papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Muna
« : 26.11.10 - klo:11:39:20 »
Aamulla kun heräsin ja otin peitot pois Claudian häkistä, niin ylläripylläri, häkin pohjalla kökötti muna :o Kyllä tuo otus näyttää kakadulta, tosin kutsun sitä kyllä perk...kalkkunaksi aina välillä, mutta että alkaa munimaan kun kana  ;D Mistäs tämä nyt sitten johtuu? Onko tuon elikon terveydelle haitallista, tai haitallisempaa kun tuo jatkuva huutaminen(joka saattaa aiheuttaa niskojen katkeamisen  ;) )
Tellu

Re: Muna
« Vastaus #1 : 29.11.10 - klo:00:06:00 »
Taitaa hormoonit jyllätä...ihan yksikseenkö se siellä nyt munii?

Voipi olla, että kun hormoonitoiminta tasaantuu, laantuu huutaminenkin edes vähän :)

Jos yhden munan on muninut, ei siitä ole terveydellistä haittaa, mutta jos niitä alkaa tulemaan tasaiseen tahtiin, se verottaa kyllä elimistöä ja sen kalkkivarantoja.

Oletko tsekannut kaikki mahdolliset pesintään liittyvät materiaalit, käyttäytymiset (kolot, piilot, silputtavat paperit ja provosoivan silittelyn) pois, sekä varmistanut, että yöunet on mahdollisimman hyvät?? jos et, tee se mahdollisimman pian, niin pesintäkäyttäytyminen voi jäädä taka-alalle.

Uskoisin, että tuo huutaminen on linnulle teidän tapauksessa edelleen vaarallisempaa  ;D

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Muna
« Vastaus #2 : 30.11.10 - klo:11:31:20 »
Juu, ihan yksikseen. Carlos lähti jo n.kuukausi sitten hoitoon. Eivätkä olleet koskaan yhdessä irti. On nyt saanut enemmän olla irrallaan ja tahtoo kovasti aina kaivautua sängyn peiton alle, tai sohvalla kainaloon, tai mihin vaan pääsee kaivautumaan. Häkissä ei käy pohjalla koskaan. Tai en ole kertaakaan nähnyt. On kait jääny edellisestä kodista, missä häki pohjana oli verkko  :-\,  mikä monen häkin mukana tullee kait edelleen...Kyllähän se itteään"tarjoaa" joka kerran, kun sylissä on, mutta on vaan silitelty ihan normaalisti, eikä käyty provoomaan ensinkään. Isäntä ihmettelikin, että on jotain vialla ennen kun löyty muna, kun ei huudellu niin kovin perään ja "ukisi" ja piti kuulemma ihme ääniä yksikseen. Selvisihän se sitten. Nyt on sitte taas oma ittensä ja meteli sen mukaista  ::) Näinköhän tuosta sitten olisi pesitykseen, jollekkin...Minä en kyllä siihen ala  ;D
Tellu