papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #15 : 18.10.08 - klo:00:06:58 »
Meidän palmuaratti on oikein houdini, mutta vain jos mä en ole kotona. Yks aamu olin lähteny töihin ja iltavuoroon menossa ollut mies soitti perään et kalle tuli ilmoittamaan hänelle makuuhuoneeseen, että haluaa takaisin häkkiin. Nyt on varmuuslukko oven siinä reunassa, mistä aina vääntäytyy ulos.
On meinaan jonkun kerran ollut ulkona yksikseen ja kamala nälkä ollu, kun olen tullu kotiin.

Oltiin vajaa 2 vuotta sitten 1,5 vrk koko porukka kaverilla yötä hyönteismyrkytyksen takia. Lähdin illalla tuulettamaan asuntoa että tirpat vois aamupäivällä palata,
5 min mun lähdön jälkeen kalle oli esittänyt taitojaan mun ystävälle, avannut molemmat kuljetushäkkinsä ovet ja lennellyt ympäriinsä. Kaveri raukka oli ekaa vuorokautta läheisemmin tekemisissä lintujen kanssa, ja soitti paniikissa perään...

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #16 : 30.11.08 - klo:17:16:07 »
Meillä on afrikankaijoilla(Taika&Touho) häkkinä papukaijavilla Arthur ja olen tähän asti pitänyt sen ruokakuppien sulkusysteemiä varmana ;).

Päivällä kun menin lintujen huoneeseen(=olohuoneeseen) istui Touho yllärikseni häkin katolla.Onneksi Touho,joka on kaveruksista kesympi versio...Lintu tuli siististi olkapäälle ja syliin kun menin häkin luo. Tupatarkastuksessa huomasin ,että yksi ruokaluukuista oli auki ja laitoin sen tietty omaan piikkiin, tulipa kai suljettua huolettomasti kun annoin aamusella uudet ruuat.

Seuraavalla kerralla oli sitten Taika häkin katolla ja taas sama luukku auki ::). Taikan pyydystelyyn sitten menikin enemmän aikaa,haki kyllä pähkinät ja herkut ,mutta ei antanut viedä häkkiin takaisin, no onnistu lopulta.Lintua ei voinut jättää itsekseen lentelemään kun samassa huoneessa on myös Micke kultaposken häkki ja normaalisti niin joviaali amatsonini osaa kyllä puolustaa häkkiään.

Olisiko kellään Houdinien ja Arthur-häkin omistajilla keinoa millä luukut saisi suljettua helposti ja varmasti. Ongelmana kun on se että ne pitäisi olla myös helposti päivittäin avattavissa kun ruokapuolta huolletaan.Tällä erää häkki on siirretty pöytään kiinni,sillä saa varmistettua kaksi luukkua  ;) ja yksittäisestä on teipattu "läppä" ulkopuolelta kiinni.

Lukitusvastaava jolla ongelma....

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #17 : 01.04.09 - klo:22:18:03 »
roosan häkissä ei oo kunnollista lukitus systeemiä. se on vaan sellainen ritilä mikä nostetaan ylös. ainakin pariin otteeseen roosa on saanut sen auki.

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #18 : 05.04.09 - klo:07:23:43 »
Meillä isommat papukaijat ovat aina harjoittaneet tätä ovien itseaukaisua. Nyt persikka-aratti Perttu on hoksannut, että koko pienten parven saa päästettyä vapauteen. Ensin kiristimme itse luukkuja, ei auttanut. Sitten virittelin kaikkiin luukkuihin sellaiset koukut, että ihminenkin sai tehdä töitä, että aukesi. Ei Perttua pidätellyt. Nyt hankintalistalla on munalukot myös pienille :D.

Arat ovat taitavia näpräämään kaikkea. Saavat auki esim. mutterit. Munalukkoakin on jo tutkittu, mutta sen aukaisuun ei ole vielä ratkaisua löytynyt. Tosin lukon avain on silloin tällöin kadonnut olohuoneen oven vierestä naulasta ja löytynyt lopulta arojen häkistä  :)...

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #19 : 06.04.09 - klo:00:18:58 »
Ilmammuuta.

Taitavat kuoriutua ruuvimeisseli ja jakoavain taskussa (melko varmaa ;D ).

Mikaela

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #20 : 06.04.09 - klo:11:27:12 »
Meillä Kaija (valkokakadu siis) avaa ylöspäin nostettavan luukun iskemällä siihen nokalla alhaalta-ylöspäin todella kovaa, ja kas, luukku aukeaa ;)

Nyttemmin se ei ole ongelma, kun olen kotona eikä Kaija ole paljoakaan yksin. Tulevaisuudessa täytyy varmaan varmistaa luukku riippulukolla, jos tiedossa on useamman tunnin yksinolo.
Ketteriä ovat keksimään, konstit on monet, sano mummo...


Lukkoseppä
« Vastaus #21 : 26.08.09 - klo:15:06:12 »
Tulin kotiin ja vastassa odotti iloinen amatsoni... Vilma on selvittäny tiensä häkistä ulos. Kuitenkaan se ei ole ovesta tullu van luultavasti ruokaluukusta, ne on ulkoatäytettävät. En kyllä voi ymmärtää miten sen saa auki, ja se murtautumiskohta oli vedetty vielä perästä kiinni ;D Sanoin Vilmalle, että mitä ihmettä sä oot puuhannu, katso vaan kierosti :P Kai se on sitten kahden tunnin aikana saanu väläyksen, että hänpä päästää itsensä vapaaksi.

Onko muilla näitä murtautujia?

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #22 : 26.08.09 - klo:17:38:08 »
Vilma on alkanu tunkemaan itteään ulos ruokakupin luukusta. Tänään se oli menny itse häkkiin ja jotenkin vetäny vielä oven kiinni, vai oliskohan ollu sattumaa vain, että olis napsahtanu "lukko" kiinni.

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #23 : 23.07.10 - klo:20:52:09 »
Jaa-a...meillä on roope-harmaa pari kertaa odotellut mua töistä kotiin istuskellen häkkinsä katolla...häkin ovi tietty auki, eli ei ole ainakaan ruokakeppojen luukuista tullut. Tosin en tänä päivänä tiedä, miten sen on onnistunut tuon tekemään, häkin ovessa kun on vielä yläreunassa sellainen vapaasti heiluva "klipsi", joka ei voi jäädä auki-asentoon, eikä roopen nokka yllä siihen  ???

jos se vielä sen tekee, niin asennan kameran kuvaamaan sen häkkiä  ;D

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #24 : 23.07.10 - klo:20:57:22 »
Viki ei osaa .... vielä ainakaan ... tulla ulos.
Toisaalta häkissäoloaika päivittäin on niin lyhyt, että voi olla, ettei häkissä olo ala tympimään :)

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #25 : 22.03.11 - klo:23:15:03 »
nostetaan.erityisesti kiinostais kakadun omistajien kertomukset. eikö kakaduja pidetä vähän niinkuin lintumailman murtovarkaina  ;).
« Viimeksi muokattu: 22.03.11 - klo:23:26:01 kirjoittanut eagle »

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #26 : 23.03.11 - klo:08:39:31 »
Joka päivä lennellään,mutta kun alkaa väsyttää niin lennetään höyhensaarille.

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #27 : 23.03.11 - klo:08:55:50 »
Mahtava toi video!  ;D ;D
Undut: Eerin, Ejala, Ässä, Athene, Apollo ja Milli

S@ga

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #28 : 23.03.11 - klo:09:27:45 »
Meillä tyttö ei onneksi osaa :D Tosin on kova yrittämään, kamalalla kiireellä yrittää ängetä kalterin välistä ulos joka kerta kun tulen kotiin. (olen opettanut sen siihen että pääsee heti ulos kun tulen kotiin) :)

Re: osaako lintunne aukaista itse häkin ?.
« Vastaus #29 : 23.03.11 - klo:09:41:29 »
nostetaan.erityisesti kiinostais kakadun omistajien kertomukset. eikö kakaduja pidetä vähän niinkuin lintumailman murtovarkaina  ;).

Osaisi, jos pystyisi. ;D Munalukkoja olen pitänyt aina sellaisissa häkeissä, joissa ei ole ollut kunnon lukitusta. Salvat on saattaneet olla auki, mutta munalukko ei ole pettänyt.
Tuossa nykyisessä on sellaiset käännettävät lukot, sellaiset vessanovi-lukot. Ennen kuin päästin linnun sinne, niin rävelsin lukot itse ja varmistin, että ovat varmasti sellaiset, ettei esim. oven salpaa saa nostettua. Toistaiseksi on pysynyt, mutta koputan puuta...

Tosin vaikka munalukot ovatkin pitäneet, niin sellainen ei silti joskus karkaamista estänyt. Hajosi koko häkki. :D Oli hitsaus pettänyt, luukku repsahtanut ja lintu löysi tiensä vapauteen. Tuon jälkeen on tullut tarkistettua häkkien hitsauksetkin moneen kertaan.
Tai ehkä se lintu osasi purkaa hitsisauman tarkoituksella... ???
Kanarialintuja, peippoja, viiriäisiä, muutama koukkunokka ja iso luusaha.