papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Naaraat pesivät kilpaa
« : 28.10.09 - klo:14:32:25 »
Nyt alkaa loppua usko ja toivo näiden meidän tyttöjen kanssa, eivät nimittäin tee mitään muuta kuin pesivät. Edesmennyt Fiinu muni minulle silloin tällöin mutta nämä ovat Fiinuun verrattuna ihan mahdottomia. Iineshän on meillä muninut jo reilut kymmenen munaa (tuli meille viime joulun tienoilla) ja vähintään kerran kuussa etsii pesäpaikkaa. No Iines rauhottui pesimisen kanssa hiukan kun oli ainut lintu, tosin silloinkin yritti paritella minun kanssa vähän väliä. Mutta sitten kun Nelli tuli pari kuukautta sitten, niin nyt on molemmilla ihan mahdottomat pesimistouhut menossa. Tosin eivät tee pesää yhdessä tai mitään vaan molemmat erikseen, eivätkä ole muutenkaan mitään "rakastavaisi", toisiaan kyllä sietävät mutta eivät sen enempää. Ja kun tätä Nelliä meille hankittiin (3. vuotias naaras) niin kysyin että eihän tytöllä ole ollut tapana munia, tehdä pesää ja niin edes päin, ja vastaus oli että "ei".

Nyt kuitenkin molemmilla on pesät eri nurkissa huonetta (vaikka tukin pesäkoloja sitä tahtia kun uusia keksivät) ja linnut ovat hyvin vihaisia toisiaan kohtaan. Varsinkin tämä uusi tapaus meidän Iinestä kohtaan on hyvin vihainen. Iines ei saa mennä edes samalle puolelle huonetta. Ja häkissä niitä ei voi nyt pitää, jompikumpi tekee heti pohjalle pesää ja hyökkäilee toisen päälle jos toinen lähestyy.

Olemme yrittännet keksiä aktiviteettejä, jotta eivät alkaisi pesiä rakentamaan, samoin olemme vaihdelleet valorytmiä, mutta mikään vaan ei tunnu auttavan...  ???

Nyt mietinkin että onko pienempi stressitekijä antaa lintujen vain pesiä ja toivoa että into pian laantuu, vai yrittää estää pesimistä.. Iines on ainakin sellainen munatykki etten haluaisi sen taas alkavan munimaan ja rasittamaan itseään..

Ovat nämä naaraspuoliset sitten hankalia :/ :)

Jos jollain on vinkkejä siitä mitä teen väärin kun meillä jatkuvasti munitaan, tai ideoita miten toimia niin otan niitä mielelläni vastaan! :)

-Sofia + neitokakadut Iines & Nelli

Neitokakadut Iines, Nelli ja Edward.Lintuenkeli Fiinu de Viola.
http://tassutjanokat.nettisivu.org

Re: Naaraat pesivät kilpaa
« Vastaus #1 : 28.10.09 - klo:21:57:11 »

Noniin.. nyt sitten illalla Iines pyöräytti ensimmäisen munan.. toivottavasti tästä ei nyt ala sellainen 8 munan ruljanssi. pitäisi nopeasti saada uusia tekomunia koska vanhojen totesin äsken hajonneen.. :/

ja tosiaan häkin pohjalle muni, joten nyt saa kokoajan vahtia ettei anna Nellille köniin tuo Iines kun Nelli raukka yrittää syödä tai juoda häkissä.

yritimme siirtää Iineksen matkahäkkiin munan kanssa, mutta tyttö oli vain ihan hermona ja halusi omaan häkkiinsä, ei suostunut olemaan edes vapaana huoneessa jotta Nelli pystyisi nukkumaan häkissä rauhassa.

Voi itku näitä pesimisviettisiä. :/
Neitokakadut Iines, Nelli ja Edward.Lintuenkeli Fiinu de Viola.
http://tassutjanokat.nettisivu.org