papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: freestyle flyers
« Vastaus #15 : 18.01.11 - klo:18:59:23 »
Asiasi olisi voinut kait esittää ihan positiivisestikin, mutta tapasi on hyökkäävä ja vähättelevä, vaikka siinä on hyvä pointti, että tuota ei pidä ottaa kevyesti, eikä lähteä leikkimään, jos ei asiaan ole perehtynyt.


Kiitokset onnen toivottelusta ja asia siis vielä haaveena ja koulutus käynnissä ja toivon todella, että pääsen pisteeseen, että voin alkaa tätä Nooan kanssa harrastamaan... En siis ole vielä siinä pisteessää, vaan treeni käynnissä vielä ainakin puoli vuotta ja sitten katsotaan, vai meneekö vasta 10 vuoden päähän, mutta siis treeni käynnissä ja toivon, että pääsen tuohon. Hyvällä mallilla ja toivottavasti kehitys jatkuu...
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: freestyle flyers
« Vastaus #16 : 18.01.11 - klo:19:27:44 »
Tämä viestiketju puolustaa minusta paikkaansa juuri siksi, että Jonne tähän kirjoittelisi, miten vapaalennon kouluttaminen etenee - ja siitähän sitten myös näkee, kauanko siinä kestää  :)

Mutta totta lienee, että sanapari lemmikkilintu-vapaana lennätys herättää erityisen helposti pelkoja siitä, että joku linnunomistaja äkkiseltään, harkitsematta ja ilman koulutusta lähtee tirppansa kanssa lähipellolle. En tiedä... harkitsemattomia tekoja tehdään aina, ei niiltä varjellu sillä ettei niistä puhuta.  Ideoita saa päähänsä vaikkei Jonne kirjoittaisi sanaakaan, onhan tämä intternetti ja youtubekin pullollaan vapaalentovideoita.

Minä odotan suurella mielenkiinnolla Jonnen kertomuksia koulutuksesta  :)

Re: freestyle flyers
« Vastaus #17 : 18.01.11 - klo:20:29:16 »
Aivan varmasti vapaana lennätys sisältää omat riskinsä eikä kenenkään pidä olla niin hölmö että lähtee yrittämään sitä kovin heppoisin tiedoin ja taidoin. Suurimmalle osalle harrastajista se kuuluu nyt ja tulevaisuudessa taatusti ”Älä kokeile tätä kotona” kategoriaan. Vielä varmuudeksi. Freestyle flyers ei ole eikä koskaan tule olemaan maassamme joka harrastajan ja kaikkien lintujen harrastuksena mahdollista.

Maailmalla sitä kuitenkin jossain määrin harrastetaan ja itsekin olen nähnyt erilaisissa lintuesityksissä vapaana isoja petolintuja ja isoja papukaijoja lentelemässä. Näky on upea kun vaikka iso ara lentelee ja kaartelee vapaana laajalla alueella ja tulee lopuksi merkistä kouluttajansa luo.
Freestyle flyers on maassamme vielä tuntematon harrastuslaji, mutta niin oli esim. koirapuolella agilitykin reilut 20v. sitten. Joku senkin lajin tänne aikanaan toi.

Tämmöisen koulutusprojektin seuraaminen olisi mielenkiintoista ja mahdollisesti joskus onnistuneen suorituksen näkeminen on varmasti ihan mahdollista ja tavoittelemisen arvoista. Eikä asiaan kouluttamisen tarvitse automaattisesti tarkoittaa sitä että esim. Nooa ensi kesänä tai muutaman vuoden päästä pakosti suorittaisi ensi lentonsa ”vapaana”.
BFA&TAG

Re: freestyle flyers
« Vastaus #18 : 18.01.11 - klo:20:41:19 »
En nyt halua omalta osaltani jatkaa hyvin alkanutta Suurta Vääntöä, vaan ihan vain kertoa, mitä ajattelin, kun luin aloitusviestin ja katsoin videot. (Juu, en ajatellut, että päästänpä omankin tipun ikkunasta pihalle.) Ajattelin yksinkertaisesti, että tuo on aivan Unelma. Todella. Ihan uskomattoman huikean hienoa, että joku haluaa ja voi tuon linnulleen tarjota. (Voin kuvitella että itse olisin ensimmäisillä kerroilla paniikista sekaisin, jos olisin sellaisessa tilanteessa, että voisin moista yrittää.) Onnea harjoitteluun.

Re: freestyle flyers
« Vastaus #19 : 18.01.11 - klo:20:50:05 »


Tämmöisen koulutusprojektin seuraaminen olisi mielenkiintoista ja mahdollisesti joskus onnistuneen suorituksen näkeminen on varmasti ihan mahdollista ja tavoittelemisen arvoista. Eikä asiaan kouluttamisen tarvitse automaattisesti tarkoittaa sitä että esim. Nooa ensi kesänä tai muutaman vuoden päästä pakosti suorittaisi ensi lentonsa ”vapaana”.


Tämä kiteytti aika hyvin koko projektini ja tämän ketjun alkuperäisin tarkoituksen :)
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: freestyle flyers
« Vastaus #20 : 18.01.11 - klo:21:02:08 »
Minäkin sivusta seuranneena luen muutenkin ama jutut ja Jonnen viimeisin Donna/Domino jälkikasvujen kuulumiset lukee hymyillen off the topic taas kas yllättäen, vaikka tiedän jo että tuskin amaa hankin koskaan.

Odotan myös mielenkiinnolla tämän koulutuksen edistymista ja kokeilua. Voisin jopa olettaa että onnistuneekin tämän tyyppinen kokeilu koska olen törmännyt ihmislajiin jotka osaavat todella lukea tiettyjä eläimiä todella hyvin.

Tarkoitan että se vaan on niin luonnostaan helppoa lukea elikoita toki sen opettelemallakin oppii mutta jos tarkennan että ko. tyyppinen ihminen usein on sellainen että melkein kaikki elikko lajiset edustajat ovat ihmisen perään ja nimenomaan ko. tyypin :D. Esim. aremmat koirat ja kissat änkeää suorastaan syliin (draama) mutta ymmärretään nyt taas sekava ajatuksenjuoksu? Lähipiirissäni on muutama ihminen joilla tämä taito on lukea enempi näitä nelijalkaisia kuitenkin. Vanhus Pepsiä on saanut rapsuttaa tai lintu on antanut rapsuttaa muuten siihen ei todellakaan kosketa.. Joskus vaan menee asia näin.Tarkennus toki on pitänyt ollakin tekemisissä eläinten kanssa ja tämän sortin ihmiset kyllä ovatkin.

videot ovat hienoja ja olisi mukava saada infoa edistymisestä. Tämä Nooa voisi tosiaan olla kohteena hyvä koska ymmärsin  aiemmista teksteistä että on helppo käsiteltävä kuten messut jossa meteliä ja hälinää riittää eli jos ei hermostu ylimääräisistä niin olettaisin että jaksaa tirppa keskittyä tähän vapaa lennätykseenkin tai koulutukseen. Eli luultavasti Nooahan on hyvin kiintynyt ketjun aloittajaan eli ns perskärpänen... ajoittain onkin varmaan tässä suuntauksessa etu.

Ihmiset kenellä näitä isoja on osaavat jo muutenkin lukea lintuja enempi jos amoja on nämä kuumemmat lajikkeet..? Toki minua isot viehättää mutta esim harmaata en osaa lukea yhtään se on niin pidättyväinen minun mielestä verrattuna amaan joka ei sovellu minulle siinä mielessä kun pitäisi eenakoida milläs tuulella se tirppa mahtaa olla jollei äänestä huomaa - näkö ongelmia allekirjoittaneella joten ennakointi olisi hyvin vaikeaa kun pitäisi pitemmältä matkalta nähdä mitäs tapahtuu..?

Neidoille sanon rapsu ja liikutan etusormipeukaloa naputan yhteen äh no sinne päin joista kolme lintuani tulee rapsuteltavaksi oitis ja tunkevat päänsä sormieni alle. Tai pidän kättä paikallaan toisten kera ja hoen "rapsu" osa tulee siten luokse. Tarkennus tuohn näkö asiaan vain.

Toivottqavasti uskaltaudut aloittamaan tosiaan olisi kiva saada kuvin ja tekstein infoa jatkossa.

Re: freestyle flyers
« Vastaus #21 : 18.01.11 - klo:21:16:04 »
No laitetaan nyt vielä viimeisimmät ;D

Eli treenailtu luokselentoa on joka paikassa, missä vaan olen Nooan kanssa käynyt, sekä eri huoneista, kulmien takaa, selin lintuun etc, etc, etc... Homma on nyt pisteessä, että Nooa on varma noissa ja tulee luokse. Seuraavana onkin tosiaan isommat tilat ja olin varaamassa ihan parin vkon päähän yhden ison sisähallin, mutta Nooalla alkoi aika iso sulkis ja pyrstöstä puuttuu monta sulkaa, ja siivet täynnä koloja, kun tiputtanut isoja lentusulkia. Muutoinkin neiti on sellainen kiukkuinen persuksille ammuttu karhu tällä hetkellä, kun sulkis pahimmillaan, että nyt parin vkon taukoa koulutuksesta ja Nooa saa kasvattaa uudet sulat ja sitten jatkuu. Halleja ja maneeseja on tarkoitus varailla useita ja käydä niin paljon kuin kukkaro antaa myöden vuokramaksuissa. Kesällä sitten katsotaan, missä mennään ja mihin lähden kokeilemaan, jos siltä tuntuu, että ollaan siinä pisteessä.

Kuvia tulee ja infoa, kun edistyy...

Nooa on tosiaan todella paljon mun ja oikeastaan ihan kaikkien vieraiden perään ja mun ja muutaman muun käsiteltävissä ihan solmuun väännettäväksi asti. Kuuma lintu kumminkin on ja sellainen perushottis keltaniska, jolla tietyt asiat menee yli ja purkautuu aggressioina, joten lukea saa ja huolella, vaikka onkin umpikesy, ja voin vetkuttaa sitä kuin taikinaa ;) Ja hyvä puoli on, että Nooa ei turhista stressaa tai hätky, eli menee aina päätä pahkaa uusien juttujen ja tilanteiden kimppuun, eikä mene lukkoon. Ja Nooan mottona on myös vähän sellainen, että mitä uudempi ja vieraampi niin sitä parempi. Ja ulkoilu on tuttua, koska Nooahan on ollut klipattu pahimpaan aggressioaikaan muutama vuosi sitten ja ulkoillut paljon ilman siipiä ja pariin otteeseen karannut ulos, mutta tullut kutsusta heti takaisin, että ei se nyt ihan uusi juttu tuo ulkoilu ole. Ja erittäin hyvä lentäjä, mikä tietty aika must tuossa touhussa.
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: freestyle flyers
« Vastaus #22 : 19.01.11 - klo:00:40:26 »
Jonne, sun pitää ottaa mut yleisöksi kun alatte halleissa lentelemään..ja turha kuvitellakaan että pysyn pois kun pääsette ulkosalle!  :D

Peetu, Samba vois hyvinkin tulevaisuudessa olla vapaalentäjä myös. Siinä neidissä on sen verran perskärpäsen vikaa, että luoksetulot ainakin on helppo treenata. Ja se tarpeellinen lentotaito sillä on myös hyvin hanskassa. Kannattaa pitää mielessä kouluttelun lomassa...  ;)

tunnen Nooan kohtuullisen hyvin ja Peetun linnun erinomaisen hyvin, enkä ole suin päin ja sattumalta toisille vapaalentoa ehtottelemassa.  Suomessa on monia lintuja, joille se on ihan olemassaoleva vaihtoehto. Tuskin kukaan Jonnen huolellisesta valmistautumisesta ja treenaamisesta kertovaa ketjua luettuaan menee lintusiaan pihalle lennättämään hetken mielijohteesta...toisaalta jos leffassa joku hyppää veteen keskellä kesää satamassa kököttävästä veneestä, niin aina on joku sankari joka tekee ruotsinlaivalta keskitalvella keskellä Suomenlahtea saman perässä. Idioottivarmat systeemit eivät ota huomioon idioottien kekseliäisyyttä.


*edit: henkilökohtaisuudet*
« Viimeksi muokattu: 19.01.11 - klo:21:04:59 kirjoittanut tinttu »
Ask not what you can teach your bird but what your bird can teach you

Re: freestyle flyers
« Vastaus #23 : 19.01.11 - klo:03:05:35 »
Saisikohan halleissa ilmaa isommilla tuulettimilla liikkeelle? Varmaan mahtavaa ja virikkeellistävää linnulle päästä hyödyntämään ilmavirtoja ja toisaalta kamppailemaan niiden kanssa.

Re: freestyle flyers
« Vastaus #24 : 19.01.11 - klo:05:44:55 »
Freestyle flyers, sisältää riskinsä ja taatusti monta vaaranpaikkaa, mutta oikein opetettuna ja harjoittelemalla ei varmasti mahdotonta. Aiheesta löytyy paljon tietoa ja videoita. Uskoisin tällä videolla kaikkien osapuolien nauttivan harrastuksestaan.
BFA&TAG

Re: freestyle flyers
« Vastaus #25 : 19.01.11 - klo:11:28:08 »
No laitetaan nyt vielä viimeisimmät ;D

Eli treenailtu luokselentoa on joka paikassa, missä vaan olen Nooan kanssa käynyt, sekä eri huoneista, kulmien takaa, selin lintuun etc, etc, etc... Homma on nyt pisteessä, että Nooa on varma noissa ja tulee luokse. Seuraavana onkin tosiaan isommat tilat ja olin varaamassa ihan parin vkon päähän yhden ison sisähallin, mutta Nooalla alkoi aika iso sulkis ja pyrstöstä puuttuu monta sulkaa, ja siivet täynnä koloja, kun tiputtanut isoja lentusulkia. Muutoinkin neiti on sellainen kiukkuinen persuksille ammuttu karhu tällä hetkellä, kun sulkis pahimmillaan, että nyt parin vkon taukoa koulutuksesta ja Nooa saa kasvattaa uudet sulat ja sitten jatkuu. Halleja ja maneeseja on tarkoitus varailla useita ja käydä niin paljon kuin kukkaro antaa myöden vuokramaksuissa. Kesällä sitten katsotaan, missä mennään ja mihin lähden kokeilemaan, jos siltä tuntuu, että ollaan siinä pisteessä.


Olis mielenkiintoista nähdä miten Nooaa treenaat. Miten saa niin hyvin opetettua luoksetulon että lintu ei lähde menemään omille teilleen? Olis hienoa antaa sellaisen hyvän lentäjän kuin Sulo lennellä jossain isossa tilassa. Jos mä saan lottovoiton, perustan lintuhallin missä linnut saisi lennellä vapaana...  :P
Kauluskaija Sulo ja sortin sakki

Re: freestyle flyers
« Vastaus #26 : 19.01.11 - klo:12:24:41 »
Olis mielenkiintoista nähdä miten Nooaa treenaat. Miten saa niin hyvin opetettua luoksetulon että lintu ei lähde menemään omille teilleen?

Hyvä pointti! Noin yleensäkin mutta jos on vielä Nooasta puhe: Kaikki vieras on Nooalle kiintoisaa, kuten on kerrottu. Mikä on linnun "motiivi" tulla luo, kun vieraat asiat kiinnostaa. Eri asia olisi vähän pelokkaamman mutta silti umpikesyn linnun kanssa: sille olisi tuki ja turva päästä takaisin oman ihmisensä luokse. Tietty motiivina on itse lentäminen (hauskaa liikuntaa), ihmisen huomio ja herkut (tai muu palkkio). Mutta mikä takaa sen että ne riittää, jos ympäristössä on paljon tutkittavaa? Huom, en siis lyttää ajatusta vapaalennosta, vaan mielestäni tämmöinen treeni on erittäin mielenkiintoinen ja linnullekin hyödyllinen, kunhan sen tekee oikein. Pohdin vain motiiveja, miten tuon saa toimimaan 100% varmana toimintana...

Hienoa että joku jaksaa noinkin treenailla, vaikka suomessa varsinainen ulkoilukausi on harmittavan lyhyt... Nooa on kuitenkin yksi parhaista oppilaista varmasti. Lisäksi uskon että tuo parveke-juttu auttaa tosi paljon, vaikka olisikin joskus ulkoillut muutenkin. Parvekkeella voi olla itsenäisempänä tutussa ympäristössä ja silti katsella maisemia, kuunnella ääniä ja tuntea tuuli höyhenpuvussa. Menee paljon paremmin ne ekat ulkonalentokerrat (milloin ne ikinä sitten ovatkaan) kun lintu ei hätkähdä ääniä ja tuulta. Tosin tietysti ensimmäiseksi ulkolentopäiväksi valitaan se tyynein... :P
« Viimeksi muokattu: 19.01.11 - klo:12:34:31 kirjoittanut Lintunen »

Re: freestyle flyers
« Vastaus #27 : 19.01.11 - klo:13:59:02 »
Hienoa seurata miten edistytty.
Mulla oli aikoinaan tällainen vapaalentäjä. Piipi oli Agapornis. Se oli sitä aikaa kun ei ollut nettejä ja tuolla pohjosessa kun ei pahemmin ollut muita papukaija harrastajiakaan. Eli kukaan ei kertonut nuorelle minulle, että se voisi olla jotenkin vaarallista linnulle (Piipillä ei ollut edes häkkiä). ;D  Piipi sai liikkua koirien kanssa pihalla joskus jopa ilman valvontaa ( lintu oli hyvin kiintynyt koiraani).
Olen myös ulkomailla ollessani tavannut tällaisia vapaana eläviä kaijoja. Onhan niitä hienoa seurata, mutta kyllä tämä touhu vaatii lujan siteen linnun ja omistajan välille.
Onnea matkaan.

« Viimeksi muokattu: 19.01.11 - klo:15:51:17 kirjoittanut tanjaliini »

Re: freestyle flyers
« Vastaus #28 : 19.01.11 - klo:16:29:41 »
Kokeilemisen arvoinen asia kun tietää miten oma tirppa toimii.

Jaah..? En ole kuin parisen vuotta tavannut Tintun ohimennen messuilla kun esiteltiin, ne ketkä lintuihmisiä tiedän eivät enää juuri forumilla pyöri ja muutman forumilaisen kera vaihdetaan ajatuksia vaikka ei olla tavattu.

Tämän hetkissista forumilla olevista en ole vielä kasvotusten tavannutkaan vain tekstinä... ;D

Taisin liittyä tänne v.2007 sivut löysin 2006 kuten SPY:n

Jotkut linnut jääneet mieleen täällä luettuina kuten Nooa siinäpä vasta tulinen tapaus ja Ekkua tullut luettua ja monien muiden - Nämä meksikon aratti tapaukset olivat myös kiinnostavia. Pääsääntöisesti luen neitojen hoidoista kertovia asioita.

Re: freestyle flyers
« Vastaus #29 : 19.01.11 - klo:17:24:38 »
Lainaus
Peetu, Samba vois hyvinkin tulevaisuudessa olla vapaalentäjä myös. Siinä neidissä on sen verran perskärpäsen vikaa, että luoksetulot ainakin on helppo treenata. Ja se tarpeellinen lentotaito sillä on myös hyvin hanskassa. Kannattaa pitää mielessä kouluttelun lomassa...

Joo sama kävi mielessä  ;D Samba on vielä nuori että hyvin saisi koulutettua, olisi vähä helpompi jos tulevaisuudessa innostuisi hommaa kokeilemaan. Varmaan hyvä olisi kouluttaa muutenkin papukaijoille (vaikka koskaan ulkona vapaana lennättäs..), ihan jos sattuu karkaamaan pitkän elämänsä aikana. Sambassa on myös hieman samoja piirteitä Nooan kanssa, ei paljoa pelota, pientä perskärpästä, hyvä lentäjä.

Toivon että Jonne ja Nooa onnistuu tavoitteisaan. Saattaa varmaan olla monien mielestä hieman "extreme" laijin puolella. Mutta oikein ja turvallisesti harrastettuna yleensä nekin on turvallisia kun tietää mitä tekee.

Lainaus
Olis hienoa antaa sellaisen hyvän lentäjän kuin Sulo lennellä jossain isossa tilassa. Jos mä saan lottovoiton, perustan lintuhallin missä linnut saisi lennellä vapaana...
Nii nyt o taas joku jättipotti, pitää vissii käydä lottoamassa ;)
"The meaning of life is to give life meaning. Go too fast, move too slow"