papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Yksinkertaisesti: Miten undulaatit pärjäisi isojen Papukaijojen kanssa?  :) Voisiko niitä pitää samaan aikaan vapaana vai erikseen ja eri huoneissa? voisitteko kertoa että jos joskus sattuu tulemaan isojen papukaijojen kuume..  ::) Ja  linkkejä saa laittaa !
Pippi ja Pepe (:

Re: Miten undut pärjäisi isojen papukaijojen kanssa?
« Vastaus #1 : 03.08.11 - klo:13:48:14 »
Luultavasti todella huonosti. Yksittäinen lintu voisi vielä olla isomman mielestä siedettävä (ei silti mitenkään seuraa toisilleen), parvi luultavasti vain monta ärsyttävää pikkutirriäistä tai hauskaa jahdattavaa. :-\

Lajistahan tuo myös riippuu, mutta todennäköisyydet ovat sen puolella, ettei undulaattia voi koskaan minkään isoksi laskettavan kanssa pitää samassa huoneessa vapaana, ellei kyseessä ole todella helppo ja kiltti yksilö, mikä ei suinkaan selviä ennen ostopäätöstä.

Undulaattia isommista lajeista niille turvallisia lienevät neitokakadut, mahdollisesti jotkut rosellat, paratiisikaijat jne. Näistäkään mikään ei toki ole takuuvarmasti toimiva yhdistelmä. Monet australialaiset parakiitit kuitenkin toimivat yhteen, joten niitä sopii miettiä sitten, kun joskus haluaa siirtyä astetta isompaan. :)

Suosittelisin kuitenkin odottelemaan muutamia vuosia vielä, koska suuri lintumäärä voi muodostua ongelmaksi, kun joskus muutat omaan asuntoon (lie todennäköisimmin yksiö), koska sinne on paljon helpompi sijoittaa yksi iso häkki undulaateille kuin useampi iso häkki useammalle lajille. Opiskelun (ja ehkä työnkin siihen päälle) ohella on myös vaikeaa järjestää linnuille useampia lentovuoroja, mikä on syytä jo nyt ottaa huomioon. Muutto on kuitenkin väistämättä joskus edessä, eikä ilman lottovoittoa ole varmaan mahdollista muuttaa heti asuntoon, jossa olisi kaksi erillistä huonetta lennättää lintuja.
« Viimeksi muokattu: 03.08.11 - klo:13:50:46 kirjoittanut annip »
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: Miten undut pärjäisi isojen papukaijojen kanssa?
« Vastaus #2 : 03.08.11 - klo:15:03:57 »
Jep, riskipeliähän tuo on lähteä yhdistelemään.. Ikinä ei voi tietää kuinka käy. Itselläni aikoinaan onnistui Welho-kauluskaijan hankinta samaan talouteen undulaattiparven kanssa, mutta kaikki on täysin kiinni linnusta yksilönä. Welho sieti hyvin sen että undulaatit tepastelivat sen häkin päällä ja pöristelivät ympärillä, mutta en silti uskaltanut ikinä ottaa riskiä että lennättäisin samaan aikaan vapaana ja jotain tapahtuisi... Siksi Welho muuttikin täysin eri huoneeseen, undulaatit saivat lentää mielinmäärin omassaan.

Noin kokonaan eri huoneissa eläen tai lentovuoroja jakaen (tämä edellyttää jo tosi suuria häkkejä sitten, koska normaalin arkielämän, koulun tai töiden jne. takia lentoaika rajoittuu muutenkin) voisi onnistuakin, mutta juurikin Annin mainitsema ongelma, eli mitäs sitten kun muutat omaan asuntoon, ja tilaa on surkean vähän? Yksiössä iso papukaija ja parvi pikkuisia isoine häkkeineen on aika onneton kombo, ja vielä kun ihmisen pitäisi mahtua sinne sekaan  ::)... Suosittelen siis että tutustut lajeihin perin pohjin ja hoivaat parhaalla mahdollisella taidollasi undujasi vielä kunnes elämäntilanne, työpaikka ja tila sallivat isomman linnun hankinnan  :) voin luvata että se palkitsee, elämäsi on paljon helpompaa ja kun ison linnun hankinta lopulta koittaa, on sinulla ollut runsaasti aikaa järjestää sille parhaat mahdolliset puitteet!
Puhun omasta kokemuksesta, Welhonkin kanssa minulla oli aikoinaan vaikeaa elää kun olin juuri muuttanut kotoa pois, opiskelin ja tein viikonlopputöitä ja tilakaan ei tahtonut riittää. Niistä kyllä selvittiin, mutta silloin oli vaikeaa ja harmitti ettei voinut tarjota linnulle niin hyviä oloja kuin mitä sille olisin toivonut, ja nyt vihdoin puitteet ovat asettuneet Welhollekin paremmiksi  :). Nyt, kymmenen vuoden opettelun ja haaveilemisen jälkeen elämäntilanne salli avoparikaijan hankinnan, ja Ruusun kanssa nyt reilu pari viikkoa elettyäni kiitän sydämeni kyllyydestä ihmisiä, jotka täällä aikoinaan vuosia sitten toppuuttelivat ja neuvoivat jättämään ison linnun hankinnan hamaan tulevaisuuteen  :-* Ja vieläkin tässä nuoria ollaan, mutta ainakin on päässyt jo sen verran omaan leivän syrjään kiinni että tulevaisuutta on helpompi suunnitella myös linnun ehdoilla :)

Eli jäitä hattuun ja mieti tarkasti, se kannattaa  ;) *hali*

-Sanni

Re: Miten undut pärjäisi isojen papukaijojen kanssa?
« Vastaus #3 : 03.08.11 - klo:15:05:26 »
Juu kiitos neuvoista. Niin tokihan minä ajattelin hankkia haastavampia lintuja vasta aikuis-iässä. Nyt tyydyn vielä 2 suloiseen undulaattiini  :) ja ehkä kahteen uuteen
Pippi ja Pepe (: