papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« : 24.08.09 - klo:20:24:46 »
miten lintunne reagoi kun siivoatte niitten häkin?. jokke ei välitä mitään. mutta roosa juoksee ympäri häkkiä pyrstö levällään ja sllmät suumaillen ja kiljuu ja yrittää hyökkäillä päälle.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #1 : 24.08.09 - klo:20:26:21 »
Katselee vaan.
Meillä terrorisoi keltaotsa-amatsoni Papu

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #2 : 24.08.09 - klo:21:23:21 »
Katselevat ihmeissään.
Pirusti puluja ja kaksi tervua.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #3 : 24.08.09 - klo:22:09:52 »
Kaulikset on heti pohjalla kun papereita vaihdetaan. Häkin pohjalle pudotetut siemenet hamuillaan pohjapaperien alta ja paperia revitään minkä keretään. Jostain syystä paperin repiminen on kivaa vain kun se on mytyssä.
Undulaatit eivät reagoi yleensä mitenkään kun häkin pohjalla olevaa hiekkaa sihtailen, rohkeimmat tulevat herkkuja hakemaan pohjalle :)

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #4 : 25.08.09 - klo:08:21:27 »
Amatsoneista hyvin monet ei siedä häkin siivousta. Jos itse vedän pohjalaatikon ulos niin että Ekku on häkissä, se menee aivan leijana ympäri häkkiä (hurjaa!). Ulosvedettävä pohjalaatikko on siis aivan ehdoton jo turvallisuuden takia. Henkilökohtaisesti olen kylläkin valinnut sen toimintatavan, että siivoan häkin (ja laitan ruuat, virikkeet yms) sillä aikaa kun Ekku on makkarissa unihäkissä nukkumassa. :)

Milla

Idonea

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #5 : 25.08.09 - klo:08:48:52 »
Meillä siivoon undujen häkin sillon kun ovat vapaana, ruuanvaihdot ja vedenvaihdot ja muut pikkuhommat menee ilman hätiköintejä, ne kun kaikki ovat sellasia että laulanta vaan lisääntyy kun minä tulen lähelle ja jokainen hakee esim ruokaa kädestä ja muutama on käsikesykin.
Krishna kaulis ei välitä tavallisesta siivouksesta, mutta rikkaimuria se pelkää, joten suursiivoukset teen kun Krishna on vapaana.
Roope goffini näyttää olevan niin kaiken kokenut tirppa (n. 23v) että nämä häkkisiivoukset se ottaa ihan viileesti  8), katselee vaan.

Jaana

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #6 : 25.08.09 - klo:12:53:23 »
Meillä ei Pertti välitä ollenkaan vaikka ottaa pohjakaukalon pois tai putsaa orsia yms vaikka olisi itsekin häkissä.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #7 : 25.08.09 - klo:14:30:46 »
Meillä ollaan heti mukana touhuamassa, mie ku kyykin peppu pystys häkissä ni lintu roikkuu millon mistäkin suunnasta ja uteliaana touhuaa.. Kun touhuaminen ei enää kiinnosta, menee lintu äkkiä syömään ja tiputtelee kaikki mun "niskaani". Ei se kuitenkaan sillä meiningillä ole että "nyt se vie mun ruuat" vaan tarpeeksi kauan ku on riekkunut niin nälkä iskee... :D Mulla kun menee aina tovi tuohon Big Benin siivoamiseen, ei oo sen puolesta mikään näppärä häkki, muuten kyllä aivan mainio.. :D

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #8 : 25.08.09 - klo:22:10:03 »
Meillä ei linnut välitä ollenkaan, kun ovat ulkona asunnoistaan :) En edes ryhdy siivoamaan, jos ovat sisällä.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #9 : 26.08.09 - klo:15:12:15 »
Milla, jep Vilma tekee tuon häkkinsä kanssa samaa...Usein se on kyllä häkin ulkopuolella kun siivoan, mutta vetää sielä ulkopuolella kanssa vähän sitä leijameininkiä. Mutta rättiä sen on pakko tulla seuraamaan ;D

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #10 : 26.08.09 - klo:18:04:54 »
Itsellä amatsonit alkavat hermostua, kun menen siivoilemaan niiden huonetta. Pyrstöt lehahtavat auki, ja zoomailu ja uhittelu alkaa, mutta pysyvät silti kiltisti ylemmillä orsilla, kun ensin siirrän linnut nameilla ylöspäin, ja ovat oppineet pysymään siellä siivoamisen ajan...Pesintä aikaan tosin tarvii olla aika varpaisillaan, kun etenkin Xenalle siivoaminen on myrkkyä, ja tarvii seurailla missä akka menee, kun voi kyllä kolahtaa niskaan, jos menee vahingossa liian lähelle kiukkuista reviiriä puolustavaa rouvaa...

Ukon häkkiin ei ole oikeastaan asiaa, muutoin kun että lintu on joko unihäkissä, tai muutoin todella rauhallisena, sillä Ukko puolustaa häkkiään aikalailla, joten tarvii koko ajan pitää silmällä lintua, ja siirtää se pois häkistä nameilla tai leluilla, sillä muutoin saattaa myös tulla tikkaamaan. Tämä on kyllä nyt hieman parantunut, ja Ukko on muutamat kerrat ollut jopa häkin sisällä kiltisti, mutta heti kun alkaa tulla ylhäältä alaspäin, niin siirryn pois, ja siivous jatkuu myöhemmin...

Jonne
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #11 : 26.08.09 - klo:18:48:28 »
Meillä vanhempi tirppa on ihan rauhassa ja tietää että saa herkkuja kun on rauhallinen. Hän voi siis olla häkissä siivouksen ajan.
Uudemmalla tipulla on ongelmia kun aluspapereita siivoillaan, todennäköisesti äänen takia. Mutta tirppa siiretään häkin lähettyviltä toiseen paikkaan, ja palkitaan kun ollaan ihan rauhassa siinä. Siivoaminen ei siis ole ongelma, ja imuroiminen vasta kivaa onkin kun molemmat kosiskelevat imuria kilpaa; siis kirjaimellisesti. Veeti kipuaa imurin letkun lähettyville (vaarahan tuossa on, ja siksi yritetään päästä tavasta eroon.. :-\) ja lauleskelee kaikki mahdolliset osaamisensa imurille.. Yleensä on pääni päällä tai kun häkin lähistöä imuroin siemenistä, roikutaan häkin ulkopuolella kaverin kanssa, mahdollisimman alhaalla :D
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #12 : 27.08.09 - klo:17:44:32 »
Meillä siivotaan häkki myös molempien ollessa vapaina. :) Tikru yleensä tulee häkkiin takaisin kuikuilemaan ja osallistumaan kun pyörin siellä (häkki kun on todella isoa mallia, jossa mahtuisi useampikin ihminen seisomaan sisällä), Kaihon katsellessa mieluummin ulkopuolelta.

Eli hyvin menee hötkyilemättä siivoamiset täällä. :)
Villasukka ja marsut.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #13 : 07.04.10 - klo:22:31:39 »
mites muilla reagoidaan häkin siivoamiseen. maanantaina kun rupesin siivoamaan häkkiä , niin roosa yritti useamman kerran käydä mun kimppuun. joutusin siirtämään sen muualle että sain siivottua häkin. jokke ei välitä mitään. kattelee vaaan uteliana.

Re: lintunne reagointi häkin siivoamiseen.
« Vastaus #14 : 07.04.10 - klo:23:02:31 »
meidän nuori munkkipoika tulee useinmiten kanssa häkkiin katselemaan siivoilutouhujani syönnin lomassa. Toisinaan taas häkinpäällä katsellaan äipän siivoomisvimmaa. Imuria ei onneksi huudeta vaan tulee kaikki opitut sanat putkeen.... ;D