papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Olemme viemässä undupariskuntamme parin vikon kuluttua eläinlääkärille - ensimmäistä kertaa ikinä. Linnut eivät ole sairaita, mutta ompahan kuitenkin vähän asiaa tohtorille.

Voinko opettaa linnuille jotakin, mikä helpottaisi lääkärissäkäyntiä? Suurin ongelma tulee olemaan kiinniottaminen - lääkäri varmaan joutuu ottamaan tipuset kiinni, ja sitä ne eivät halua!

Linnut ovat kyllä luottavaisia, eivätkä pelkää enää käsiä (kiitos Barbaran...). En ole kuitenkaan ikinä joutunut pyydystämään niitä ja surettaa, jos monen vuoden ajan rakennettu luottamus sitten menee lääkärillä.

Linnut siis tulevat kädelle istumaan (jos haluavat). Matkahäkkiin ne menevät nyt myös vapaaehtoisesti. Varpaisiin ei kuitenkaan saa koskea, eikä puhettakaan että voisi ottaa selkäpuolelta kiinni. Pyyhekin pelottaa.

Iik. lääkärireissu jännittää omistajaa, onneksi tirpat eivät tiedä siitä vielä mitään!

No eläinlääkärille mentäessä melkein tulisi opettaa linnun jokapuolelta piteleminen, mutta jos tuohon ei olla päästy, niin melkein siten helpoin on pyyhkeeseen meneminen. Paljon riippuu siitä mitä linnulle aiottaan tehdä.

Me harjoitellaan parhaillaan pyyhkeeseen astumista ja sitä, että ollaan rauhallisia kun pyyhe menee ympärille. Myös sitä, että pyyhkeen saa laitettua selkäpuolelle linnun ollessa rauhallinen. On tullut muutamia jo hyviä pyyhkekertoja. Seuraavaksi opetan, että pitää olla rauhallinen kun pyyhkeestä nostetaan lintua ja lintu on pyyhkeen sisällä :) Ensi la ell. aika, joten silloin pitäisi ottaa piikki pyyhe ympärillä.
Meillä terrorisoi keltaotsa-amatsoni Papu