Lemmikkilinnut Kaijuli ry. > Karanneet / löydetyt linnut

Pärjäisikö karannut lemmikkilintu luonnossa?

(1/5) > >>

nakke:
Meillä kerran meinasi yksi undulaatti karata avoimesta tuuletusikkunasta mutta nyt viisastuuneina ollaan laitettu ikkuinoihin suodatinkankaat joka sitten samalla suodattaa epäpuhtaudet ulkoilmasta.
Tapauksesta heräsi kysymys, että mitenkähän karannut lemmikkilintu olisi pärjännät luonnossa kun koko elämänsä on asunut vain häkissä.

kaija:
Jos ei tyhmyyttään pedon kitaan mene, tai törmää esim autoon niin voihan se kesällä muutaman viikonkin hengissä sinnitellä. Ruokaa kyllä on tarjolla ja lämpö on ok mutta kyllä kissat, oravat ja muut mukavat pistävät pienet linnut helposti poskeensa... varsinkin kun lentotaito on häkkiasukilla yleensä alkuun aika kehno

AnniinaH:
Meiltä karannut 7 vuotias neitokakadu pärjäsi luonnossa 3 viikkoa, jonka jälkeen katosi jäljettömiin. Taisi tulla lintu tiensä päähän.. Mutta yllättävän kauan niin pieneksi linnuksi. Valttina oli ehkä, että lintu oli suhteellisen villi ja osasi olla varuillaan. Oli aina vapaana ja oli siten erinomainen lentäjä. Meidän käsinkasvatettu Nellimme ei pärjäisi siellä luonnossa varmasti montaa päivää.

tinttu:
Tuo on aika tärkeä pointti, villit ja hyvän lentotaidon omaavat varmaan pärjää ehkä paremmin, toisaalta kesyt hakeutuu ihmisten seuraan ja on useita tapauksia, kun karannut kesy lintu on vaan pöllähtänyt jonkun ihmisen olkapäälle, tai pihapiiriin. Mahtaa siinä olla lintuihin tottumattomalla ihmisellä muutama sekava ajatus mielessä, kun yht'äkkiä huomaa, että olkapäällä istuu iso lintu, joka parhaassa tapauksessa tokaisee "terve"  ;D

Suurin uhkahan lemmikkilinnuille on petolinnut, toisaalta suurin osa on vihreitä ja sulautuu siten hyvinkin Suomen luontoon - pari kertaa karanneita bongaillessa olen todennut sen, että esim. amatsonia on aika mahdoton erottaa lehtipuista, saatika sen, miten hemmetin paljon niitä puita loppujenlopuksi kaupunkialueella on.

Mutta jos löytävät ruokaa, mikä ei ole suomen kesässä ongelma, eikä mikään - kuin myös vettä, niin ihan hyvin pärjäävät, kunnes tulee kylmät ilmat. Kylmälläkin pärjäävät jonkin aikaa.

tinttu

kaija:
Itse en olisi petolinnuista niin huolissani kuin ihan perus kissoista  ::) Näppärästi paistiksi pistää tietysti myös koirat jos on lintu koiriin tottunut ja eksyy jonkun karvakuonon pihamaalle kyselemään reittiä kotia kohti.

Aku kun karkuun aikanaan lehahti niin ainoat vekit mitä sille tuli oli oravalta joka kävi aika hanakasti käsiksi lentämistä pelkäävään korkeanpaikankammoiseen sulkapalloon.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta