papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Vahakankaan nakertelu
« : 10.09.09 - klo:16:37:33 »
Terve kaikille!

Ensinnäkin kiitos hyvästä foorumista - täältä on löytynyt hyvät vastaukset moniin kysymyksiin.

Meidän perheessä asustaa kaksi undulaattia(Tuisku ja Tipu), kaksi neitokakadua(Kalle ja Gösta) ja viimeisimpänä tulokkaana valkokurkkurosella(Rio). Linnuilla on oma pieni huone, jossa saavat lennellä vapaasti häkkien ulkopuolellakin. Ongelmaksi on nyt muodostunut häkkien taustalla oleva seinää suojaava vahakangas. Se on nimittäin alkanut maistua rosellalle ja toiselle neitokakadullekin. Kovin terveellistä en usko tämän olevan  :), joten olisiko kenellekään hyviä vinkkejä nakertelun lopettamiseksi? Voisiko siihen laittaa jotain.. "linnuille pahanmakuista mutta vaaratonta ainetta" vai onko ainoa ratkaisu ottaa kankaat pois seinältä? Siinä tapauksessa olisiko hyviä vaihtoehtoja kankaalle?

Kiitos jo etukäteen!
« Viimeksi muokattu: 10.09.09 - klo:16:40:27 kirjoittanut susihuk »

Re: Vahakankaan nakertelu
« Vastaus #1 : 10.09.09 - klo:18:28:54 »
hienoa, että pidät foorumista ja että siitä on ollut apua :) ja tervetuloa joukkoon!

Ei se vahakankaan nakertelu varmana hyväksi ole joten jotain kannattaa koittaa tehdä asian hyväksi, saattaahan sitä nimittäin kuitenkin kulkeutua ruuansulatukseen, vaikka vain nakertelisivat. Olisiko joku pahvi tai muu "terveellisempi" vaihtoehto mahdollista laittaa vahakankaan tilalle?

Myynnissä on "bitter beak"-nimistä pahanmakuista ainetta, myydään suihkepulloissa, jota tietysti voi kokeilla, mutta itse en suurempaa menestystä saanut aikaan, kun amatson päätti nakertaa aviaarion puuosiin uudet hienot kuviot...

Mutta kannattaa sitä kokeilla, jos se tehoaisi sinun lintuihin :)

muistaakseni ainakin eläinkeskuksessa tuotetta on myynnissä

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Tintus

Re: Vahakankaan nakertelu
« Vastaus #2 : 10.09.09 - klo:18:33:04 »
Lopettamiseksi ei oikein keinoja taida kovinkaan paljon olla. Vahakangas ei varmaan kaikkein terveellisin pureskeltava ole, mutta syökö ne sitä vai vaan nakertavat ja murentavat?
Minä suojaan seinän undujen häkin takana ihan tavallisella kankaalla. Eivät ainakaan tähän asti ole olleet kiinnostuneet sen repimisestä. Muita paikkoja sotkevat ja nakertelevat ihan "vapaasti".

Re: Vahakankaan nakertelu
« Vastaus #3 : 10.09.09 - klo:22:25:18 »
En ehtinyt kokeilla Bitter Peakia - toiselle neitokakadulle tuli ripuli ja vahakangas lähti heti! Eli vatsaan asti tais mennä. Huh huh, eipä ollut kovin hyvä siisteysidea.

Laitetaan tilalle sitten vaikka tavallinen kangas, voihan sitä pestä. Tai voihan sitä kokeilla liimailla häkkien taa julisteita tai jotain:).

Täytyy varmaan ottaa hiilitabletit kehiin. Johtuikohan se neitsikoiden viime aikainen omituinen narskuttelu sitten samasta..?

Re: Vahakankaan nakertelu
« Vastaus #4 : 11.09.09 - klo:08:19:16 »
Yksi hyvä vaihtoehto seinän suojaksi on kirkas pleksi. Esim Etolasta saat pyytämällä valmiiksi oikean kokoiseksi sahatun palan, jonka voi kiinnittää liimalla tai ruuveilla. Vielä kun laitat sen verran suuren palan, ettei häkin päältä yltä pleksin reunaan, niin pitäisi olla isommankin linnun kestävä ratkaisu :)

Milla