papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Kun lintu puree
« Vastaus #75 : 07.04.11 - klo:23:23:11 »
Jep, eipä tuo edellinen kommenttini koskenut vain lintuja, vaan ylipäänsä lemmikkien pitoa. Ihan lakikin sanoo, että on rikos ruokkia väärin, pitää väärissä oloissa tai kohdella kaltoin ja aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Joten oli kyseessä papukaija, aasi, kissa tai kultakala, niin pitoon tulee perehtyä tarkkaan ja opetella asiat ja hoitaa eläin sille kuuluvalla tavalla tai muutoin voi unohtaa ihan kokonaan eläinten pidon, missä muodossa tahansa...
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Kun lintu puree
« Vastaus #76 : 08.04.11 - klo:02:58:49 »
Jos palataan tuohon puremiseen, sain laitettua Fedorille tänään tuoreet ilman yhtään puraisua! Mulla oli molemmat kädet häkissä ja lintu siinä vieressä. annoin maistella vähän tuoreita siinä kun niitä häkkiin asettelin ja meni tosi hyvin. Kehuin kovasti ja lintu oli tyytyväinen suu täynnä meloonia.

Ostin siis ruokavartaan tuolle mihin tökätään tuoreruokaa ja kiinnitetään kattoon roikkumaan. Siinä oli tänään paprikaa, tomaattia ja kuutio meloonia. Meloonin vuoksi sain sen ruuvata ihan rauhassa kiinni ripustusosaan. Kyllä kai tää tästä... Ehkäpä tuo jonain päivänä pääsee kiukkupää-lisänimestään... Toivottavasti.

Re: Kun lintu puree
« Vastaus #77 : 08.01.12 - klo:12:27:51 »
Tulipahan mieleen yksi juttu "luonnosta" tätä keskustelua selatessa. Jos kaveri käyttäytyy linnun mielestä mukavasti se saa palkinnoksi esim. rapsutuksia, leikkimistä ja jopa parittelua. Jos kaveri käyttäytyy linnun mielestä väärin, se ilmoittaa sen. Mutta siis... ainakin mun kaksosilla on hyvin selvästi näkyvissä tuo "positiivinen vahvistaminen". Kun Dilma ei kiukuttele, Pele on sille tosi kiltti, rapsuttelee syöttää ja kyhnää sen kanssa. Musta tuo on selvä esimerkki luonnossa näkyvästä positiivisesta vahvistamisesta.

Vs: Kun lintu puree
« Vastaus #78 : 23.09.15 - klo:15:40:08 »
Itseä on kerran Jako näykkäissyt aika kovaa, siinä vaan tyyliä silmistä vesi tirsuten pidin kättäni paikallaan, jolloin lintu vähän ajan päästä päästi irti ja meistä tulikin kavereita. Ei lähinnä kunnolla nokkaissut, otti vaan kunnon pihtiotteeseen ja puristi nimittäin lujaa. Tosiaan kun huomasi etten tilanteesta perääntynyt, oli hän vain vähän aikaa hämillään kun oli tietääkseni siihen tottunut että kaikki muut aina perääntyvät ja hän "voittaa" tässä jutussa. Päästäessään irti tirppa tulikin sitten kohta silityksiä kerjäämään kun totesi että tämä onkin ihan okei eikä tarvitse pelätä tai uhkailla millään lailla.