papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re:Crime of passion...
« Vastaus #30 : 13.11.04 - klo:12:30:51 »
Jatketaas vieläkin spekulointia... ;)

Voiskos gradun tasoiseen riittää yhden yksilön tutkiminen...? Just sen takia, että kymmenkunta amatsonikoirasta maksais aika paljon, ja mun tarttis muuttaa omakotitaloon jotta voisin sellaista parvea pitää ;D

Mitenkäs hormoninäytteet ulosteista...? Vrt raskaustesti... Linnulla ei meinaan sitä verta niin paljoa ole, että jatkuvat verikokeet saattaisivat jo heikentää terveyttäkin.

Milla

Re:Crime of passion...
« Vastaus #31 : 13.11.04 - klo:12:32:56 »
Juuh, takaisin alkuperäiseen.

Urho ei tällähetkellä siedä sitä, että sitä tullaan härkkimään muiden toimesta jos herra istuskelee minun kädelläni. Nakkasi tänä aamuna vaimoa sormeen.  :P

Lattiallakin kävelee pyrstö levällään jos sitä lähestyy joku muu kuin minä (minun paikalla ollessani). ::) Mokoma retku! >:(
Timo

"Pain decreases as nerve damage accumulates" Anonymous physiologist

Re:Crime of passion...
« Vastaus #32 : 15.11.04 - klo:11:47:20 »
Voiskos gradun tasoiseen riittää yhden yksilön tutkiminen...?
Jos itse olisin ohjaamassa - ei riittäisi! Näissä hommissa on vaarallista tehdä johtopäätöksiä yhden tapauksen pohjalta! Voihan yksilölläsi olla jokin erikoinen mutaatio, jota ei muilla ole ja siksi se reagoi eri tavoin. Lisäksi lintujen pitäisi olla eri vanhemmista!

Lainaus
Mitenkäs hormoninäytteet ulosteista...? Vrt raskaustesti... Linnulla ei meinaan sitä verta niin paljoa ole, että jatkuvat verikokeet saattaisivat jo heikentää terveyttäkin.

Ulosteista tuskin! Verinäyte sen olla pitää, tosin määrä ei välttämättä tarvitse olla suuri. Riippuu laitteiston erottelukyvystä ja kemistin taidoista.
Timo

"Pain decreases as nerve damage accumulates" Anonymous physiologist

Re: Crime of passion...
« Vastaus #33 : 08.12.04 - klo:20:04:42 »
Tulipa kokeiltua miten kultaposkipariskunta reagoi pesäpönttöön näin keskellä pimeintä talvea. Ensin epäilin ettei varmaankaan tapahdu mitään, kunnes huomasin naaraan selvästi muutamassa päivässä tulevan kärttyisäksi.
Tilanne kärjistyi lopulta niin voimakkaasti, että pari oli erotettava. Naaras kävi koiraan päälle kuin yleinen syyttäjä, koiras pakeni henkensä kaupalla. Onneksi tilaa oli väistellä, muuten olisi varmaankin käynyt huonosti. Järkytti tuo naaraan silmitön viha, jota ei ennen ole ilmennyt.

Oltuaan erotettuna n. viikon ajan ( ja poistettuani tietenkin pesäpöntön), uskalsin kokeilla paria taas yhteen. Ja kas kummaa, kaikki oli taas hyvin, vihanpidosta ei enää ollut merkkiäkään. Aika jännä kuinka suuria intohimoja tuo ilmeisesti hormonitoimintojen muuttuminen saa aikaan. Tämän jälkeen ei ole vaikea kuvitella sitä yksittäisen amatsonin omistajan tuskaa kun puolisona pidetty ihminen joutuu samanlaisen kohtelun kohteeksi  ;)
Kerran luulin olevani väärässä,mutta erehdyin.

Re: Crime of passion...
« Vastaus #34 : 22.12.04 - klo:08:12:39 »
Ja taas... ::) Tälläkin kertaa samasta syystä, meillä näyttää matkustaminen aiheuttavan suurimmat intohimot - ja rikokset.

Aamulla juttelin Ekulle, että "lähtisitkös tänään mukaan töihin?". Se tietää "mukaan"-sanan, ja yli pamahti samantien. Puri peukaloon, ylänokka kynnestä keskeltä läpi. Sen verran ehdin reagoimaan, että vähän sain kättä pois alta, joten alanokka ei jättänyt kuin pienen mustelman peukalon päähän. Jos en olis ehtinyt, niin taitais olla lävistys keskellä peukaloa... :-[

Milla

Re: Crime of passion...
« Vastaus #35 : 10.05.05 - klo:08:29:05 »
Seuraava tapaus :P Eilinen ilta oli kaikin puolin erittäin hankala. Jopa niin että aamullakin vielä olin uuvuksissa. Jatkuvaa riekkumista, kiukuttelua, kiljumista, pureskelua, uhmaamista. Koitin siinä sitten kokkailla eväitä seuraavalle päivälle niin mikä lie rasvan tirinä sai Ekulle sen äärimmäisen hepulin päälle ja taas tuli vekki käteen. Tällä kertaa oli kyllä kovasti omaa tyhmyyttä, katsoin jo vartin ennen puremaa että olis aika laittaa poika jäähylle, mutta annoin sitten olla... ::)

Syynä voisi mahdollisesti olla se, että ekaa kertaa tultiin "mummolasta" vasta maanantaiaamuna pois, eli jäi yleensä reissun jälkeen tapahtuva kotiin rauhoittuminen pois, ja lähdin suoraan töihin... Lisäksi oli tuulinen liputuspäivä, eli liekkö koko päivän kiljunut sitä lipun liehuntaa.

Toivottavasti kaikki amatsonia harkitsevat lukevat tämänkin topicin ajatuksella läpi.... ;)

Milla

Re: Crime of passion...
« Vastaus #36 : 11.05.05 - klo:00:06:38 »
Tästä on Millan lisäksi muutaman muunkin kanssa ollut juttua... Tällä hetkellä meillä Nooan kanssa on tilanne äitynyt niin pahaksi, ettei rakas isi saa enää työntää kättään lähellekään lemmen huumaista "matsonia" (nimi, jolla sitä nykyään kutsutaan) käsittelytarkoituksessa.

Rapsutella saa jne. mutta kun työnnät kätesi alakautta lähelle ottaaksesi linnun kyytiin, niin nokkaa tulee, jotta tuntuu. Olisi kai aikoinaan pitänyt opettaa astumaan kädelle takakautta, niin kuin ara tekee. Onneksi edes tuli treenattua keppikäsittelyä aikanaan... (koputtaa päätään...) Muutenkin saa olla koko ajan varuillaan pöllön reaktioista, mm. pyykkien viikaaminen on iso EI, jos minä sitä teen, liittää kai sen pesäaineiden varastamiseen / varastoimiseen. Jäähyllä ollaan häkissä minun kotona ollessani enemmän kuin vapaana.

Sannen kanssa on Nooalla kaikki mennnyt onneksi ihan jees, joten lintu pääsee nauttimaan vapaanaoloajasta vähintäänkin runsaasti tällä hetkellä.

Mielessä on käynyt enemmän kuin usein siipisulkien leikkaaminen, mutta muut läsnäolevat siivekkäät ja linnun luonnollisen liikkumisen huomioon ottaen koetan kestää, tai ainakin viivyttää sitä viimeiseen saakka. Toivottavasti tuo huuma pikkuhiljaa hiipuu, ainakin ennen muuttumistaan parinmuodostuskurnutkseen loppuvuodesta. ;)

WB
« Viimeksi muokattu: 11.05.05 - klo:00:09:06 kirjoittanut Wonderboy »
The arch rival and nemesis of Young Nasty Man

Re: Crime of passion...
« Vastaus #37 : 11.05.05 - klo:08:22:41 »
Rapsutella saa jne. mutta kun työnnät kätesi alakautta lähelle ottaaksesi linnun kyytiin, niin nokkaa tulee, jotta tuntuu.

Meillä myös on törmätty tällaiseen muutamaan otteeseen... Siitä syystä on aloitettu aktiivinen step-up -koulutus, eli monta kertaa peräkkäin tule ja mene kunnes sujee kauniisti ilman nokan heiluttelua, ja sitten tietenkin kehut. Ennen ei olla sitä tehty, vaan step-uppia on käytetty vaan normaalin toiminnan ohessa. Ihan huomattava vaikutus on kyllä ollut tuolla harjoittelulla :) Ekku tuntuu ottavan sen tulemisen ikään kuin temppuna, ja sehän on hieno juttu, sillä temppuilua se rakastaa. Tavoitteena tietenkin se, että oli tilanne mikä hyvänsä voisin ottaa Ekun kädelle ilman että nipistää... Saas nähdä onnistutaanko ikinä kunnolla ::)

Eilen aloitettiin myös aktiivinen "sormien syöttäminen" uudelleen. Tavoitteena se, että myös peuhatessa pysyisi nokan ote kivuttoman rajoissa. Saas senkin nähdä mihin asti päästään, mutta edistystä on jo havaittavissa. On se kumma miten voimakkaasti vuolaat kehut motivoivat ;)

Milla

Re: Crime of passion...
« Vastaus #38 : 11.05.05 - klo:15:00:32 »
Muutenkin saa olla koko ajan varuillaan pöllön reaktioista, mm. pyykkien viikaaminen on iso EI, jos minä sitä teen, liittää kai sen pesäaineiden varastamiseen / varastoimiseen.

Lisäyksenä vielä, että jonkin kumman tähden myös kaukosäätimet saavat osakseen rajattoman vihan..eli ei kannata ne kädessä heilua linnun edessä. Tänään jopa näin kun yhtä säätimistä suorastaan pahoinpideltiin, raivolla lintu pyöri sen kimpussa siipiä läpsyttäen. Mutta kuka muutenkaan tuon ylikierroksella käyvän matsonin mielenliikkeistä ottaisi selvää :P

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Crime of passion...
« Vastaus #39 : 02.06.05 - klo:11:27:35 »
Täältä löytyi ainakin yksi selitys tuohon mieltä askarruttaneeseen syksyiseen hormonien heräämiseen:

Lainaus
Rise in humidity, increase in food and increase in the evening temperature are other factors that help in bringing the bird into hormonal behavior.  Many times the birds become hormonal in late fall and winter.  The reason is that people turn on their heating systems and the evening temperature rises.  They also turn their electric lights on sooner and thus are giving their birds more light.  With the increase of light and evening temperatures, the bird’s body reacts as if it is spring.

:)

Milla
« Viimeksi muokattu: 02.06.05 - klo:12:07:55 kirjoittanut milla »

Re: Crime of passion...
« Vastaus #40 : 02.06.05 - klo:13:42:27 »
Mutta kuka muutenkaan tuon ylikierroksella käyvän matsonin mielenliikkeistä ottaisi selvää :P
sanne

jepjep, varsinkaan Nooan, joka päätti "käydä tulta päin"   ;)

Eli Nooa oli tossa yksi viikonloppu meidän mukana mökillä ja vapaana tietysti mökissä, aloin siinä sitten polttamaan roskia takassa ja aikamoinen lieska siitä syntyikin...oli muuten vitsit vähissä, kun nooa päätti hyökätä sen tulen kimppuun, varmaan kuvitteli, että tappaa sen. Siinä sitä sitten pidettiin toisella kädellä lintua loitommalla samaan aikaan, kun toisella kädellä yritti laittaa kipinäsuojaa takan eteen.

Onneksi ei mitään vahinkoa päässyt syntymään, mutta tää on taas niitä tilanteita, ettei noiden mielenliikkeistä kyllä ikinä voi etukäteen tietää.

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Crime of passion...
« Vastaus #41 : 04.07.05 - klo:11:45:11 »
Viikonloppuna koettiin sitten ihka ensimmäinen todellinen hormoniaggressio:

Sabine tuli perjantaina kyläilemään, illalla Ekku hyökkäs sen päälle kolmesti. Ei verta, mutta villatakin läpi jäi jäljet. Lauantaina aamulla Sabine oli pesemässä hampaita, kun Ekku kävi mun päälle. Ei kertaa eikä kahta, vaan kymmenen. Hyökkäs vaan päälle yhä uudelleen, ei mitään merkitystä yläviistosta vai alhaalta. Se oli ihan täysin raivona, enkä mä voinut tehdä muuta kuin huitoa heikkopäisenä sitä pois ettei pääse kasvoille. Kepille ei voi ottaa kun lintu tulee päälle, kädelle ei voi ottaa kun se lentää koko ajan ja puree ihan hulluna (kokeilin napata ilmasta kiinni ja seuraus oli pulppuava reikä sormessa). Mitäpä siinä sitten muuta, kuin komentaa Sabine pysymään vessassa ja ottaa ihan rauhassa hetken aikaa, että Ekku rauhoittui sen verran, ettei ihan jokaisesta sormen liikautuksesta käynyt päälle. Sitten äkkiä kepillä häkkiin ja luukku kiinni.

Syyksi veikkaisin sitä, että tultiin viikon reissusta torstaina, ja Ekku olis mielellään rauhoittunut ihan hissukseen kotioloissa kaksin mun kanssa... Vaan mistäpä tuota varmaksi tietää. Tähän verrattuna nuo aiemmat puremiset on olleet lasten leikkiä. Ikää on vasta 2 vuotta. Ja kuitenkin kohtuullisen hyvin koulutettu lintu... :-\

PS. Lauantaina illalla oli taas kaikki ok, vaikka Sabine olikin edelleen kylässä.

PPS. Tästä ketjusta vois varmaan siivota kaiken epäolennaisen pois? Jättää vaan tarinat...? Tähän kun viitataankin niin monessa paikassa...

Milla
« Viimeksi muokattu: 04.07.05 - klo:11:52:07 kirjoittanut milla »

Re: Crime of passion...
« Vastaus #42 : 04.07.05 - klo:16:43:12 »
Rapsutella saa jne. mutta kun työnnät kätesi alakautta lähelle ottaaksesi linnun kyytiin, niin nokkaa tulee, jotta tuntuu.

Juuh -> täällä kävi eilen sama juttu kaksi kertaa..  :-\
Kaikista hauskinta on se, että lintu tulee kädelle, mutta sitten kun istuu siinä
niin nokkasee.  :o Ja kun lintu on kädellä ja varsinkin jos toisessa kädessä
on tavaraa -> et saa sitä purema hetkellä minnekkään -> kestä kipu ja piste..  :(
~YoOdi~
Mari Penttilä

Re: Crime of passion...
« Vastaus #43 : 05.07.05 - klo:23:58:18 »
Eipäs anneta linnulle liikaa turvallisuuden tunnetta, jos kerran "iskumahdollisuus" on olemassa.
Pidetään kädet aina toimintavalmiina ja uskalletaan myös toimia.

Ei kai kukaan ehdon tahdoin mene käsiään työntämään aggressiivisen linnun tielle???Ja saanen kysyä, että miten ihmeessä turvallisuuden tunne tähän liittyy?

Hullu saa olla,mutta ei tyhmä(maamia lainatakseni)..joku kerta purema voi tehdä vaikka hermovaurion käteen(ja kädessä hermoja on PALJON),ja kädet jos mitkä ovat ihmiselle elintärkeät.

Ei nyt tietenkään pidä jokaista pientä liikettä alkaa pelkäämään, mutta maalaisjärkeä mukaan.Kiihtynyt/aggressiivinen amatsoni ei ole leikin asia kuten mikään muukaan tuollaisessa tilassa oleva lintu.Silloin yksinkertaisesti pitää yrittää toimia parhaan mahdollisen tavan mukaan..yleensä jättää/viedä lintu rauhoittumaan tai millan tapauksessa toimia kuten hän.

sanne
« Viimeksi muokattu: 06.07.05 - klo:00:53:22 kirjoittanut sanne »
höyhenmäistä elämää...

Re: Crime of passion...
« Vastaus #44 : 06.07.05 - klo:14:19:04 »
Lainaus

Ei kai kukaan ehdon tahdoin mene käsiään työntämään aggressiivisen linnun tielle???Ja saanen kysyä, että miten ihmeessä turvallisuuden tunne tähän liittyy?

Hullu saa olla,mutta ei tyhmä(maamia lainatakseni)..joku kerta purema voi tehdä vaikka hermovaurion käteen(ja kädessä hermoja on PALJON),ja kädet jos mitkä ovat ihmiselle elintärkeät.

Ei nyt tietenkään pidä jokaista pientä liikettä alkaa pelkäämään, mutta maalaisjärkeä mukaan.Kiihtynyt/aggressiivinen amatsoni ei ole leikin asia kuten mikään muukaan tuollaisessa tilassa oleva lintu.Silloin yksinkertaisesti pitää yrittää toimia parhaan mahdollisen tavan mukaan..yleensä jättää/viedä lintu rauhoittumaan tai millan tapauksessa toimia kuten hän.

sanne
Lainaus

Ehdottomasti samaa mieltä sannen kanssa. Varoa pitää jos näkee syyn siihen, mutta turha pelkääminen [esim, jos lintu vapaana huoneessa -> ihmiset eivät uskalla tulla sisään, vaikka lintu olisi kuinka rauhallinen] on sitten huono asia, sillä lintu alkaa helposti pompottamaan omistajaansa omien sääntöjensä mukaisesti.

Ja tässä vielä amatsonia harkitseville: Katsokaa ihmeessä kuva.. ;) Ja tämä matsoni ei ole edes "hot kolmonen" -> tämä on se hullunkiille mikä meillä päin tulee lähes poikkeuksetta aina kun kannattaa ottaa pari metriä etäisyyttä.
« Viimeksi muokattu: 19.07.05 - klo:22:09:34 kirjoittanut YoOdi »
~YoOdi~
Mari Penttilä