Koska aqua ja turkoosi eivät ole puhtaita sinisiä, vaan ns. par-blue värejä, niistä löytyy aina vihertävä sävy.
Tummuustekijä ei muuta pelkkää siiven aluetta, vaan ihan koko lintua. Parhaiten sen huomaa alaselän sinisestä väristä.

Tässä toisella on yksi tummuustekijä, toisella ei, helppo varmaan arvata kummalta se löytyy

Näissä par-blue väreissä olen huomannut, että linnuilla on värien sävyissä myös yksilöllisiä eroja. Osa omista aqualinnuistani on ollut vihertävämpiä, toiset sinertävämpiä. Luultavasti myös piilogeenitkin jonkin verran voivat vaikuttaa ilmiasuun. Tietysti jos nyt mennään siihen jalostukseen ja sen perimmäiseen tarkoitukseen, niin ne huonoimman väriset pitäisi aina jättää käyttämättä.
Violetti muuttaisi linnun mahan turkoosilla selkeästi sellaiseen vaalean lilaan.
Tässä ehkä paras esimerkki mitä löysin, kun itselläni noita ei ole. Tuo siis on D turkoosi DF violet ja hyvä sellainen, johon tulisi pyrkiä, jos violetteja jalostaa.
Tässä toinen esimerkki, josta näkee edestä tuon violetin vaikutuksen. Tälläkin on siivissä vielä vihertävää sävyä. Onhan nuo tyystin erisävyisiä kuin puhtaat turkoosit.
Tässä hyvä esimerkki myös, kun vierekkäin on turkoosi ja violetti turkoosi
En tässä koitenkaan malta olla sanomatta, että kun havittelee näitä erikoisempia värejä, niin ne kannattaa aina ostaa suoraan kasvattajilta ja myös vanhempien värit tietäen. Eläinkauppojen tukkulinnut harvoin on parasta laatua ja yllätyksiä tulee piilovärien kanssa, kun taustoista ei ole tietoa. (Tämä siis yleisellä tasolla, jos joku innostui havittelemaan esim. violettia ruusukaijasta.)