan tule mieleen mitään tuon väristä papukaijaa. "Neitsikkaa hieman isompi ja pitkä pyrstö" automaattisesti tuli mieleen kauluskaija, mutta värit ei ihan täsmää vaikka olisi kuinka värivirheellinen kauluri. Toivotaan että joku saa linnun kiinni, kun kerta noin lähelle pääsee!


Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #3 : 03.08.11 - klo:10:27:01 »
Voisi kokonsa ja muotonsa sekä pyrstön pituuden (ei ole niin pitkä kuin kauliksilla, ainakaan kuvan perusteella) puolesta hyvinkin olla rosella, tuon väristä ei vain ole osunut mistään kuvista silmään, kun yritin eilen netistä katsella. Onko tuollaisia aratteja? Mutta joka tapauksessa yritän illalla sen kuvan laittaa, kertoo enemmän. Mulle saa toki soittaa asiasta, numero on 040-8278575.

Tiina
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:13:49:33 kirjoittanut tipsu »
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #4 : 03.08.11 - klo:10:30:01 »
Näyttikö otus esim. tällaiselta?
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #5 : 03.08.11 - klo:10:49:02 »
En tiedä mistään mitään, mutta tietenkin tulee mieleen vaan oma laji eli http://www.seo.org/media/fotos/GAL_Psephotus_haematonotus_LFS.jpg Tosin en tiedä voiko olla keltaista päässä, vaikka sinistä voikin olla. Tosin koko noilla taitaa olla aika lailla neitsikan luokkaa. En tiedä kun olen neitsikoita niin harvoin läheltä nähnyt. Kunhan arvailen. Kun en ihan oikeasti mitään muita lintuja kun omani tunne :D

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #6 : 03.08.11 - klo:10:51:38 »
Rinta on vihreä ja vatsa keltainen, punaista siinä ei näytä olevan. Kuvassa näkyy selkä huonosti, sen väritystä en osaa sanoa. Lintu käy aika paljon kuulemma maassa, nämä kuvatkin on otettu niin, että se on maassa. Hevostilalla käy paljon, istuskelee aidantolpassa ja varmaan sieltä siemeniä löytää syötäväksi. Kahden pikkulinnun kanssa istuksii puunoksalla ja lentelee, on siis kavereita löytänyt  :D Ja itse en siis ole tuota nähnyt, mutta ajattelin mennä katsomaan. Pitäisköhän hommata haavi vai mitenköhän kannattaisi yrittää pyydystää?
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #7 : 03.08.11 - klo:10:58:01 »
Kannattaisi varmaan käydä eka katsomassa - mistä ihmeen linnusta on kyse. Jos on aratti, niin mä voi lähtee Kallen kanssa huutelemaan (jos joku hakee meidät).

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #8 : 03.08.11 - klo:10:59:31 »
Noillapa onkin vain koirailla punaista selässä. Olisiko sitä kuvaa mahdollista laittaa tänne? Joku varmasti keksisi lajin.

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #9 : 03.08.11 - klo:10:59:59 »
http://www.karkurit.fi/ilmoitus/12756   Tuossa kuva!

On ollut ilmeisesti koko kesän karkuteillä, siitä on toinenkin ilmoitus:  http://www.karkurit.fi/ilmoitus/11420
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:11:01:42 kirjoittanut Sannita »

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #10 : 03.08.11 - klo:11:05:17 »
Tuo ON savanniparatiisikaijanaaras! Voi ressukkaa... Auttaako sen pyydystämisessä yhtään jos samaa lajia olevat tulisi huutelemaan lähelle, onko sillä mitään merkitystä?

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #11 : 03.08.11 - klo:11:11:33 »
Periaatteessa, jos saman lajin yksilöt tulee lähelle, lintu saattaa kiinnostua ja tulla häkin luo. Jos viereen saisi toisen tyhjän häkin täynnä herkkuruokaa - lintu voisi uskaltaa mennä sisälle - juttelemaan kavereille ja syömään. Sitten vaan nopeaa toimintaa ihmisiltä ja häkki kiinni ... näin periaatteessa...

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #12 : 03.08.11 - klo:11:17:06 »
No se on just tuo, mulle lähetettiin ihan tismalleen samat kuvat! Piti käydäkin karkurit-sivustolla ja sinne laittaa tämä, mutta en ehtinyt illalla ja oli sitten ongelmia kuvan kanssa, ajattelin tänään laittaa. Eipä tarvikaan sitten. Tämän tuttavani, jonka kanssa puhelimessa juttelin asiasta, naapuri on ottanut nuo kuvat. Ei mun tarvi sitten niitä tänne postailla. Ihanaa, että lajikin selvisi. Tuttavani mukaan ei ole kuin tuosta iihan heinäkuun lopusta pyörinyt tuolla alueella, joka päivä on näkynyt muutamalla pihalla. Tarkoitus olisi tosiaan mennä katsomaan, kun itse asun Vihdissä. Hienoahan tuo kaija olisi talteen saada. Marjukka, tiedät varmaan parhaiten siitä, miten linnun voisi saada kiinni. Voin tietysti kokeilla sitä jollain konstilla pyydystää ensin. Missä päin asut, Marjukka?
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #13 : 03.08.11 - klo:11:20:54 »
Miun mielenkiinto heräs nyt todella. Onko tuon linnun pyydystäminen otettu siis jo tavoitteeksi? Nythän se näyttää pärjäävän ulkona, mutta talvi koituisi varmasti sen kohtaloksi? Tämä laji tuntuu olevan niin kiven alla Suomessa, että tuli jotenkin suurempi mielenkiinto auttaa tätä tyttöraukkaa. Olisin myös kiinnostunut adoptoimaan sen meille väliaikaisesti, jos saisin jostain toisen häkin lainaan. Samaan häkkiin sitä ei kuitenkaan voisi Pingun ja Bianten kanssa laittaa. Mutta en mene asioiden edelle. Eli mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tähän tuli uusi viesti ja koska pitää ehtiä töihin, en ehdi muokkaamaan tuota viestiä vaan jatkan tähän:
Asun Helsingissä, aivan Vihdintien varressa. Olen huonoin tietämään lintujen kiinniottamisesta, mutta toki olisin silti kiinnostunut auttamaan! Milloin ajattelit mennä katsomaan tuota lintua?

Re: Papukaija lentelee Vihdissä
« Vastaus #14 : 03.08.11 - klo:11:31:40 »
Lintu kannattaa ottaa kiinni, koska ei mene enää kauaa, että yöt alkaa olemaan liian kylmiä.

Kun lintu on kiinni, se kannattaa viedä esim. Viikin löytöeläintaloon, missä se saa lääkärintarkastukesn yms. Sinne vietäessä voi ilmoittaa, että olisi halukas ottamaan linnun. LAin mukaan jos kahteen viikkoon omistaja ei ilmottaudu, lintu saadaan luovuttaa uuteen kotiin.

Tämä varmistaisi senkin, että jos linnulla on esim. luonnonkavereilta saatuja loisia tms. ne hoidetaan pois siellä Viikissä.

Minulta saat lainaksi Feedon vanhan häkin, jos ei muuta löydy.

Ohjeilta täältä: http://kaijuli.papukaijat.net/kaijuli/file/artikkelit/kunlintukarkaa.pdf
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:11:34:53 kirjoittanut Sannita »